Μέσα στον κόσμο της ιαπωνικής Γιακούζα (ΦΩΤΟ/VIDEO)

13:04 24/7/2013 - Πηγή: AEK365

Η ιαπωνική μαφία, Γιακούζα, είναι μια από τις ισχυρότερες και πιο αδιστακτες μαφίες του κόσμου. Ο κινηματογραφιστής Luke Huxham είχε το θάρρος για να μπει στα άδυτά της και να γνωρίσει κάποια από τα 100.000 μέλη της από κοντά.

Ένας από αυτούς, ο Morohoshi-san είναι «επιχειρηματίας» και δραστηριοποιείται στην περιοχή του Kabukicho του Τόκιο. Είναι ένα μέλος που δε διατηρεί χαμηλό προφίλ και με τις αγορές που κάνει θέλει να προκαλεί. Γι' αυτό και μόλις αγόρασε μια Lamborghini Diablo.

Τα μέλη της οργάνωσης είναι γνωστά για την αγάπη τους στα γρήγορα και ακριβά αυτοκίνητα, τα οποία τα τροποποιούν για να φαίνονται ακόμα πιο εντυπωσιακά.

Στο ντοκιμαντέρ, με τίτλο Underground Hero: Love to Hate Me, ο Morohoshi-san δεν παραδέχεται ανοιχτά ότι ανήκει στη Γιακούζα, ωστόσο τονίζει ότι η επιχείρησή του βρίσκεται σε μια «γκρίζα ζώνη».

Η οργάνωση είναι γνωστή για τους αυστηρούς κώδικες συμπεριφοράς και την οργανωμένη φύση της. Ασχολείται παραδοσιακά με την πορνεία, τον τζόγο, την προστασία, τον εκβιασμό και την τοκογλυφία.

Τα τελευταία όμως χρόνια, η Γιακούζα ασχολείται με τις αγοροπωλησίες ακινήτων και το χρηματιστήριο, επενδύοντας εκεί τα κέρδη της. Μια άλλη πολύ σημαντική πηγή εισοδήματος για την Γιακούζα είναι η εμπορία πορνογραφικού υλικού, καθώς εξάγει πορνογραφικό υλικό στην Ευρώπη και Αμερική. Επίσης, εμπορεύεται όπλα και ελέγχει το εμπόριο μεταμφεταμίνης.

Keywords
Τυχαία Θέματα