Κοντρα στη Βουλή για την επίταξη: Η κυβέρνηση έδρασε νύχτα

13:01 25/1/2013 - Πηγή: AEK365

Κόντρα μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης προκαλεί η επιστράτευση των εργαζομένων στα μέσα μεταφοράς. Από το βήμα της Βουλής, ο υπουργός Αμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος ζήτησε από τα πολιτικά κόμματα να μην υπάρχει ένταση, καθώς οδηγεί σε ακρότητες και διχασμό.

«Η κυβέρνηση έπραξε

ότι έπραξε για να προστατεύσει το κοινωνικό σύνολο» επισήμανε ο υπουργός Αμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος, αναφερόμενος στην απόφαση για την επιστράτευση των εργαζομένων στο μετρό.

Προηγήθηκε η τοποθέτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Θ.Δρίτσα, ο οποίος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι επιδεικνύει αυταρχισμό, που σηματοδοτεί την εκκίνηση της λήξης του πολιτικού χρόνου.

«Θα ήθελα να διαμαρτυρηθώ για την απόφαση της κυβέρνησης και να ευχηθώ στον παριστάμενο υπουργό 'Αμυνας, την επόμενη φορά που θα προσέλθει στη Βουλή προκειμένου να απαντήσει στον κοινοβουλευτικό έλεγχο, να μην έχει διευρυνθεί το χαρτοφυλάκιο του στην κατεύθυνση ανάληψης υπουργικών καθηκόντων του τομέα Εργασίας και του τομέα Δημόσιας Τάξης» είπε ο κ. Δρίτσας και κατήγγειλε ότι «η κυβέρνηση είναι εκείνη που μεθοδεύει τη στρατηγική της έντασης».

«Η κυβέρνηση έδρασε νύχτα ως κοινοβουλευτική χούντα με μεθόδους στρατιωτικού νόμου» δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης από το αμαξοστάσιο του μετρό στα Σεπόλια, όπου βρέθηκε το πρωί της Παρασκευής.

Keywords
Τυχαία Θέματα