Με φόντο τους «4»

15:47 4/4/2012 - Πηγή: AEK365

ΒΑΛΕΝΘΙΑ-ΑΛΚΜΑΑΡ
"Μεσταγια", Διαιτητής: Πάβελ Κράλοβετς (Τσεχία)

Το εκτός έδρας γκολ θέλει να εκμεταλλευτεί η Βαλένθια και να ανατρέψει το 2-1 του πρώτου αγώνα με τον Ουνάι Έμερι να μην υπολογίζει στους Μπαραγάν, Μίγκελ, Κανάλες και Μπανέγια. Η Αλκμααρ από την μεριά της θέλει να υπερασπιστεί το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα και θα το προσπαθήσει δίχως την βοήθεια των Ορτίθ, Ρέινεν με την συμμετοχή του Μπέρενς να είναι αμφίβολη. Σημειώνεται

πως οι δυο ομάδες προέρχονται από ανεπιτυχή αποτελέσματα στα πρωταθλήματα των χωρών τους με την μεν Βαλένθια να μένει στο 1-1 με την Λεβάντε την δε Αλκμααρ να μην καταφέρνει να κερδίσει την Φίτεσε (2-2).

ΑΘΛΕΤΙΚ ΜΠΙΛΜΠΑΟ-ΣΑΛΚΕ
"Σαν Μαμές", Διαιτητής: Νικόλα Ριτσόλι (Ιταλία)

Η εκπληκτική Αθλέτικ Μπιλμπάο του Μπιέλσα θέλει να κάνει ό,τι και κόντρα στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, να "σφραγίσει" την πρόκριση της με νίκη μπροστά στο κοινό της. Οι Βάσκοι καλούνται να υπερασπιστούν το 4-2 της Γερμανίας με τον Μπιέλσα να προσπαθεί χωρίς τον τιμωρημένο Ιτουράσπε και τους τραυματίες Όσιο, Καστίγιο και Γκουρπέγκι, να οδηγήσει την Μπιλμπάο σε ημιτελική φάση ευρωπαϊκής διοργάνωσης για πρώτη φορά μετά το 1977. Από την μεριά της η Σάλκε θα τα παίξει όλα για όλα μέσα στο "Σαν Μαμές" χωρίς πάντως την παρουσία του Χέβεντες και του Μέτσελντερ. Από αρνητικά αποτελέσματα προέρχονται οι δυο ομάδες με την Μπιλμπάο να χάνει από την Μπαρτσελόνα (2-0) και την Σάλκε να μένει στο 1-1 με την Χόφενχαϊμ.

Μέταλιστ-Σπόρτινγκ Λισαβόνας
"Χάρκοβο", Διαιτητής: Ουίλιαμ Κόλουμ (Σκωτία)

Η Σπόρτινγκ Λισαβόνας καλείται να υπερασπιστεί το 2-1 του "Ζοσέ Αλβαλάδε" για να συνεχίσει στα ημιτελικά και να βάλει τέλος στην εξαιρετική πορεία της Μέταλιστ. Η ουκρανική ομάδα θα επιδιώξει να πετύχει το ένα γκολ που της χρειάζεται και μετά να κλείσει τους χώρους ώστε να μην επιτρέψει στην Σπόρτινγκ να παραβιάσει την εστία της. Χωρίς αγωνιστικά προβλήματα οι δυο ομάδες με την Σπόρτινγκ Λισαβόνας να προέρχεται από το 1-0 επί της Λεϊρία στην Πορτογαλία ενώ στο ουκρανικό πρωτάθλημα η Μέταλιστ έμεινε στο 1-1 με την Κρίβμπας.

Ανόβερο-Ατλέτικο Μαδρίτης
"Αρένα Ανόβερο", Διαιτητής: Μαρκ Κλάτενμπουργκ (Αγγλία)

Στιγμές της σεζόν 2009-10 όταν και κατέκτησαν το Europa League θέλουν να ζήσουν ξανά στην Ατλέτικο Μαδρίτης αλλά πρώτα θα πρέπει να περάσουν αλώβητοι από την έδρα του Ανόβερο και να διαφυλάξουν το υπέρ τους 2-1 από τον πρώτο αγώνα. Η γερμανική ομάδα με την βοήθεια του κόσμου της θα επιδιώξει ακόμα μια υπέρβαση φέτος στην διοργάνωση. Το Ανόβερο, που για την Bundesliga κέρδισε την Γκλάντμπαχ, δεν υπολογίζει στον Αντρεάσεν ενώ η Ατλέτικο Μαδρίτης, που κέρδισε 3-0 την Χετάφε, θα παίξει χωρίς τους Τουράν και Χουάνφραν που είναι τιμωρημένοι.

Keywords
Τυχαία Θέματα