Κιτρινόμαυρο πάρτι στη Βεστφαλία

23:39 5/3/2013 - Πηγή: AEK365

CHAMPIONS LEAGUE-ΦΑΣΗ ΤΩΝ 16 ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΟΣ

ΜΠΟΡΟΥΣΙΑ ΝΤ.- ΣΑΧΤΑΡ Ν.: 3-0 (2-2)
Γήπεδο: Βέλτινς Αρίνα

Οι πιτσιρικάδες του Κλοπ ωρίμασαν και ήρθε η ώρα να κάνουν το βήμα παραπάνω. Η Ντόρτμουντ διέλυσε με 3-0 τη νεόπλουτη Σαχτάρ και πήρε την πρόκριση στους 8 του Τσάμπιονς Λιγκ.

Η Ντόρτμουντ μπήκε πολύ δυνατά στα πρώτα λεπτά και στο 14' έχασε την πρώτη της μεγάλη ευκαιρία. Ο Γκέτσε έβγαλε την κάθετη για τον Λεβαντόφσκι, όμως ο γκολκίπερ της Σαχτάρ βγήκε έγκαιρα κι έσωσε την ομάδα του, ενώ στο 16' ο

Σμέλτζερ δεν μπόρεσε να κάνει το γύρισμα από δεξιά. Στο αμέσως επόμενο λεπτό το σουτ του Μπέντερ πέρασε ψηλά άουτ, ενώ στο 24' το σουτ του Φερναντίνιο μέσα από την περιοχή κόντραρε κι έφυγε κόρνερ. Η πίεση των Γερανών έφερε καρπούς στο 31ο λεπτό, καθώς μετά από κόρνερ ο Σαντάνα πήδηξε πιο ψηλά απ' όλους και με κεφαλιά έκανε το 1-0. η Ντόρτμουντ ήταν πολύ ανώτερη κι έφτασε και σε 2ο γκολ στο 37ο λεπτό. Ο Λεβαντόφσκι βγήκε στην πλάτη της άμυνας της Σαχτάρ από τα δεξιά, έκανε την σέντρα στην περιοχή, με τον Γκέτσε να μπαίνει ανάμεσα στους δύο στόπερ και με κοντινή προβολή να κάνει νικά τον Πιατοφ. Μάλιστα στο 43' η Ντόρτμουντ έφτασε κοντά και σε τρίτο γκολ, καθώς ο Ρόις έδωσε στα δεξιά στον Λεβαντόφσκι, εκείνος μπήκε στην περιοχή, όμως το σουτ του κόντραρε τελευταία στιγμή στα πόδια του Χούμπσμαν. Η Σαχτάρ το μόνο που κατάφερε ήταν να απειλήσει με μια σέντρα σουτ του Φερναντίνιο στο 45+2', την οποία έδιωξε δύσκολα ο Βαϊντενφέλερ.

Η Σαχτάρ μπήκε καλύτερα στην επανάληψη και στο 49ο λεπτό το σουτ του Ντάγκλας Κόστα έφυγε μόλις άουτ, ενώ στο 54' και στο 56' Ο Πιατόφ εξουδετέρωσε τα σουτ του Γκέτσε. Τελικά στο 59' ο Λεβαντόφσκι σούταρε από μακριά, ο Πιάτοφ έκανε ασθενή απόκρουση, με τον Μπλαστσικόφσκι να έρχεται και να παίρνει το ριμπάουντ της φάσης και να κάνει το 3-0. Στο 61ο λεπτό το σουτ του Κόστα έφυγε λίγο άουτ, ενώ στο 64' ο Γκέτσε βρέθηκε στην περιοχή της Σαχτάρ, έπιασε ένα σουτ, με την μπάλα να φεύγει ψηλά άουτ. Στο 74ο λεπτό ο Πιατόφ έπεσε κι έδιωξε όμορφα το σουτ του Γκροσρόιτζ, ενώ τρία λεπτά μετά ήταν η σειρά τα Βαϊντενφέλερ να πει όχι σε κοντινό σουτ του Ρακίτσκι. Στο 80' ο Ρόις έκανε ό, τι ήθελε την άμυνα της Σαχτάρ, όμως όταν βρήκε λίγο χώρο για το σουτ, δεν είχε ισορροπία και η μπάλα έφυγε πολύ άουτ. Τρία λεπτά μετά ο Βαϊντενφέλερ νίκησε σε μοναδικό τετ α τετ τον Αντριάνο,

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ: Βαϊντενφέλερ, Πίζεκ, Σούμποτιτς, Σαντάνα, Σμέλτσερ, Μπέντερ (46' Κελ), Γκιντογάν (82' Σαχίν), Ρόις, Μπλαστσικόφσκι (70' Γκροσρόιτζ), Γκέτσε, Λεβαντόφσκι.

ΣΑΧΤΑΡ: Πιατόφ, Σρνα, Κούτσερ, Ρακίτσκι, Ρατ, Χούμπσμαν (82' Στεπανένκο), Φερναντίνιο, Τεϊσέιρα, Μκιταριάν, Τάισον (46' Ντάγκλας Κόστα), Λουίζ Αντριάνο.

Keywords
Τυχαία Θέματα