Κόντε: Πανέτοιμοι για το Κύπελλο

21:02 19/5/2012 - Πηγή: AEK365

Ο προπονητής της Μεγάλης Κυρίας ζήτησε το κύπελλο σαν κερασάκι στην τούρτα για τη φετινή επιτυχημένη σεζόν της ομάδας του ενώ πιστεύει πως η Νάπολι είναι ο χειρότερος αντίπαλος που θα μπορούσαν να έχουν οι Μπιανκονέρι σε αυτόν τον τελικό.

«Εχουμε προετοιμαστεί για ακόμη μία μαγική βραδιά καθώς είναι μια μοναδική εμπειρία για μένα ο τελικός του Coppa Italia ως προπονητής. Ελπίζουμε να είναι το κερασάκι στην τούρτα, το τέλειο φινάλε σε μια εκπληκτική σεζόν.

Τώρα πρέπει να σταματήσουμε να πανηγυρίζουμε. Εχουμε

μπροστά μας μια σημαντική πρόκληση και έχουμε κερδίσει αυτή την ευκαιρία με σκληρή δουλειά όλη τη χρονιά. Προσωπικά είμαι ενθουσιασμένος για αυτό τον τελικό, όπως είμαι πριν από κάθε αγώνα.

Για το στοιχηματικό σκάνδαλο; Θα σας απαντήσω όπως και πριν ένα μήνα, όταν με είχατε ξαναρωτήσει. Δεν υπάρχει απολύτως τίποτα. Διάβασα χθες όσα έγραψαν κάποια Μέσα αλλά δεν πρόκειται να παρέμβω στη δικαιοσύνη. Αν με καλέσουν για κατάθεση, θα είναι ευχαρίστηση μου να πάω για να τελειώνουμε. Αυτή τη στιγμή μιλάμε ενώ δεν υπάρχει θέμα. Δεν με απογοήτευσε ο Καρόμπιο με όσα είπε. Επαναλαμβάνω ότι θα μιλήσω εκεί που με πρέπει αν με καλέσουν. Κάναμε την ίδια συζήτηση πριν ένα μήνα, δε χρειάζεται να πούμε τίποτα.

Αν έχω εχθρούς στο ποδόσφαιρο; Προτιμώ να τους χαρακτηρίζω αντιπάλους. Σίγουρα όταν μια ομάδα επιστρέφει στην κορυφή και γίνεται ξανά δυνατή, κάποιοι που έδειχναν συμπάθεια προς αυτή σταματούν να το κάνουν. Δεν λέω, όμως, πως αυτοί γίνονται εχθροί μετά... Είμαι πολλά χρόνια στο ποδόσφαιρο και ξέρω πολύ καλά ότι υπάρχουν καλοί και κακοί. Ξέρω πώς αλλάζουν τα πράγματα. Είμαστε χαλαροί, ήρεμοι.

Η ομάδα αποσύρθηκε σε ξενοδοχείο κατά 24 ώρες πιο νωρίς σε σχέση με ό,τι κάνουμε συνήθως διότι προερχόμαστε από δέκα μέρες πανηγυρισμών και έπρεπε να ηρεμήσουμε, να απομονωθούμε. Το να βλέπεις 400.000 κόσμου στους δρόμους να πανηγυρίζουν μαζί σου σε τρελαίνει. Ολο αυτό, πάντως, σίγουρα μας δίνει έξτρα κίνητρο για να κατακτήσουμε και το Coppa Italia μετά το Scudetto. Μέσα σε αυτή τη σεζόν η ομάδα έχει ωριμάσει πάρα πολύ και αυτό δεν αλλάζει ό,τι κι αν γίνει το βράδυ της Κυριακής.

Στον αγώνα του Σαν Πάολο φέτος, στον πρώτο γύρο, για πρώτη φορά χρησιμοποίησαμε το σύστημα 3-5-2. Αυτό μας έδωσε περισσότερη ισορροπία και αυτοπεποίθηση. Εκείνο το παιχνίδι, έτσι όπως εξελίχθηκε, έδειξε σε όλους τον χαρακτήρα της δικής μου Γιουβέντους. Εδειξε ότι αυτή η ομάδα είναι από ατσάλι, δεν τα παρατάει ποτέ. Προσωπικά πιστεύω ότι η Νάπολι είναι ο χειρότερος αντίπαλος που μπορεί να σου τύχει σε έναν τελικό. Πέρυσι τερμάτισαν στην 3η θέση, φέτος ενισχύθηκαν. Εχουν κι αυτοί πολύ μεγάλο κίνητρο και θα είναι δύσκολο ματς για εμάς.

Η κατάκτηση του Champions League εδώ, στο Ολίμπικο, το 1996 είναι μία από τις καλύτερες στιγμές της ζωής μου. Τώρα, όμως, με απασχολεί μόνο το παρόν και όχι το παρελθόν.

Δεν πρόκειται να πω τίποτα τώρα για την 11άδα. Εχουμε μια τελευταία προπόνηση να κάνουμε και αύριο το πρωί θα αποφασίσω».

Keywords
Τυχαία Θέματα