Ξέφυγε η Γιουνάιτεντ

23:49 30/1/2013 - Πηγή: AEK365

PREMIER LEAGUE- 24η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΑΡΣΕΝΑΛ- ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: 2-2
Γήπεδο: Emirates

Χαμένες βγήκαν Άρσεναλ και Λίβερπουλ, που κόλλησαν στο 2-2 και επέτρεψαν στην Έβερτον να ξεφύγει.

Με γκολ από τα αποδυτήρια ξεκίνησε η Λίβερπουλ που πάγωσε το «Εmirates» στο 6ο λεπτό. Ο Σέζνι απέκρουσε το πλασέ του Στάριτζ αλλά στην επαναφορά ο Σουάρες από κοντά έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα. Στο 8' ο Ρέινα είπε όχι εντυπωσιακά σε σουτ του

Γουόλκοτ, ενώ στο 11' το σουτ του Στάριτζ έφυγε μόλις άουτ. Το ματς είχε τρελό ρυθμό στα πρώτα λεπτά και στο 13' ο Ζιρού βρέθηκε σε καλή θέση, αλλά δεν μπόρεσε να βρει στόχο, ενώ στο 20' ο Ρέινα απέκρουσε ξανά σουτ του Γουόλκοτ. Στο 30' ο Ποντόλσκι έδιωξε πάνω στη γραμμή την κεφαλιά του Άγγερ, ενώ στο 44' ο Χέντερσον προσπάθησε α κρεμάσει τον Σέζνι, αλλά η μπάλα έφυγε λίγο άουτ.

Στο 53ο λεπτό η κεφαλιά του Γουόλκοτ έφυγε λίγο άουτ, αλλά στο 60' οι «κόκκινοι» χτύπησαν για 2η φορά. Ο Χέντερσον εκμεταλλεύτηκε αδράνεια της άμυνας της Άρσεναλ και με σουτ έκανε το 2-0. παρόλα αυτά οι «κανονιέρηδες» δεν το έβαλαν κάτω και μείωσαν στο 65ο λεπτό με κεφαλιά του Ζιρού μετά από εκτέλεση φάουλ του Γουίλσιρ. Και πριν προλάβει να συνέλθει η Λίβερπουλ, δέχτηκε κι άλλο γκολ στο 67' ο Ζιρού έδωσε στον Γουόλκοτ που με άμορφο σουτ νίκησε τον Ρέινα κι έκανε το 2-2. Στο 71' το νέο σουτ του Γουόλκοτ πέρασε μόλις άουτ.

ΆΡΣΕΝΑΛ: Σέζνι, Σανιά, Μερτεσάκερ, Βερμάελεν, Γκιμπς (41' Σάντος), Ράμσεϊ, Γουίλσιρ, Καθόρλα, Γουόλκοτ, Ποντόλσκι, Ζιρού

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Ρέινα, Τζόνσον, Άγκερ, Κάραγκερ, Γουίντσομ, Λούκας, Τζέραρντ, Χέντερσον, Ντάουνινγκ, Σουάρεζ, Στάριτζ (71' Ενρίκε)


ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ Γ.- ΣΑΟΥΘΑΜΠΤΟΝ: 2-1
Γήπεδο: Ολντ Τράφορντ

Στους 7 βαθμούς αύξησε τη διαφορά της από τη Σίτι η Γιουνάιτεντ που επικράτησε της Σαουθάμπτον με 2-1.

Οι «άγιοι» πάγωσαν το «Ολντ Τράφορντ» μόλις στο 3ο λεπτό, καθώς ο Κάρικ γύρισε λανθασμένα στον Ντε Χέα, εκείνος έχασε από τον Ροντρίγκες, που μπήκε σχεδόν με την μπάλα στα δίχτυα. Ωστόσο στο 8ο λεπτό ο Καγκάβα έκανε το γύρισμα και ο Ρούνεϊ με όμορφη προβολή, έφερε στα ίσα το ματς, η Γιουνάιτεντ ανέβασε κι άλλο στροφές και στο 27' πήρε κεφάλι στο σκορ. Ο Φαν Πέρσι εκτέλεσε το φάουλ, ο Εβρά έπιασε την κεφαλιά και ο Ρούνεϊ εξ επαφής έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα.

