Ο Ρίκκα το φαβορί για τη ενδεκάδα

21:36 5/3/2013 - Πηγή: AEK365

Ο παίκτης που θα αντικαταστήσει στην μεσαία γραμμή τον Παύλο Μητρόπουλο είναι το μεγάλο ερωτηματικό για το παιχνίδι της Κυριακής, μιας και η απουσία λόγω τιμωρίας του 22χρονου αναγκάζει τον Λίνεν να αλλάξει τη... συνταγή, αφού δεν υπολογίζει στις υπηρεσίες του νεαρού χαφ. Στην αυριανή προπόνηση αναμένεται να γίνει η πρώτη «πρόβα» ενδεκάδας για το ντέρμπι, όπου και θα έχουμε μια εικόνα για τις σκέψεις του Γερμανού τεχνικού. Η λογική λέει πως τον πρώτο λόγο για την ενδεκάδα έχει ο Αντώνης Ρίκκα, ο οποίος παρά το γεγονός

πως δεν αγωνίστηκε εναντίον του Παναθηναϊκού, έχει ξεπεράσει τον τραυματισμό του και είναι 100% έτοιμος. Υπάρχει για τη συγκεκριμένη θέση και η επιλογή του Δημήτρη Αναστασόπουλου, που είναι πιο αμυντικογενής ποδοσφαιριστής από τον Ρίκκα και ίσως ο Λίνεν θεωρεί πως μπορεί να τον βοηθήσει περισσότερο στο ανασταλτικό κομμάτι.

Πάντως, σημαντικό ρόλο στο ποια θα είναι τελικά η απόφαση του Γερμανού τεχνικού για τον «αντί-Μητρόπουλο», θα παίξει και το σχήμα που θα επιλέξει να παρατάξει την ΑΕΚ. Σε περίπτωση που διατηρήσει την ευθεία στο κέντρο, ο Ρίκκα λογικά θα βρίσκεται στο αρχικό σχήμα, ακόμα και ως αριστερός χαφ (σε αυτή την περίπτωση ίσως πάει δεξιά ο Φούντας, με τον Γκερέιρο να παίζει πίσω από τον Πετρόπουλο), όπως είχε δοκιμαστεί και μεσοβδόμαδα πριν το ματς με τον Παναθηναϊκό. Αν από την άλλη ο Λίνεν προτιμήσει να επιστρέψει στον ρόμβο, δεν αποκλείεται να ξεκινήσει σαν «κόφτης» ο Αναστασόπουλος, με τον Ρίκκα να μένει τελικά στον πάγκο. Πάντως, ακόμα και στη διάταξη με ρόμβο, υπάρχει η δυνατότητα να γυρίσει μπροστά από τα στόπερ ο Φέτσης, με τον Ρίκκα να περνά σαν αριστερός εσωτερικός χαφ. Ο Λίνεν ποντάρει στην εμπειρία του Ρίκκα και αυτός είναι ο βασικότερος λόγος που καθιστά τον Έλληνα μέσο φαβορί για το αρχικό σχήμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα