«Κιτρινόμαυρη» αγκαλιά στην Πάρο για τους βετεράνους της ΑΕΚ

10:10 22/11/2013 - Πηγή: AEK365

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΜΟΥΡΤΖΗΣ

Εντυπωσιακά αλλά και γεμάτα συγκίνηση ήταν όλα όσα διαδραματίστηκαν με τους βετεράνους της ΑΕΚ στην Πάρο, στον αγώνα που έδωσαν 18 Νοεμβρίου κόντρα στον Νηρέα. Και ο επίλογος των όσων ζήσαμε μαζί τους, γράφτηκε με τον καλύτερο τρόπο στην δεξίωση που οργάνωσαν στην ταβέρνα «Πάρος» του «Ενωσίτη» φιλάθλου Δημήτρη Μπιζά, οι υπεύθυνοι του τοπικού Συνδέσμου Φιλάθλων ΑΕΚ. Μια δεξίωση, για να τιμήσουν

τους «κιτρινόμαυρους» άσσους του παρελθόντος, αλλά και τους αντίστοιχους του Νηρέα. Και στην οποία μεταξύ Τύρου και αχλαδιού, η για την ακρίβεια μεταξύ των καταπληκτικών εδεσμάτων που προσφέρουν στην Ταβέρνα «Πάρος», του κρασιού και της μπύρας που έρρεαν μα αφθονία, «βγήκαν» -κυρίως από το στόμα του διοικητικού υπευθύνου της ΑΕΚ Μάκη Αγγελόπουλου- και πολλές ειδήσεις

Για το τι έγινε στον αγώνα παλαιμάχων Νηρέα-ΑΕΚ(σ.σ. οι «Ενωσίτες» επικράτησαν 6-3) αλλά και το οδοιπορικό των βετεράνων άσων της ΑΕΚ στην Πάρο, κάναμε ήδη αναφορά σε προηγούμενό μας θέμα στην φιλόξενη ιστοσελίδα του «365.gr». Σε ακόμη μια αποστολή με τους βετεράνους, είχαμε περάσει πολύ καλά και είχαν «φορτίσει» οι μπαταρίες μας, από εικόνες και ακούσματα μνήμης. Δεν περιμέναμε όμως ένα τόσο καταπληκτικό επίλογο στην «διεκπεραιωτική» μας αποστολή στην Πάρο. Και για τον εντυπωσιακό τρόπο, με τον οποίο έπεσε η αυλαία της παραμονής των βετεράνων άσων της ΑΕΚ στην Πάρο, ηθικοί αυτουργοί ήταν τρεις άνθρωποι, που κρατάνε στα χέρια τους, τις τύχες του τοπικού Συνδέσμου Οπαδών ΑΕΚ. Ο πρόεδρος ΣΤΕΛΙΟΣ ΑΛΙΠΡΑΝΤΗΣ, ο αντιπρόεδρος ΗΛΙΑΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ και ο γενικός γραμματέας ΛΟΥΙΖΟΣ ΚΟΝΤΟΣ. Σαφώς και δεν είναι μόνο οι τρείς προαναφερθέντες η «δυναμη» της ΑΕΚ στο νησί. Όμως αποδείχθηκε, ότι οι τρείς ,που ήταν παρόντες, με την γενικότερη δράση τους και όσα την βραδιά της δεξίωσης προσέφεραν, έκαναν για «χίλιους δεκατρείς» . Και αποδείχθηκε με την εξέλιξή της η βραδιά, ότι η ΑΕΚ είναι πρώτα και πάνω απ όλα «φάρος πολιτισμού» , ενώ δόθηκε και το στίγμα της «ενωσίτικης» δράσης στο νησί.

Ήταν μια βραδιά «οικογενειακή υπόθεση» για την ΑΕΚ, αλλά και για τους «κιτρινόμαυρους» του Νηρέα. Και ήταν ιδανικός ο χώρος που επιλέχθηκε, αφού η ταβέρνα «Πάρος» του Δημήτρη Μπιζά, έμοιαζε με ζεστή «κιτρινόμαυρη» αγκαλιά. Αγκαλιά, που χώρεσε την ιστορία της ΑΕΚ με την παρουσία των εκπροσώπων της. Και οδήγησε όλους όσοι ήμασταν παρόντες, να ζήσουμε ως παρέα που γνωριζόμασταν χρόνια, βραδιά μεγαλείου.