Στο 61ο λεπτό ο Ντε Χέα έδιωξε δύσκολα το φάουλ του Λάμπερτ, ενώ στο 74' ο Μπόρους έδιωξε εντυπωσιακά την κεφαλιά του φαν Πέρσι. Ο Ντε Χέα είπε όχι σε σουτ Λάμπερτ στο 77'.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ: Ντε Χέα, Τζόουνς, Σμόλινγκ (62' Φέρνιναντ), Βίντιτς, Εβρά, Κάρικ, Άντερσον (68' Ράφαελ), Γουέλμπεκ, Ρούνεϊ, Καγκάβα (73' Νάνι), Φαν Πέρσι

ΣΑΟΥΘΑΜΠΤΟΝ: Μπόρουτς, Κλάιν, Γιοσίντα, Χόιβελντ, Φοξ (78' Σο), Πάντσεον (46' Ντέιβις), Κορκ, Σνάιντερλιν, Ραμίρες (46' Λαλάνα), Λάμπερτ, Ροντρίγκεζ

ΝΟΡΙΤΣ- ΤΟΤΕΝΑΜ: 1-1
Γήπεδο: Κάροου Ρόουντ

Στο 1-1 κόλλησε η Τότεναμ με τη Νοριτς και επέστρεψε στην Έβερτον να την πλησιάσει στον βαθμό

Μόλις στο 1ο λεπτό ο Μπαν απέκρουσε σουτ του Ντεφό, ενώ στο 30' ο Γιορίς απομάκρυνε εντυπωσιακά την κεφαλιά του Σνόντγκρας. Παρόλα αυτά η Νόριτς έφτασε στο γκολ στο 33', καθώς ο Σνόντγκρας έκανε τη σέντρα και ο Χουλαχάν πλάσαρε τον Γιορίς από κοντά. Στο 37' ο Φερτόνχεν έκοψε σωτήρια τον Μπασόνγκ, ενώ στο 42' ο Μπαν απέκρουσε εντυπωσιακά το σουτ του Ντεφό.

Στο 47' μετά από λάθος του Φερτόνχεν, ο Μάρτιν σούταρε άουτ από καλή θέση, αλλά στο 80' ο Μπέιλ με τρομερό σουτ έφερε στα ίσα το ματς. Δύο λεπτά μετά η προβολή του Ντεφό έφυγε άουτ, ενώ στο 88' ο Μπαν είπε όχι σε κεραυνό του Σίγκουρντσον.

ΝΟΡΙΤΣ: Μπαν, Ρ.Μάρτιν, Γαρίδο, Μπασόνγκ, Τέρνερ, Σνόντγκρας, Τζόνσον, Πίλκινγκτον, Χουλαχάν (81' Χόουσον), Τετέι, Χολτ

ΤΟΤΕΝΑΜ: Γιορίς, Γουόκερ, Ντόουσεν, Φερτόνχεν, Ασού Εκοτό, Ντεμπελέ (71' Χόλτμπι), Πάρκερ, Λένον (87' Σίγκουρντσον), Μπέιλ, Ντέμπσεϊ, Ντεφό.


ΕΒΕΡΤΟΝ- ΓΟΥΕΣΤ ΜΠΡΟΜ: 2-1
Γήπεδο: Γκούντισον Παρκ

Τεράστιας σημασίας νίκη με 2-1 πήρε η Έβερτον επί της Γουέστ Μπρομ και βλέπει τετράδα.

Το ματς δεν είχε πολλές φάσεις στα πρώτα λεπτά, αλλά στο 28' η Έβερτον πήρε κεφάλι στο σκορ. Ο Οσμάν τροφοδότησε τον Μπέινς κι εκείνος με όμορφο σουτ νίκησε τον Φόστερ. Τα «ζαχαρωτά» χωρίς άλλη φάση, έφτασαν και σε 2ο γκολ στο 45+1', καθώς ο Ανικέμπε κέρδισε πέναλτι από τν Γιάκομπ και ο Μπέινς από τα 11 μέτρα έκανε το 2-0.

