Με το ζόρι η Αγγλία

21:00 12/10/2014 - Πηγή: AEK365

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ EURO 2016-3ος ΟΜΙΛΟΣ-3η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ-ΣΛΟΒΕΝΙΑ: 0-2
Γήπεδο: LFT

Μεγάλο διπλό πέτυχε η Σλοβενία με 2-0 μέσα στη Λιθουανία και την έπιασε στη 2η θέση.

Στο 18ο λεπτό η Λιθουανία πέτυχε γκολ με τον Ματουλεβίτσιους, το οποίο ακυρώθηκε ως οφσάιντ, αλλά στο 32' οι φιλοξενούμενοι πήραν

κεφάλι στο σκορ. Ο Πέτσνικ έκανε το γύρισμα από αριστερά, ο Νοβάκοβιτς κοντρόλαρε όμορφα και με πλασέ έκανε το 1-0. Και πριν προλάβει να συνέλθει η Λιθουανία, δέχτηκε και 2ο γκολ στο 37'. Ο Καμπλ έκανε τη σέντρα και ο Νοβάκοβιτς με διπλή προσπάθεια έγραψε το 2-0.

Στην επανάληψη η Σλοβενία έμεινε πίσω και κράτησε πολύ εύκολα τη μεγάλη νίκη.

ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ: Αρλάουσκις, Φρεϊντγκέιμας, Κιζάνσκας, Βαϊτκούνας, Αντριουσκεβίτσιους, Ζούλπα, Νοβικόβας, Πάνκα (32' Βίτσιους), Τσέρνιτς, Ματουλεβίτσιους, Τσεβντούκας (75' Μικολιούνας).

ΣΛΟΒΕΝΙΑ: Χαντάνοβιτς, Μπρέτσο, Σέζαρ, Ίλιτς, Στρούνα, Στεφάνοβιτς (46' Μερτέλι), Κούρτιτς, Πέτσνικ (66' Μπίρσα), Κιρμ (86' Λαζάρεβιτς), Καμπλ, Νοβάκοβιτς.

ΕΣΘΟΝΙΑ-ΑΓΓΛΙΑ: 0-1
Γήπεδο: Α.Λε Κοκ Αρένα

Έστω και δύσκολα, η Αγγλία κέρδισε με 1-0 την Εσθονία κι έκανε το 3Χ3 στον όμιλο.

Ολοφάνερη έκανε η Αγγλία την ανωτερότητά της κόντρα στην Εσθονία. Με εμφάνιση που έδειχνε ότι το γκολ ήταν απλά θέμα χρόνου, τα «τρία λιοντάρια» πραγματοποίησαν πολύ καλή εμφάνιση, με συντριπτικά ποσοστά κατοχής της μπάλας και προσπάθειας δημιουργίας παιχνιδιού. Ο Τζακ Γουίλσιρ έκοβε κι έραβε στη μεσαία γραμμή, ο Άνταμ Λαλάνα ήταν αρκετά δραστήριος πίσω από τους Γουέλμπεκ και Ρούνεϊ, με τον τελευταίο να έχει την καλύτερη ευκαιρία του πρώτου μέρους στο 15' με εναέριο σουτ στην κίνηση. Ευκαιρίες υπήρχαν, επιβολή έναντι του αντιπάλου επίσης, όμως οι παίκτες του Χότζον ήταν αναποτελεσματικοί μπροστά απ' την εστία των Εσθονών.

Η αποβολή του Κλάβαν με δεύτερη κίτρινη στο 48ο λεπτό, έκανε πλέον τους Άγγλους να... εγκατασταθούν στο μισό γήπεδο της Εσθονίας και να ψάχνουν εναγωνίως το γκολ που θα τους ηρεμούσε και θα τους έλυνε τα πόδια. Η πίεση ολοένα και αυξανόταν στα καρέ των γηπεδούχων, με τη λύση να έρχεται εν τέλει στο 74ο λεπτό από τα πόδι του αρχηγού, Γουέιν Ρούνεϊ. Ο φορ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με απευθείας εκτέλεση φάουλ νίκησε τον Παρέικο για το 1-0 που ήταν και το τελικό σκορ, αφού στις καθυστερήσεις, νικήθηκε σε τετ-α-τετ από τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων.

ΕΣΘΟΝΙΑ: Παρέικο, Γιάαγκερ, Μορόζοφ, Κλάβαν, Πικ, Μετς, Αντόνοφ, Βασίλιεφ (45' Λιντπέπε), Βουνκ (83' Κρούγκλοφ), Ζένγιοφ (80' Ογιάμαα), Ανιέρ

ΑΓΓΛΙΑ: Χαρτ, Τσέιμπερς, Κέιχιλ, Γιαγκέλκα, Μπέινς, Γουίλσιρ, Χέντερσον (64' Στέρλινγκ), Ντελφ (61' Τσάμπερλεϊν), Λαλάνα, Γουέλμπεκ (80' Λάμπερτ), Ρούνεϊ

Keywords
Τυχαία Θέματα