Βαρύ το κατηγορητήριο για τον Ρέστη

13:04 24/7/2013 - Πηγή: AEK365

Αντιμέτωπος με αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος, όπως είναι η υπεξαίρεση 5,8 εκατ. ευρώ και η νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, απολογείται μεθαύριο Παρασκευή στην ανακρίτρια διαφθοράς Ρέα Κατσίβελη ο Βίκτωρας Ρέστης.
Ο επιχειρηματίας οδηγήθηκε χθες το απόγευμα αρχικά στον αρμόδιο εισαγγελέα, προκειμένου να εκτελεστεί το ένταλμα σύλληψής του, το οποίο εκδόθηκε σε βάρος του από την ανακρίτρια, αφού είχε προηγηθεί η άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον του από την εισαγγελέα διαφθοράς Ε. Ράικου, για υπεξαίρεση και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.
Για την ίδια υπόθεση έχουν εκδοθεί

εντάλματα σύλληψης για ακόμη τρεις εμπλεκομένους, οι οποίοι αναζητούνται.
Οι εναντίον του κατηγορίες βασίστηκαν σε πόρισμα της Τράπεζας της Ελλάδος και σε πόρισμα του προέδρου της Αρχής για την Καταπολέμηση της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες αντεισαγγελέα Αρείου Πάγου Παναγιώτη Νικολούδη, ο οποίος θα συνεχίσει τις έρευνες, προκειμένου να ανακαλύψει το ακριβές ύψος των επισφαλών δανειοδοτήσεων από την τράπεζα FBB, που εκτιμάται ότι ανέρχονται σε 524 εκατ. ευρώ, όσα ήταν και το παθητικό της τράπεζας που μεταβιβάστηκε στην Εθνική Τράπεζα και θα κληθούν να καταβάλουν οι φορολογούμενοι!
Ο εφοπλιστής, ο οποίος κατηγορείται για τη χορήγηση «ύποπτου» δανείου από την τράπεζα FBB, ιδιοκτησίας του, στον εαυτό του και σε μέλη της οικογένειάς του, μέσω αλυσίδας offshore εταιρειών, οδηγήθηκε στην ανακρίτρια χωρίς χειροπέδες, ενώ ζήτησε προθεσμία για να προετοιμάσει την απολογία του.
Το ένταλμα σύλληψής του εκδόθηκε βάσει του ειδικού νόμου 4022 για τη διαφθορά, αφού είχε προηγηθεί η άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον του κ. Ρέστη για το δάνειο των 5,8 εκατ. ευρώ που χορηγήθηκε σε εταιρείες συμφερόντων του, χωρίς -όπως αναφέρεται στο πόρισμα της Αρχής- να υπάρχει η παραμικρή δυνατότητα επιστροφής των χρημάτων ή έστω αποκατάστασης της ζημιάς που υπέστη η τράπεζα.
Για την υπόθεση των «ύποπτων» δανειοδοτήσεων από την τράπεζα FBB, ιδιοκτησίας του κ. Ρέστη, διενεργούνταν εισαγγελική έρευνα, η οποία είχε ξεκινήσει στις αρχές του χρόνου ύστερα από σχετικές καταγγελίες.
Στην ανακρίτρια έχουν υποβληθεί και τα δύο πορίσματα για τον δράστη της Τράπεζας της Ελλάδος και ένα από τον προεδρεύοντα της Αρχής για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, αντεισαγγελέα Αρείου Πάγου Παναγιώτη Νικολούδη.
Το κύριο αντικείμενο της δικογραφίας αφορά δάνειο ύψους 5,8 εκατ. ευρώ προς εταιρείες συμφερόντων του επιχειρηματία, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, περιλαμβάνει καταγγελίες που αφορούν επισφαλή δάνεια που χορήγησε η τράπεζα σε πρόσωπα και εταιρείες, οι οποίες συνδέονται στενά με τον εφοπλιστή.

Keywords
Τυχαία Θέματα