Νίκη και δεύτερη θέση

22:56 7/11/2011 - Πηγή: AEK365

Με όπλο το σερβίς και το μπλοκ και με εμφάνιση πρωταθλητή, ο Ολυμπιακός πέρασε νικηφόρα από το κατάμεστο κλειστό της Σύρου επικρατώντας με 3-1 σετ του Φοίνικα και υποχρεώνοντας τους «Πειρατές» στην πρώτη τους φετινή ήττα.
Κι οι δύο ομάδες πάντως απέσπασαν το χειροκρότημα των Συριανών φιλάθλων (ανάμεσα τους

και οπαδοί του Ολυμπιακού) οι οποίοι απόλαυσαν ένα μεγάλο παιχνίδι, αλλά δημιούργησαν ταυτόχρονα μια φανταστική ατμόσφαιρα.
Ο Φοίνικας ήταν αυτός που ξεκίνησε καλύτερα το ματς, αφού με 3/3 επιθέσεις του Ντόκιτς προηγήθηκε με 3-1, 5-2, αλλά κάπου εκεί άρχισε να... μπάζει νερά η υποδοχή των γηπεδούχων. Ο Νοβότνι έβαλε στο σημάδι τον Λάππα, πήρε τρεις σερί άσους κι ο Ολυμπιακός δεν έχασε ποτέ ξανά το προβάδισμα. Το 5-2 έγινε 5-7, λίγο αργότερα η διαφορά έφτασε στο 7-11 και 9-13, με τον Φοίνικα να προσπαθεί, αλλά να μην μπορεί να μειώσει τη διαφορά καθώς ο Ντόκιτς από τις 3/3 επιθέσεις τελείωσε το σετ με 4/10 και κυρίως έχασε την κόντρα επίθεση στο 19-21, που θα έφερνε τη διαφορά στον πόντο.
Στο β' σετ (ξεκίνησε ο Γκοτς αντί του Λάππα) και πάλι ο Φοίνικας έκανε καλή εκκίνηση (5-2) με τον Στέλιο Νικηφορίδη να κάνει σπουδαίο παιχνίδι, αλλά ο Ολυμπιακός κάλυψε γρήγορα τη διαφορά κι αφού οι δύο ομάδες εναλλασσόταν στην πρωτοπορία του σκορ, φτάσαμε στο 19-18, που έγινε 19-20 με τον Νικηφορίδη να ισοφαρίζει 20-20, αλλά τον Ολυμπιακό να απαντά με σερί 3-0 και να ξεφεύγει 20-23 (επίθεση Πετρέα, κόντρα επίθεση Χιμένες και άουτ Γκοτς) καθαρίζοντας ουσιαστικά και το β' σετ.
Η αντίδραση του Φοίνικα ήρθε στο γ' σετ, το οποίο ήταν αμφίρροπο μέχρι τα μισά του με το σκορ να είναι 16-15... Αμέσως μετά το τεχνικό τάιμ άουτ ακολούθησαν τρείς αναπάντητοι πόντοι των γηπεδούχων για το 19-15 που ξεσήκωσε και τον κόσμο με τον Φοίνικα να μειώνει εύκολα σε 1-2.
Οι γηπεδούχοι με τη βοήθεια του κόσμου ξεκίνησαν εντυπωσιακά και στο δ' σετ ξεφεύγοντας με 6-3 και σε εκείνο το σημείο ο Καλμαζίδης απέσυρε τον Πίντο περνώντας στη θέση του τον Κοκκινάκη.
Ο Φοίνικας στο 7-4 έχασε τη μεγάλη ευκαιρία για να αυξήσει τη διαφορά όταν σε άουτ επίθεση του Χιμένες, ο Θάνος έκανε φιλέ (7-5) και μετά το τεχνικό τάιμ άουτ ήρθε η κατάρρευση. Τα σερβίς του Κοκκινάκη διέλυσαν την υποδοχή του Φοίνικα (2 άσοι κι ένα άουτ) με το σκορ να γίνει 8-10... Ο Θάνος μείωσε σε 9-10, όμως ακολούθησε χαμένο σερβίς του Νικηφορίδη και νέο σερί του Ολυμπιακού (από συνεχόμενα λάθη των γηπεδούχων) που έστειλε τη διαφορά στο 9-14 και στο 10-17. Το ματς έμοιαζε να έχει τελειώσει, αλλά ο Τόμισλαβ Ντόκιτς είχε άλλη άποψη. Ο Σέρβος στο 11-17 πήγε στο σερβίς και με τέσσερις συνεχόμενους άσους έκανε το σκορ 15-17 (!), για να σταματήσει το σερί του ο Νοβότνι (15-18). Στην επόμενη φάση ο Σέρβος κόπηκε στο μπλοκ (15-19) για να μειώσει ο Φοίνικας σε 20-23 με την άουτ επίθεση του Χιμένες και 21-23 με την κόντρα επίθεση του Σουλτανόπουλου. Οι γηπεδούχοι έχασαν την ευκαιρία να μειώσουν στον πόντο, αφού ο Ντόκιτς έστειλε άουτ την κόντρα επίθεση, ενώ ο Φοίνικας έχασε άλλες δύο κόντρα επιθέσε
Keywords
Τυχαία Θέματα