Και η βραδιά αυτή, ήρθε ως απάντηση για όσους θεωρούν, ότι στην Πάρο, δεν υπάρχει «κιτρινόμαυρη» γωνία με δράση. Ότι στην Πάρο, είναι μειονότητα οι φίλοι της ΑΕΚ και ότι το νησί «κρατείτε» από τους οπαδούς των «αιωνίων» με απόντες τους «Ενωσίτες» !

Αυτός ο μύθος καταρρίφτηκε αφ ενός με την εντυπωσιακή παρουσία νεαρών κυρίως παιδιών στον αγώνα, αλλά και με την βραδιά που επιμελήθηκαν οι «τρείς Ιεράρχες» της ΑΕΚ στο νησί. Δηλαδή ο πρόεδρος του Συνδέσμου Φίλων Πάρου Στέλιος Αλιπράντης, ο αντιπρόεδρος Ηλίας Αλεξόπουλος και ο γενικός γραμματέας και πρόεδρος στο δημοτικό συμβούλιο Πάρου Λουίζος(Λούης) Κοντός.

Βραδιά, που ξεκίνησε λίγο μετά τις 8μμ και ολοκληρώθηκε κοντά στις δύο τα ξημερώματα και όμοιά της, δεν είχε ξαναζήσει το νησί!

Χοροί πάνω στο τραπέζι και ζεμπέκικα,

που έμοιαζαν... αετοφτερουγίσματα

Η βραδιά, ξεκίνησε με τον πρόεδρο του αθλητικού μορφωτικού και εκπαιδευτικού συλλόγου ΑΜΕΣ Νηρέα Σταύρο Τριπολιτσιώτη, να δίνει τα λάβαρο της ομάδα τους στον Σύνδεσμο βετεράνων της ΑΕΚ, που παρέλαβε ο προπονητής της ομάδας και ταμίας Μιχάλης Σιμιγδαλάς. Και αφού οι ...κοιλιακοί αθλήθηκαν και πήραν.... φωτιά με το «τέσσερα επί κοντοσούβλι», και τους άλλους απίθανους κρεατομεζέδες που επιμελείται Δημήτρης Μπιζάς με τη σύντροφό του Μαρία, κάτι το κρασάκι και οι μπύρες, κάτι τα μουσικά ακούσματα και το μεθύσι που προκαλούσαν οδήγησαν σε στιγμές πρωτόγνωρες...

Γιατί δεν βλέπει κάποιος τον Στέλιο Σεραφείδη να χορεύει πάνω στο τραπέζι. Η ακόμη το Νίκο Σεβαστόπουλο και τον Κοσμά Πεσιρίδη που με τα ζεϊμπέκικα τους, έμοιαζαν με τις δύο αετοφτερούγες του «δικέφαλου» αετού. Ο πρώτος χόρεψε μοναδικά την «Μολυβιά» του Μανόλη Αγγελόπουλου, και ο δεύτερος το «Φεύγοντας να πάρεις ό,τι θες» του Πασχάλη Τερζή. Η ακόμη την έκπληξη της βραδιάς, τον Θανάση Σαρκίρη, να χορεύει με μοναδικό τρόπο τον« αετό» του Νότη Σφακιανάκη. «Ο αετός, δεν πεθαίνει όπως λέει το τραγούδι στον αέρα. Είμαστε σίγουροι, ότι θα αναστηθεί τώρα πια στον αέρα, γιατί είναι πραγματικά ελεύθερος από τα χρέη και θα γίνει όχι απλά δυνατός, αλλά υπερδύναμη νικηφόρων πεταγμάτων», σχολίασε ο Γιώργος Καραφέσκος, βλέποντας τον φίλο του Θανάση να χορεύει μοναδικά ένα από τα ωραιότερα ζεϊμπέκικα της σύγχρονης δισκογραφίας. Η ακόμη τον Σταυρό Τριπολιτσιώτη να δίνει χορευτικό ρεσιτάλ στο «ζεϊμπέκικο της Ευδοκίας» του Μάνου Λοίζου, και ο σκόρερ του πρωτου γκολ των γηπεδούχων του Νηρέα Νίκος Σαρρής, να χορεύει το «Βραδυάζει» με την φωνή του αείηστου Στέλιου Καζαντίδη. Και από τους οικοδεσπότες μας, ξεκίνησε το χορευτικό ρεσιτάλ ο αντιπρόεδρος του Σ.Φ. ΑΕΚ Πάρου Ηλίας Αλεξόπουλος. «Επιστροφές, καταστροφές, έχω για σένανε κάνει πολλές» λέει το τραγούδι. Και χαρακτηρίστηκε συμβολικό, αφού η ΑΕΚ, μετά από όλα όσα έχει τραβήξει, ετοιμάζεται για την μεγάλη επιστροφή. Και φυσικά, επειδή βρισκόμασταν σε νησί, δεν θα μπορούσαμε να μην ακούγαμε νησιώτικα. Ο Μιχάλης Καρούσης, ως γηγενής Ναξιώτης, ξεκίνησε με μπάλο, και στην πορεία τον ακολούθησε ο Παριανός Ηλίας Αλεξόπουλος. Και όσο η νύχτα άπλωνε το πέπλο της, τόσο το γλέντι κορυφωνόταν και όλοι μαζί να χόρεψαν νησιώτικα!

