«Κυβέρνηση σήμερα»

12:57 20/6/2012 - Πηγή: AEK365

Η ηγεσία της ΔΗΜ.ΑΡ. αναγνωρίζει ότι η χώρα πρέπει άμεσα να αποκτήσει ισχυρή ηγεσία, με συγκεκριμένο πρόγραμμα, εν όψει και της κρίσιμης συνόδου κορυφής.

Για το λόγο αυτό, συνεργάτες του κ Φώτη .Κουβέλη λένε ότι «όπως εξελίσσονται οι συζητήσεις και με τα δεδομένα που έχουμε ως τώρα, η ΔΗΜΑΡ δεν πρόκειται να αποτελέσει εμπόδιο για τον άμεσο σχηματισμό κυβέρνησης ακόμα και εντός της ημέρας».
Υπό αυτά τα δεδομένα, ο κ. Κουβέλης

θα συναντήσει το μεσημέρι της Τετάρτης τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά στη Βουλή και, σύμφωνα με πληροφορίες, θα συζητήσουν για πρώτη φορά δια ζώσης τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν την κυβέρνηση.
Όπως αναφέρουν στο protothema.gr στενοί συνεργάτες του κ. Κουβέλη, η ΔΗΜΑΡ θα υποστηρίξει την υπουργοποίηση των κ.κ. Αντώνη Μανιτάκη και Αντώνη Ρουπακιώτη, με τον πρώτο να προτείνεται πιθανότατα για το υπουργείο Δικαιοσύνης.
Επιπροσθέτως, εξηγούν ότι η λίστα υποψηφίων υπουργών του κ. Κουβέλη θα περιλαμβάνει και άλλες προσωπικότητες ευρείας αποδοχής και σίγουρα μη κομματικές.
Υπενθυμίζεται ότι, τα ξημερώματα της Τετάρτης, σε ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ, αναφέρεται ότι «η Κεντρική Επιτροπή της Δημοκρατικής Αριστεράς με ευρύτατη πλειοψηφία ενέκρινε την εισήγηση του προέδρου του κόμματος Φώτη Κουβέλη για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης σε κυβέρνηση συνεργασίας που θα συγκροτηθεί στη βάση προγραμματικών δεσμεύσεων».
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ, η πλειοψηφία των μελών του κόμματος συντάχθηκε με την εισήγηση και τις θέσεις του κ. Φώτη Κουβέλη.

Keywords
Τυχαία Θέματα