Κόντρα Στουρνάρα-Καμμένου στην Βουλή (VIDEO)

16:17 26/6/2013 - Πηγή: AEK365

Ένταση προκλήθηκε στη Βουλή ανάμεσα στον Γ. Στουρνάρα και τον Π. Καμμένο όταν ο υπουργός Οικονομικών αρνήθηκε να απαντήσει αν χθες αποπληρώθηκε στο ακέραιο το ομόλογο που κατείχε ένα ιδιωτικό hedge fund, ενώ στη συνέχεια εμμέσως το επιβεβαίωσε.

«Δεν θα ρίξω νερό στο μύλο των κερδοσκόπων», απάντησε αρχικά ο Γ. Στουρνάρας. Ο Π. Καμμένος επέμεινε να ζητά απάντηση και ο Γ. Στουρνάρας φώναξε «δεν απαντώ. Μη φωνάζετε, δεν σας φοβάμαι». «Δεν ξέρετε τι πληρώνετε;», είπε ο Π. Καμμένος και ο υπουργός επανέλαβε πολλές φορές: «θα σας απαντήσω όταν έχουμε τα στοιχεία».
Στην έντονη συζήτηση παρενέβη και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Π. Λαφαζάνης επισημαίνοντας στον υπουργό ότι «η ερώτηση δεν είναι για τα προσωπικά σας οικονομικά. Πληρώθηκαν στο ακέραιο hedge funds; λήγουν το επόμενο διάστημα; Αποφεύγοντας να απαντήσετε γεννάτε πελώρια ερωτήματα».
«Η Ελληνική Δημοκρατία πληρώνει τα ομόλογα που λήγουν. Αν δεν το έκανε, σήμερα θα ήταν χρεοκοπημένη», τόνισε ο Γ. Στουρνάρας.
Σε υπεράσπιση του υπουργού προσέφυγε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Μ. Βορίδης επισημαίνοντας ότι «δεν είναι ώρα κοινοβουλευτικού ελέγχου. Ο υπουργός απαντά σε ότι νομίζει, τα υπόλοιπα στον κοινοβουλευτικό έλεγχο. Δεν είναι υποχρεωμένος να απαντά επί παντός επιστητού σε ότι τον ρωτούν».
Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων επεσήμανε ακόμη ότι «έρχεται τρίτο μνημόνιο», το οποίο «θα περιλαμβάνει κούρεμα καταθέσεων ή μείωση μισθών και συντάξεων» και ρώτησε τον υπουργό Οικονομικών: «αναλαμβάνετε την αστική πολιτική και ποινική ευθύνη ότι δεν θα έρθει τρίτο μνημόνιο;».
«Όσον αφορά την εγγύηση καταθέσεων, όπως ξέρετε, τις επόμενες δύο μέρες στο Συμβούλιο Κορυφής θα παρθούν βασικές αποφάσεις. Αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι οι εγγυημένες καταθέσεις στην Ευρωζώνη δεν κουρεύονται», απάντησε ο Γ. Στουρνάρας.

Keywords
Τυχαία Θέματα