ΕΙΔΗΣΗ Νο1:

Ο επόμενος αγώνας παλαιμάχων στην Πάρο

θα είναι αθλητικό και πολιτιστικό πανηγύρι

Όμορφη και μοναδική βραδιά, μέχρι να έρθει η επόμενη... Γράφουμε κάτι τέτοιο, αφού ο μεγάλος χορηγός της εκδήλωσης Μάκης Αγγελόπουλος, (βαπτισθείς Μαυρίκιος παρακαλώ για όσους δεν το γνωρίζουν, με καταγωγή από την Κωνσταντινούπολη) υποσχέθηκε, ότι οι παλαίμαχοι της ΑΕΚ, θα κατέβουν και πάλι σύντομα στο όμορφο κυκλαδονήσι.

Και η επόμενη φορά του πηγαιμού τους στην Πάρο, εν θα είναι απλά ένα αθλητικό γεγονός. Ο αγώνας των παλαιμάχων θα συνοδευτεί και με σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων που θα αναδείξει και την 'άλλη πλευρά' του Νηρέα. Μην ξεχνάμε ότι το σωματείο από τη Νάουσα, εκτός από αθλητικό σωματείο είναι και πολιτιστικό, και διαθέτει χορευτικό και μουσικό τμήμα!. Θα επιδιωχθεί δηλαδή, να συνδυαστεί ο αγώνας των παλαιμάχων της ΑΕΚ με τον Νηρέα με ένα πολιτιστικό πανηγύρι . Όμοιο με αυτό που διοργανώνει τα τρία τελευταία χρόνια στην Αλική της Πάρου, ο Παντελής Θαλασσινός, με τον Μιχάλη Κονιτόπουλο, στην μνήμη του αείμνηστου παραδοσιακού τραγουδοποιού και μουσουργού του Αιγαίου Γιώργου Κονιτόπουλου. Ένα πανηγύρι, που θα έχει από νησιώτικους μέχρι ποντιακούς χορούς και πολύ παραδοσιακό τραγούδι. Θα συνδυαστεί δηλαδή με τον καλύτερο τρόπο ο αθλητισμός με τον πολιτισμό. Γιατί η ΑΕΚ, δεν είναι απλά ένα σωματείο και μια ποδοσφαιρική ομάδα. Είναι πρώτα και πάνω απ όλα πολιτισμός. Και αυτό πιστοποιήθηκε από το επίπεδο που υπήρξε στην βραδιά.

Η αυλαία στην βραδιά με τις ευχαριστίες και η ρήση

Σεραφείδη ότι «Οι παλαίμαχοι κρατάμε Θερμοπύλες»

