Κουνάει σεντόνι η Εσπανιόλ

20:56 28/1/2012 - Πηγή: AEK365

LA LIGA- 20η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΕΣΠΑΝΙΟΛ- ΜΑΓΙΟΡΚΑ: 1-0
Γήπεδο: Κορνεγιά Ελ Πρατ
Την πολύ καλή φετιή της πορεία συνέχισε η Εσπανιόλ, η οποία επικράτησε με 1-0 της Μαγιόρκα και έπιασε τετράδα.
Η Εσπανιόλ μπήκε πολύ δυνατά στο ματς και έφτασε στο γκολ στο 19ο λεπτό. ο Αουάτ έκανε τραγικό λάθος, ο Βάις έκλεψε και από κοντά έκανε το 1-0.
Στο 25ο λεπτό ο Μπαένα αστόχησε από καλή θέση και πέντε λεπτά αργότερα

ήταν η σειρά του Τσόρι Κάστρο να μη βρει τον στόχο.
Η Μαγιόρκα έχασε τον Αουάτ στο 46ο λεπτό, ο οποίος αποβλήθηκε για φάουλ στον Ρουί Φόντε, ενώ πέντε λεπτά αργότερα ο Βάις είχε δοκάρι.
Από εκεί και πέρα η Μαγιόρκα, όντας και με παίκτη λιγότερο στον αγωνιστικό χώρο, δεν μπόρεσε να αντιδράσει κι έτσι η Εσπανιόλ πανηγύρισε μια ακόμη σημαντική νίκη.
ΕΣΠΑΝΙΟΛ: Κασίγια, Μορένο, Φορλίν (60' Γκόμες), Ροντρίγκες, Γκαλάν, Ντιντάκ, Ρομαρίκ (84' Λόπες), Βερδού, Βάις, Μπαένα, Φόντε (56' Τιεβί).
ΜΑΓΙΟΡΚΑ: Αουάτ, Ραμίς, Κάσερες, Τσίκο, Σεντρός Κάστρο, Μαρτί, Βίκτορ, Περέιρα (46' Ογκουνγίμι), Βίκτρ, Άλφαρο (49' Καλαταγιούντ).

ΡΑΓΙΟ ΒΑΓΙΕΚΑΝΟ- ΜΠΙΛΜΠΑΟ: 2-3
Γήπεδο: Τερέσα Ριβέρο
Εντυπωσιακή για ακόμη μια φορά η Μπιλμπάο, η οποία πέτυχε σπουδαίο διπλό με 3-2 επί της Ράγιο Βαγιεκάνο, με τον Φερνάντο Γιορέντε να είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής του ματς.
Πολύ όμορφο παιχνίδι στο πρώτο μέρος, με τις δύο ομάδες να πετυχαίνουν από 2 γκολ η καθεμία.
Η Ράγιο Βαγιεκάνο προηγήθηκε στο 10ο λεπτό με τον Μίκου να πλασάρει από κοντά, μετά από κόρνερ του Τρασόρας.
Η Μπιλμπάο απάντησε άμεσα και συγκεκριμένα στο 15ο λεπτό, με την κεφαλιά του Φερνάντο Γιορέντε, μετά από τη σέντρα του Ινίγκο Πέρες, ενώ στο 23' ο Γιορέντε γύρισε το ματς σε 2-1 με το δεύτερο προσωπικό του γκολ.
Οι γηπεδούχοι αντέδρασαν και ισοφάρισαν τέσσερα λεπτά αργότερα με τον Αρίμπας.
Ο Γιορέντε ήταν όμως σε μεγάλη βραδιά κι έδωσε πάλι το προβάδισμα στην ομάδα του στο 67' και πάλι με κεφαλιά, μετά από σέντρα του Τοκέρο αυτή τη φορά.
ΒΑΓΙΕΚΑΝΟ: Χιμένεθ (54' Κομπένιο), Λαμπάκα, Κασάδο, Τίτο, Φουέγο, Μοβίγια, Τρασόρας, Μίκου Αρίμπας, Ταμούδο (26' Ράικο), Πίτι (76' Ντελίμπασιτς).
ΜΠΙΛΜΠΑΟ: Ιραϊθόθ, Ιραόλα, Αμορεμπιέτα, Σαν Χοσέ, Αουρτενέτσε, Λόπες, Σουσαέτα (63' Μουνιαΐν), Πέρες (70' Εκίθα), Ιτουράσπε, Γιορέντε, Τοκέρο (82' Αντέρ).

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Keywords
Τυχαία Θέματα