Στο 56ο λεπτό ο Φόστερ είπε όχι σε σουτ του Μιραλάς, αλλά στο 65' η Γουέστ Μπρμ μείωσε σε 2-1. Ο Λουκάκου πέρασε και τον Χάουαρντ, πλάσαρε, ο Χάιτινχα έκοψε αλλά στην επαναφορά ο Λονγκ πέτυχε το γκολ.

ΕΒΕΡΤΟΝ: Χάουαρντ, Χάιτινχα, Γιαγκέλκα, Ντίστιν, Μπέινς, Νέβιλ, Οσμάν, Πίενααρ, Φελαϊνί, Μιραλάς (66' Γκίμπσον), Ανικέμπε (83' Γέλαβιτς).

ΓΟΥΕΣΤ Μ.: Φόστερ, Τζόουνς, ΜακΌλεϊ, Όλσον, Ποπόφ, Θορν (41' Γιάκομπ), Μπρουντ, Ντόρανς, Μόρισον (62' Λονγκ), Τόμας (77' Ρόζενμπεργκ), Λουκάκου.

ΡΕΝΤΙΝΓΚ- ΤΣΕΛΣΙ: 2-2
Γήπεδο: Μαντέτσκι

Με αυτή την άμυνα, δεν μπορεί να ελπίζει σε τίποτα. Στο... ίδιο έργο θεατές οι οπαδοί της Τσέλσι, που είδαν την ομάδα τους να προηγείται με δύο γκολ και να δέχεται άλλα τόσα στο τελευταίο δεκάλεπτο του αγώνα με τη Ρέντινγκ, που διαμόρφωσε το τελικό 2-2 στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων!

Έχοντας τον απόλυτο έλεγχο στο ματς, η Τσέλσι ίσως να πίστεψε ότι αργά ή γρήγορα θα ερχόταν το γκολ. Ταυτόχρονα, όμως, δυσκολευόταν να οργανώσει μια σωστή επίθεση και να πάει τη μπάλα στην περιοχή της Ρέντινγκ. Οι «royals» περίμεναν στα καρέ τους και οι κλειστοί διάδρομοι, δυσκόλευαν την αποστολή των «μπλε». Χαρακτηριστικό είναι πως η πρώτη πολύ καλή στιγμή στο ματς, ήταν μια κεφαλιά του Κέιχιλ στο 30ο λεπτό, από εκτέλεση φάουλ του Λάμπαρντ. Ενώ ο Τέρνμπουλ απλά παρακολουθούσε, οι συμπαίκτες του κατάφεραν τελικά να «χτυπήσουν» και να ανοίξουν το σκορ με τον Μάτα στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους!
Όσο η Ρέντινγκ δεν μπορούσε να βρει τη... σπίθα για να επιτεθεί και να αποκτήσει λίγη αυτοπεποίθηση, η Τσέλσι διατηρούσε με ευκολία το προβάδισμα, άσχετα αν αυτό ήταν εύθραυστο και ήταν πολύ δύσκολο για τους «μπλε» να το διευρύνουν. Θα μπορούσαν, βέβαια, να έχουν τελειώσει το παιχνίδι από το 60ο λεπτό, αλλά από την εκπληκτική μπαλιά του Λάμπαρντ, ο Όσκαρ βρήκε ευκαιρία για... μαγικό, αλλά το ανάποδο ψαλίδι που δοκίμασε δεν τον βοήθησε να σκοράρει. Ό,τι δεν έκανε, όμως, ο Βραζιλιάνος, το έκανε ο ίδιος ο Λάμπαρντ στο 66' με κεφαλιά για το 2-0. Τα δύο γκολ, ωστόσο, δεν ήταν αρκετά για την ομάδα του Ράφα Μπενίτεθ, είδε τον Λε Φοντρ να μειώνει στο σκορ στο 87' και να ισοφαρίζει στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων στο τελικό 2-2!