Πλησίαζε δύο τα ξημερώματα... Και λίγο πριν σβήσουν στην ταβέρνα «Πάρος» τα «φώτα της ράμπας» (σ.σ. σε τέτοια είχαν μετατρέψει την αίθουσα με το μουσικοχορευτικό σόου που έδωσαν οι παρευρισκόμενοι) ο Στέλιος Σεραφείδης, ανάλαβε να εκφωνήσει πρώτος τους αποχαιρετιστήριους λόγους. Όχι μόνο για την εντυπωσιακή βραδιά της δεξίωσης, αλλά για όλη την εκδήλωση. Ως πρόεδρος των παλαιμάχων ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ λοιπόν, ευχαρίστησε τους διοργανωτές για όσα έκαναν και αναφέρθηκε στην δράση των παλαιμάχων ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ. «Οι παλαίμαχοι της ΑΕΚ, εδώ και 24 χρόνια είμαστε μπροστάριδες για να φωτίζουμε την ΑΕΚ Σε όλα αυτά τα δύσκολα η πέτρινα για πολλούς χρόνια που πέρασε η αγαπημένη μας ομάδα, εμείς ήμασταν εκεί για να 'κρατάμε Θερμοπίλες' και με την δράση μας,να διαιωνίζουμε την ιδέα της ΑΕΚ, σε όποια γωνία της Ελλάδας πηγαίναμε. Μπορεί από αυτά τα παιδιά που παίζουν στην ομάδα των παλαιμάχων, κάποιοι να μην είναι γνωστά ονόματα. Όμως έχουν την ΑΕΚ μέσα στην καρδιά τους και έρχονται σε όλες τις εκδηλώσεις του Συνδέσμου μας, αφού νοιώθουν περήφανοι που παίζουν στους παλαίμαχους της ΑΕΚ. Θα επιθυμούσαμε να είχαμε εδώ μαζί μας και άλλους, όπως οι Μπατίστα, Τσιάρτας, Μπορμπόκης, Κασάπης, Δέλλας Λυμπερόπουλος, Ζήκος, Δημητριάδης, ακόμη και ο Νικολαϊδης. Όμως αυτά τα παιδιά, δεν έρχονται. Ίσως γιατί έχουν άλλες υποχρεώσεις πιο σοβαρές από το να παίξουν με τους παλαίμαχους και να διαιωνίσουν την ιδέα της ΑΕΚ . Η ίσως πάλι, δεν έχουν τόσο πολύ στην καρδιά τους την ομάδα μας. Γνωρίζαμε τον Μάκη Αγγελόπουλο ως παράγοντα και χορηγό μας αφού μας έχει βοηθήσει αρκετά .Σήμερα όμως ήρθαμε πιο κοντά. Τον γνωρίσαμε καλύτερα. Μας κέρδισε με την απλότητα του και τον νοιώθουμε φίλο μας. Όπως φίλους, νοιώθουμε και εσάς του Νηρέας. Για εμάς, ήταν μεγάλη η χαρά που μας καλέσατε .Μας συγκινήσατε πολύ με όλα όσα κάνατε για εμάς. Η αγάπη αυτή δεν εξαγοράζετε με τίποτε» είπε μεταξύ άλλων.

ΕΙΔΗΣΗ Νο 2:

Η ομάδα παλαιμάχων θα πλαισιωθεί

και με άσους της σύγχρονης ιστορίας

Το «ξεφυλλίζοντας απόψε τα όνειρά μου» μετά από πρόταση του Χρήστου Αντωνόπουλου, επέλεξε να ακουστεί από τα ηχεία ο Δημήτρης Μπιζάς μετά τα όσα ακούστηκαν από τον Στέλιο Σεραφείδη. Άλλωστε ταίριαζε «γάντι» με την περιπλάνηση της θύμησης ,που είχε κάνει ο πρόεδρος του Συνδέσμου παλαιμάχων ποδοσφαιριστών ΑΕΚ. Και τούτο γιατί ο Στέλιος Σεραφείδης, που ήταν φανερά στεναχωρημένος, από την απουσία άσων που έχουν γράψει ιστορία στην ΑΕΚ την τελευταία 20ετία, αναφέρθηκε και σε προσωπικές του εμπειρίες όταν έπαιζε μπάλα. Από τη μνήμη του, «ξέθαψε» ένα γεγονός του 1956, όταν η ΑΕΚ είχε προπονητή τον Ιταλό Μάρα Μαρτίνι. Τρείς ημέρες λοιπόν πριν από ντέρμπι με τον ΠΑΟ στην Λεωφόρο, ενώ έκανε προπόνηση με τον Μαρτίνι στην Λεωφόρο, «γύρισε» το χέρι του και ήταν αμφίβολη η συμμετοχή του στον αγώνα! Όμως το χέρι του το έφτιαξε η μητέρα ενός οπαδού του ΠΑΟ, ο οποίος στην διάρκεια του αγώνα(σ.σ. είχε λήξει με «λευκή ισοπαλία), βρισκόταν πίσω από τα γκολπόστ που υπερασπιζόταν ο Σεραφείδης, και από την μια τον ρωτούσε για την κατάστασή του, και από την άλλη τον παρότρυνε ψυχολογικά για να πάει καλά! Ο κ Σεραφείδης, εκανε την περιπλάνηση της θύμησής του, για να αναδείξει τις διαφορές που είχαν τα ήθη του ποδοσφαίρου μας «τότε» με το «τώρα». Η εάν προτιμάτε του «αγνού χθες» με το πολύ αδυσώπητα σκληρά επαγγελματικό «σήμερα». Του σήμερα που έχει χαθεί ο σεβασμός στον αθλητή, Όμως η αναφορά του, ότι δεν υπάρχει «νέο αίμα» στον Σύνδεσμο, και δεν έρχονται αρκετοί από τους σύγχρονους άσους που έχουν δημιουργηθεί από την ΑΕΚ , έδωσε την ευκαιρία στον Μάκη Αγγελόπουλο, που ως γνωστόν είναι σύμβουλος της ΑΕΚ και εκ των βασικών συνεργατών του «τίγρη» Δημήτρη Μελισσανίδη, να παρέμβει: «Στέλιο και αυτό το θέμα , θα επιδιώξουμε να λυθεί. Είπαμε η ΑΕΚ όπως ήταν οικογένεια στα χρόνια σας, έτσι επιδιώκουμε να είναι και τώρα. Οικογένεια. Μια και αδιαίρετη»

Αλεξόπουλος: «Βαριά κληρονομιά, γιατί υπηρετούμε

ομάδα με έμβλημα τον δικέφαλο αετού του Βυζαντίου»

Και από τους «οικοδεσπότες» του γλεντιού όμως, πρώτος πήρε τον λόγο ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Φίλων ΑΕΚ Πάρου Ηλίας Αλεξόπουλος: «Θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε όλους εσάς, γι΄ αυτό που μας προφέρατε σήμερα, αλλά και ότι μας έχετε προσφέρει στο παρελθόν. Άλλωστε μαζί σας, έχουμε ζήσει στιγμές ανείπωτης χαράς. Ηταν μεγάλη τιμή για εμάς, οι άνθρωποι που μας έκαναν να κλάψουμε απο χαρά στο παρελθόν, να είναι σήμερα κοντά μας. Και επιθυμούμε γι αυτό που ζούμε, να ευχαριστήσουμε όλους όσοι το δημιούργησαν, Δηλαδή τον Μάκη Αγγελόπουλο, αλλά και τον Νηρέα. Και φυσικά, όλους εσάς, που είχατε το κουράγιο να έλθετε σ αυτή τη μικρή γωνιά γης, για να προσφέρετε μεγάλη χαρά σε όλους μας, Η ΑΕΚ, είναι τρόπος ζωής. Και βαριά κληρονομία για όλους εμάς, που γωρίζουμε την ιστορία της. Χαιρόμαστε που υπηρετούμε αυτή την ομάδα, γιατί είναι η ιστορικότερη στην χώρα, και η μοναδική που έχει ως σήμα της, ένα έμβλημα. Τον δικέφαλο αετό του Βυζαντίου» τόνισε. Και αφού χαρακτήρισε τον πρόεδρο του Νηρέα ως «βάζελο», τόνισε με ουσία, ότι η ΑΕΚ, έχει πολλούς φίλους στην Πάρο. Και ξεχώρισε τη λέξη «φίλος» από το «οπαδός», αφού όπως είπε: «Ανεξάρτητα με τις οπαδικές εκτιμήσεις του καθενός μας, όλοι αγαπάνε την ΑΕΚ, γι αυτό που είναι... Για την ιστορία που έχει... Για το ποδόσφαιρο που κατά καιρούς έχει παίξει. Η ΑΕΚ λοιπόν έχει πολλούς φίλους και θα αποκτήσει ακόμη περισσότερους. Κατά βάθος, όλοι κρύβουν μια μικρή ΑΕΚ μέσα τους» Και η διευκρίνιση στην ρήση του αντιπρόεδρου στον ΣΦ. ΑΕΚ Πάρου, ήρθε από ένα Ολυμπιακό. Τον Μιχάλη Κονιτόπουλο: «Εάν το δούμε ρεαλιστικά και όχι με στενά οπαδικά κριτήρια, καμία ομάδα στην Ελλάδα δεν έχει παίξει την μπάλα της εποχής του Λουκά Μπάρλου, η ακόμη και αυτή που είχε δημιουργήσει ο Ντούσαν Μπάγεβιτς. Είναι λογικό λοιπόν να κρύβουμε όλοι μια μικρή ΑΕΚ μέσα μας, αφ ενός μεν γιατί την έχουμε θαυμάσει και αφ ετέρου, γιατί νοιώθουμε πρόσφυγες και ταυτισμένοι με την ιστορία που κουβαλάει η ΑΕΚ» είπε

Αγγελόπουλος: « Η ΑΕΚ εκφράζει διαχρονικά ιδανικά»

Και εκεί εστίασε στα όσα είπε ο Μάκης Αγγελόπουλος. Ο παράγοντας που κατάφερε με την δράση του να μείνει αλώβητος τα τελευταία 15 χρόνια στην ΑΕΚ, μίλησε για τα διαχρονικά και αναλλοίωτα ιδανικά που εκπροσωπεί η ΑΕΚ. Και τόνισε ότι οι καλύτεροι πρεσβευτές αυτών των ιδανικών είναι οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ, οι οποίο θυμίζουν σε όλους πως ήταν το ποδόσφαιρο. Και εστίασε ότι στο όνειρο και την προσπάθεια της τωρινής διοίκησης στην ΑΕΚ, για την «ανάσταση» του ελληνικού ποδοσφαίρου, παραμένουν τα ίδια ιδανικά που διαχρονικά εκφράζει η ΑΕΚ και η ιστορία της. Για ένα ποδόσφαιρο, που ως λαϊκό άθλημα θα είναι πάλι χαρά για όλη την οικογένεια. Γιατί όπως είπε και ο Μιχάλης Σιμιγδαλάς-που ανέφερε ότι το παιχνίδι με τους βετεράνου του Νηρέα κλείστηκε χωρίς δεύτερη κουβέντα, όταν τους το ζήτησε σε ένα αγώνα στο ΟΑΚΑ ο Μάκης Αγγελόπουλος- οι ποδοσφαιριστές παίρνουν χαρά από τους οπαδούς και οι τελευταίοι από τους ποδοσφαιριστές. Και αυτή η αμφίδρομη σχέση, που έχει περάσει και στην δράση των βετεράνων, είναι πραγματική χαρά, μόνο όταν δεν υπάρχει στείρος φανατισμός «Και εμείς παίρνουμε χαρά από εσάς με την παρουσία μας εδώ, αλλά και εσείς από εμάς. Αυτή η σχέση είναι αμφίδρομη» είπε. Και ευχαρίστησε διοργανωτές και Μάκη Αγγελόπουλο για τον οποίο είπε ότι: «Οι παλαίμαχοι της ΑΕΚ, τον κάναμε φίλο»..

Αλιπράντης: «Η ΑΕΚ είναι στάση ζωής»

Ακολούθησαν οι ευχαριστίες από τον πρόεδρο του Συνδέσμου Φίλων ΑΕΚ Πάρου Στέλιο Αλιπράντη, προς τον Μάκη Αγγελόπουλο, που ανέλαβε την πρωτοβουλία να κατέβουν οι παλαίμαχοι της ΑΕΚ στην Πάρο, τον Νηρέα, που έπαιξε και που τον συνδέουν τα «κιτρινόμαυρα» χρώματα με την ΑΕΚ, αλλά και προς τους παλαίμαχους της ΑΕΚ για όλα όσα του θύμισαν. «Στο γήπεδο έχω πάει ακόμη και ως Αγγελόπουλος, με εισιτήριο διαρκείας που μου έχει δώσει ο Μάκης» είπε και συνέχισε: «Έχω ζήσει τον βίο μου, έχοντας ως πρότυπα πολλούς από τους ποδοσφαιριστές, που είναι σήμερα εδώ. Η ΑΕΚ σαφώς και είναι διαχρονική αξία. Όμως πρώτα και πάνω απ΄ όλα είναι στάση ζωής» είπε και καταχειροκροτήθηκε.

Και αφού ο πρόεδρος του Νηρέα Πάρου Σταύρος Τριπολιτσιώτης, ευχαρίστησε τους Μάκη Αγγελόπουλο, παλαίμαχους ΑΕΚ και εκπροσώπους του Σ.Φ.ΑΕΚ Πάρου, χαρακτήρισε ως πρωτόγνωρο και ιστορικό γεγονός για όλους αυτό που έγινε με τον αγώνα παλαιμάχων Νηρέα-ΑΕΚ στο γήπεδο Παροικιάς και είπε ότι μπορεί να είναι Παναθηναϊκός, αλλά νοιώθει και πολύ ΑΕΚ!

Ως επίλογο στο θέμα μας κρατήσαμε αυτό που έγραφε η τούρτα του Συνδέσμου Φίλων ΑΕΚ Πάρου. «Με 25.000 κόσμο κάθε Κυριακή στο ΟΑΚΑ, η ΑΕΚ, περνάει καμία κρίση. ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ»

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΚΙ ΑΥΤΑ

Τα ...μάρμαρα για την «Αγία Σοφιά»

@Μια από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις επεξεργασίας και εξαγωγής μαρμάρου στην χώρα έχει στην Πάρο ο Θεόφιλος Ρήγας, που είναι «βαμμένος» φίλαθλος της ΑΕΚ και φίλος του «ενωσίτη» παλαίμαχου και επιχειρηματία Κοσμά Πεσιρίδη. Με τον τελευταίο μάλιστα συνεργάζονται και επαγγελματικά και πήγε να τον δει την επομένη του αγώνα. Και τούτο, γιατί ο Θεόφιλος Ρήγας, έλειπε εκτός Πάρου την περασμένη Δευτέρα 18 Νοεμβρίου και δεν μπόρεσε να παρευρεθεί στην εκδήλωση που οργανώθηκε από Νηρέα, Μάκη Αγγελόπουλο και Σ.Φ. ΑΕΚ Πάρου για την ενίσχυση του Α' Πρότυπου Κέντρου Α.Μ.Ε.Α.Ε.Ι Νάουσας Πάρου. Την επομένη του αγώνα όμως, πήγε από το ξενοδοχείο που διέμενε η αποστολή. Και υποσχέθηκε ότι όταν οι παλαίμαχοι της ΑΕΚ κατεβούν εκ νέου στην Πάρο, θα βρεθεί κοντά τους από την πρώτη στιγμή. Εξέφρασε μάλιστα την επιθυμία να έλθει σε επαφή και με τον Δημήτρη Μελισσανίδη για να «ντύσει» με μάρμαρα από την επιχείρησή του το νέο γήπεδο της ΑΕΚ. «Είμαι εδώ για να βοηθήσω την ΑΕΚ, σε ό,τι κι αν χρειαστεί. Και θα ήταν ιδιαίτερη τιμή για μένα να χρησιμοποιούνταν μάρμαρα από την επιχείρησή μου, στην «Αγία Σοφιά», που εκτός από ποδοσφαιρικό γήπεδο θα είναι ένα μουσείο και κέντρο πολιτισμού», έλεγε μεταξύ άλλων

Η επιθυμία Μάκη Αγελόπουλο

Ο Μάκης Αγγελόπουλος, χαρακτηρίζεται ως «Μισός Παριανός», αφού έχει σπίτι στην Σάντα Μαρία και το βλέπει ως ησυχαστήριο. Πηγαίνει λοιπόν τακτικά. Και με την ευκαιρία επισκέπτεται τη Νάουσα, αφού είναι δίπλα στην Σάντα Μαρία. Παρακολουθεί λοιπόν και την δράση του Νηρέα, με τον οποίο τον «έδεσε» το «κιτρινόμαυρο» στις φανέλες του. Κατά καιρούς έχει ενισχύσει οικονομικά το σωματείο της Νάουσας και επιθυμία του είναι ο Νηρέας να εξελιχθεί σε... ΑΕΚ Πάρου. Δύσκολο, αλλα όχι ακατόρθωτο, αφού το θέμα της μετονομασίας του Νηρέα, θα απασχολήσει την προσεχή γενική συνέλευση των μελών του. Λέτε να έχουμε ΑΕΚ και στην Πάρο;;;

Το κομπολογάκι και η πρόταση

Ο Κοσμάς Πεσιρίδης, πλησίασε κάποια στιγμή τον Μάκη Αγγελόπουλο και του έδωσε ένα κομπολογάκι της ΑΕΚ: «Αυτό είναι δώρο από εμάς, αφού εμείς οι παλαίμαχοι τα φτιάχνουμε» του είπε. Και ο κύριος Αγγελόπουλος, αφού ξεπέρασε τον αρχικό αιφνιδιασμό, πρότεινε να συμβάλει στα έξοδα δημιουργίας των κομπολογιών, προσφέροντας 1000 ευρώ! Ο Κοσμάς όμως, ούτε κατά διάνοια δεν δέχτηκε να συζητήσει την όλο καλοσύνη και διάθεση πρόταση του πρώην αντιπροέδρου της ΠΑΕ ΑΕΚ και εκ των βασικών συνεργατών του «τίγρη».

Συνάντηση μετά μισό αιώνα

Στην Πάρο, δεν «ξύπνησαν» μόνο μνήμες στους θεατές από την αγωνιστική παρουσία των βετεράνων ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ Στο όμορφο, αλλά παραμελημένο γήπεδο της Παρκιάς υπήρξε μια περίεργη συνάντηση μετά από μισό αιώνα! Ο ορισθείς από την διοίκηση της ΑΕΚ ως διοικητικός υπεύθυνος για τους παλαίμαχους, ο Κώστας Μάρκου, βρήκε τον Κώστας Μοστράτο-πατέρας του βετεράνου στον Νηρέα Νίκου- με τον οποίο ήταν συμπαίκτες το 1964 στο Ηράκλειο, που αγωνιζόταν στο πρωτάθλημα της Α2 Αθηνών(σ.σ. κάτι σαν την σημερινή Γ' Εθνική) και είχαν ως συμπαίκτη τον Τάκη Τσολακίδη, που μετέπειτα έκανε καριέρα στο Αιγάλεω. Από εκείνη την περίοδο λοιπόν, ο Κώστας Μάρκου, που αγωνιζόταν ως τερματοφύλακας και ο κ. Μοστράτος, που ήταν χάφ, θυμήθηκαν πολλά και πολλούς!

Το δώρο του Παπαϊωάννου

Ξεφύλλισμα στην μνήμη όμως, έγινε και από τον Λουίζο Κοντό, που είναι πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Πάρου. Ο Λουίζος, μεγάλωσε ουσιαστικά το γήπεδο της ΑΕΚ, αφού είχε θείο τον αείμνηστο παράγοντα και από τους κορυφαίους που έχει αναδείξει η ιστορία της «Ένωσης» Στέφανο Ζουγανέλη. Μάλιστα από το 1965 μέχρι το 1968,ήταν το παιδάκι, που συνόδευε την ΑΕΚ στον αγωνιστικό χώρο, κρατώντας το χέρι του εκάστοτε αρχηγού! Την περίοδο 1966-67,αρχηγός ήταν ο Μίμης Παπαϊωάννου. Όμως την Κυριακή που η ΑΕΚ θα αντιμετώπιζε τον Ολυμπιακό Βόλου, ο 7χρονος τότε Λουίζος, ήταν άρρωστος! Η ΑΕΚ νίκησε 1-0 με γκολ του Μίμη Παπαϊωάνου. Και όταν τελείωσε το παιχνίδι, ο Στέφανος Ζουγανέλης, πήρε την μπάλα εκείνου του αγώνα και την πήγε ως δώρο στον άρρωστο ανιψιό του. Από τότε ο κ. Κοντός, την έχει ως «θείο δώρο». Και αυτά μεταξύ άλλων κουβέντιαζε με τον Μίμη Παπαϊωάννου...

Keywords
ΑΕΚ, αγκαλια, το νησι, παε αεκ, ειδήσεις, ηλιασ, δυναμη, δραση, αγγελοπουλος, θες, γκολ, μνήμη, ελλαδα, παο, συμμετοχή, τίγρη, διευκρίνιση, ολυμπιακος, ανάσταση, οακα, παναθηναικος, ερχομαστε, ηρακλειο, εθνικη τραπεζα, κινηση στους δρομους, σταση εργασιας, ομαδα διας, δωρο πασχα, αξια, αθηνα, Καλή Χρονιά, Θόδωρος Αγγελόπουλος, δωρο πασχα 2012, φωτια, γιωργος αγγελοπουλος, ζουγανελη, μνήμη, δημητριαδης, το θεμα, αυλαια, γωνια, εικονες, ηχεια, θεμα, καριερα, κοντρα, μητερα, νησι, οακα, ονειρα, ονοματα, ονειρο, ρηγας, σημερινη, χρωματα, αγαπη, αετος, αθλητισμος, αιγαλεω, απλα, αφθονια, βραδια, γκολ, γεγονος, γινει, γηπεδο, γλεντι, δευτερα, διευκρίνιση, διοικηση, δωσει, δοθηκε, δωρο, εμβλημα, εγινε, ευκαιρια, αιθουσα, ηθη, ειπε, υπαρχει, εξελιξη, εξοδα, επιθυμια, ερχονται, ζεστη, ζηκος, ζωης, ζουγανελης, ιδεα, ιδια, ηλιασ, θαλασσινος, θειο, θεοφιλος, ιστορικο, κοιλιακοι, λαβαρο, λυμπεροπουλος, λογο, μαυρικιος, μιμης, μπαταριες, μπυρες, μαρια, μυθος, ναουσα, νικο, νηρεας, νυχτα, νησιωτικα, ξενοδοχειο, ξημερωματα, ομαδα, οικογενεια, ομορφη, ουσιαστικα, ουσια, παιδια, παε αεκ, παο, ποδοσφαιρο, ρηση, σαρρης, ρεσιταλ, σεβασμος, συντομα, σειρα, συμμετοχή, σοου, σπιτι, στιγμα, στομα, σωματειο, ταβερνα, τιμη, τουρτα, τρια, φυσικα, φωνη, φορα, χερι, χαφ, χαιρομαστε, χαρα, ψυχολογικα, αγωνας, δημητρης, ειπαμε, φιλοι, χωρα, καρδια, κωστας, κυριακη, μεινει, παιχνιδι, σημα, ξεκινησε, χερια
Τυχαία Θέματα