Λύση για τα χρέη των ΠΑΕ

10:33 26/9/2014 - Πηγή: AEK365

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση με την Τρόικα προωθούν λύση που θα δίνει το δικαίωμα στις ανώνυμες εταιρίες που οφείλουν, εφόσον πληρώσουν τοις μετρητοίς το πρωτογενές κεφάλαιο, να καταβάλουν μόνο το 10% των προσαυξήσεων.
Εφόσον αυτό γίνει πραγματικότητα και προχωρήσει αυτή η διάταξη από τη Βουλή,

τότε θα ανοίξει ο δρόμος και για την σωτηρία που αναζητά ο ΠΑΟΚ. Ο Σαββίδης δείχνει διατεθειμένος να πληρώσει αμέσως και να απαλλάξει τον ΠΑΟΚ από τον βραχνά των χρεών που τον ταλαιπωρεί επί σειρά ετών. Ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ έχει δηλώσει πως θέλει πληρώσει τα χρέη που είχαν δημιουργηθεί στην εταιρία μέχρι το 2007 αλλά όχι και τις προσαυξήσεις. Μάλιστα, εδώ και δύο χρόνια, ζητά συνεχώς από τους κυβερνητικούς εκπροσώπους να βρεθεί λύση ώστε η ΠΑΕ να απαλλαγεί από το βραχνά των χρεών που διαρκώς μεγαλώνουν λόγω των προσαυξήσεων.
Σύμφωνα με όσα προκύπτουν από το ρεπορτάζ η κυβέρνηση επεξεργάζεται ένα σχέδιο για ανώνυμες εταιρίες, αλλά και φυσικά πρόσωπα που θα δώσει ανάσα σε όσους οφείλουν στο δημόσιο. Συγκεκριμένα για χρέος έως 15.000 ευρώ θα προβλέπονται έως 100 δόσεις, ενώ για χρέος άνω των 15.000 ευρώ θα υπάρχει η δυνατότητα καταβολής των χρημάτων μέχρι και με 72 δόσεις. Επίσης θα δώσει την δυνατότητα σε όσους θέλουν να προχωρήσουν στην εφάπαξ εξόφληση των χρεών τους προς το δημόσιο να πάρουν ένα μπόνους.
Το ποσοστό της έκπτωσης από τις προσαυξήσεις ενδεχομένως να φτάσει στο 90%. Βέβαια θα φανεί αν αυτό το σχέδιο που επεξεργάζονται στο υπουργείο Οικονομικών πάρει το «ΟΚ» της Τρόικας και φτάσει ποτέ προς ψήφιση στη Βουλή. Πρόκειται αν μη τι άλλο για μία εξέλιξη που μπορεί να δώσει λύσεις για τις ΠΑΕ αλλά και για τον ΠΑΟΚ.

Πηγή: thetoc.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα