«Αστέρια» και οι «παγκίτες» της ΑΕΚ

19:26 16/3/2015 - Πηγή: AEK365

Η ΑΕΚ έχει την τύχη να διαθέτει στην 5άδα της δύο παίκτες επιπέδου Ευρωλίγκας (Ποπς και Χέρστον), έναν κορυφαίο σουτέρ των ευρωπαϊκών παρκέ (Ίνγκλις), έναν διεθνή γκαρντ (Αθηναίου) και έναν καταξιωμένο και πολυτάλαντο φόργουορντ (Ντούσαν). Η έλευση του Χέρστον, ωστόσο, καθώς και η επιστροφή του Σαρικόπουλου, ανέδειξαν ότι η ΑΕΚ έχει και «βάθος» στον πάγκο για τις απαιτήσεις της φετινής σεζόν, κατά την οποία δεν υπάρχουν ευρωπαϊκές υποχρεώσεις.

Μάλιστα, ο τρόπος που ασκεί το rotation ο κόουτς Σάκοτα αναδεικνύει το πάθος και την αξία των «παγκιτών», καθώς σε κάθε αγώνα η ομάδα παρατάσσεται στην β' περίοδο με τη λεγόμενη «αναπληρωματική» 5άδα, ήτοι τους Παπαντωνίου, Ντελινινκάιτις, Κασελάκη, Μιλόσεβιτς και Σαρικόπουλο, και ενίοτε, εκ περιτροπής, έναν εκ των βασικών για τα πρώτα της λεπτά.

Σε αυτήν την β' περιόδο, λοιπόν, αποδεικνύεται ότι η ομάδα διαθέτει «βάθος», καθώς, σύμφωνα με τους αριθμούς, η διαφορά που έχει αποκτήσει η ΑΕΚ από το πρώτο δεκάλεπτο ΠΑΝΤΑ αυξάνεται και, μάλιστα, κατά μ.ο. διπλασιάζεται. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο αγώνας με τον Παναθηναϊκό, όταν η ομάδα από -4 με τους «βασικούς» βρέθηκε στο +1 με τους αναπληρωματικούς στο παρκέ. Εξαίρεση, που επιβεβαιώνει τον κανόνα, είναι αγώνας στο ΣΕΦ κόντρα στον πανίσχυρο Ολυμπιακό, ωστόσο κι εκεί το +1 έγινε -1 για την ΑΕΚ με την Ένωση να μένει «μέσα» στο ματς μέχρι τα τελευταία δευτερόλεπτά του.

Ποιοι είναι όμως αυτοί οι πέντε «βασικοί -παγκίτες»; Ηγέτης τους ο Τόμας Ντελινινκάιτις, που πολύ συχνά κάνει την απουσία του Ίνγκλις να περνά απαρατήρητη. Κύρια προσόντα του το φαρμακερό τρίποντό του (40%), αλλά και η μεγάλη προσωπικότητα που διαθέτει. Το νεύρο και τη... λύσσα δίνουν οι Παπαντωνίου, Κασελάκης και Μιλόσεβιτς. Ο Νώντας παίζει πάντα στα «κόκκινα» και είναι πολύ καλός στην άμυνα, ο Λεωνίδας κάνει άριστα όλες τις «μικροδουλειές» και ο Μίλαν, με εξαίρεση ελάχιστα παιχνίδια, βοηθά με πόντους και ριμπάουντ. Τελευταίος, αλλά όχι έσχατος, ο Ζήσης Σαρικόπουλος, ο οποίος είναι το ιδανικό «μπακ απ» του Ποπς. Ιδίως, κόντρα στον Ολυμπιακό ήταν καταπληκτικός, ενώ, γενικά, αν και αγωνίζεται λίγο πλέον, είναι από τους πιο αξιόπιστους παίκτες της ΑΕΚ.

Η Βασίλισσα, λοιπόν, διαθέτει (και) πάγκο (ο οποίος ενισχύεται κι άλλο). Αλλά στην άκρη του κάθεται κι ένας έμπειρος και καταξιωμένος προπονητής, ο Ντράγκαν Σάκοτα, γεγονός που προσδίδει ασφάλεια λίγο πριν την τελική ευθεία της κανονικής διάρκειας.

Keywords
Τυχαία Θέματα