Η ακτινογραφία της πρώτης φάσης του Euro

12:57 20/6/2012 - Πηγή: AEK365

Ο αποκλεισμός της Ολλανδίας και μάλιστα χωρίς βαθμό, αλλά κι εκείνος της Ρωσίας είναι έως τώρα οι μεγαλύτερες εκπλήξεις του τουρνουά.
Ωστόσο αυτό το Euro θα μείνει στις μνήμες μας και ως εκείνο με τα μεγαλύτερα διαιτητικά λάθη των τελευταίων ετών.
Από το πρώτο κιόλας ματς όταν και ο Καρμπάγιο πέρασε χειρουργείο την Εθνική μας, ως και χθες όταν ο επόπτης στο Αγγλία- Ουκρανία, δε μέτρησε κανονικό γκολ του Ντέβιτς, οι διαιτητές εμφανίστηκαν κατώτεροι των

περιστάσεων

1ος ΟΜΙΛΟΣ
Ο πρώτος όμιλος αλλιώς ξεκίνησε και κατέληξε έτσι όπως κανείς δεν τον περίμενε.
Το ματς της Πολωνίας με την Ελλάδα άνοιξε την αυλαία. Η Εθνική μας ομάδα στο πρώτο μέρος ήταν κατώτερη του μετρίου και βρέθηκε πίσω στο σκορ με 1-0, αλλά στην επανάληψη ανέκαμψε, ισοφάρισε και θα μπορούσε να είχε πάρει και τη νίκη αν ο Καραγκούνης ευστοχούσε στο πέναλτι.
Στο άλλο ματς η Ρωσία συνέτριψε με 4-1 την Τσεχία και αυτομάτως έγινε το μεγάλο φαβορί για την πρωτιά του ομίλου, αλλά τα πράγματα κύλησαν πολύ διαφορετικά...
Στη συνέχεια η Εθνική μας ομάδα γνώρισε την ήττα με 2-1 από την Τσεχία, ε ένα ματς που χάθηκε από το 6ο κιόλας λεπτό και στο άλλο ματς Πολωνία και Ρωσία έμειναν στο 1-1. Έτσι, η Εθνική μας βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο και η Ρωσία με την Τσεχία έγιναν αυτόματα τα φαβορί για την πρόκριση.
Η 3η και τελευταία αγωνιστική όμως έφερε τα πάνω κάτω. Η Εθνική μας νίκησε με 1-0 στο φαβορί Ρωσία και την πέταξε εκτός διοργάνωσης, κατακτώντας τη 2η θέση, σε συνδυασμό με τη νίκη της Τσεχίας με 1-0 κόντρα στην οικοδέσποινα Πολωνία, που έμεινε κι αυτή έξω.

Β' ΟΜΙΛΟΣ
Και πάμε στον όμιλο της φωτιάς, ο οποίος από νωρίς περιπλέχτηκε και είχε μεγάλες εκπλήξεις.
Από το πρώτο κιόλας ματς αυτός ο όμιλος έδειξε πως θα είναι ο πιο ενδιαφέρον κι αυτό γιατί το φαβορί, Ολλανδία ηττήθηκε με 1-0 από τη Δανία. Στο άλλο ματς η Γερμανία επικράτησε δύσκολα με 1-0 της Πορτογαλίας και επιβεβαίωσε το δικό της ρόλο ως φαβορί. Τα πάντσερ συνέχισαν με νίκη κόντρα στην Ολλανδία με 2-1 και πήραν αυτόματα την πρόκριση, ενώ στο άλλο ματς η Πορτογαλία κέρδισε μετά από θρίλερ τη Δανία με 3-2.
Με τη Γερμανία να κάνει το 3 στα 3 την τελευταία αγωνιστική κόντρα στη Δανία (2-1), οι Πορτογάλοι κέρδισαν τους Ολλανδούς με 2-1 και πήραν τη 2η θέση, αφήνοντας της τουλίπες χωρίς βαθμό στο τουρνουά.

3ος ΟΜΙΛΟΣ
Χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις κύλησε ο 3ος όμιλος καθώς τα φαβορί (Ισπανία και Ιταλία) πήραν την πρόκριση.
Ισπανοί και Ιταλοί έμειναν στο 1-1 την πρώτη αγωνιστική με αποτέλεσμα η Κροατία να σκαρφαλώσει στην κορυφή του ομίλου μετά από τη νίκη της με 3-1 επί της Ιρλανδίας.
Η «Σκουάντρα Ατζούρα» έφερε Χ και κόντρα στην Κροατία με 1-1 και δυσκόλεψε λίγο της θέση της, ενώ η Ισπανία διέσυρε με 4-0 τους Ιρλανδούς.
Όλα κρίθηκαν στην τελευταία αγωνιστική με την Ισπανία να κερδίζει με 1-0 την Κροατία και να παίρνει την πρωτιά και τους Ιταλούς να επικρατούν με 2-0 των Ιρλανδών και να παίρνουν τη 2η θέση.

4ος ΟΜΙΛΟΣ
Και σε

Keywords
Τυχαία Θέματα