ΡΕΝΤΙΝΓΚ: Φεντέριτσι, Χαρτ, Κέλι, Πιρς, Μαριάπα, Λέιερτγουντ, Γκάθρι (58' ΜακΚλίαρι), Κάρακαν (77' Ακπάν), ΜακΆναφ (67' Λε Φοντρ), Κεμπέ, Πογκρέμπνιακ

ΤΣΕΛΣΙ: Τέρνμπουλ, Αθπιλικουέτα, Κόουλ, Κέιχιλ, Ιβάνοβιτς, Μπέρτραντ, Ραμίρες, Λάμπαρντ, Μάτα (77' Μπεναγιούν), Όσκαρ, Τόρες (90+1' Μπα)

ΦΟΥΛΑΜ- ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ: 3-1
Γήπεδο: Κρέιβεν Κότατζ

Η Φούλαμ επικράτησε με σκορ 3-1 της Γουέστ Χαμ στο λονδρέζικο ντέρμπι της 24ης αγωνιστικής και επέστεψε μετά από δύο αγωνιστικές στις επιτυχίες, υποχρεώνοντας παράλληλα τα «σφυριά» να μείνουν για τέταρτο ματς χωρίς νίκη, με τρεις ήττες σε αυτό το διάστημα.

Μπερμπάτοφ (10'), Ρονταγιέγκα (49') και Πέτριτς (90+1') τα γκολ για την ομάδα του Μάρτιν Γιολ, με αυτήν του Σαμ Άλαρνταϊς να ισοφαρίζει προσωρινά με το Νόλαν (48').

Για 66 λεπτά αγωνίστηκε με τους γηπεδούχους ο Γιώργος Καραγκούνης, την πρώτη του εμφάνιση μετά τον περασμένο Σεπτέμβριο πραγματοποίησε ο Άντι Κάρολ για τους φιλοξενούμενους.

Με μια πολύ καλή ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους ξεκίνησε το παιχνίδι, όταν μόλις στο πρώτο λεπτό ο Τζο Κόουλ έφτασε μια... ανάσα από το γκολ. Αυτό πάντως ήρθε, αλλά για τους γηπεδούχους με την συμπλήρωση δέκα λεπτών αγώνα, όταν ο Νταφ εκτέλεσε ένα φάουλ από τα δεξιά και ο Μπερμπάτοφ με κεφαλιά έκανε από κοντά έκανε το 1-0. Η ομάδα του Μάρτιν Γιολ είχε στη συνέχεια την ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματά της, ωστόσο ο Ρονταγιέγκα δεν βρήκε στόχο. Οι ευκαιρίες μπροστά στις δύο εστίες δεν ήταν πολλές, με το 1-0 να μένει μέχρι το φινάλε του πρώτου μέρους.
Με δύο μαζεμένα γκολ ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο. Αρχικά ο Νόλαν στο 48' κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσια, ωστόσο οι «Cottagers» ανάκτησαν άμεσα το προβάδισμα με τον Ρονταγιέγκα ένα λεπτό αργότερα. Όσο περνούσε η ώρα οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να φτάσουν στην ισοφάριση, αλλά όχι μόνο δεν τα κατάφεραν, αλλά είδαν τον Πέτριτς να διαμορφώνει στις καθυστερήσεις το τελικό 3-1.

ΦΟΥΛΑΜ: Σβάρτσερ, Ρίδερ, Χάνγκελαντ, Σεντέρος, Ρίισε, Νταφ, Καραγκούνης (66' Μπερντ), Σίντουελ, Ρονταγέγκα, Ρουίζ (67' Ντεζάγκα), Μπερμπ'ατοφ (77' Πέτριτς)

ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ: Γιασκελάινεν, Ντεμέλ (67' Τέιλορ), Ριντ, Τόμκινς, Ο'Μπράιεν, Νομπλ, Ντιαμέ, Νόλαν, Τζάρβις, Τζο Κόουλ (77' Κάρολ), Σαμάκ (56' Κόουλ)

Keywords
Τυχαία Θέματα