Καρνέζης: Το μόνο που μένει είναι η πρόκριση (VIDEO)

13:39 15/11/2013 - Πηγή: AEK365

Τα παιχνίδια των μπαράζ δεν προσφέρονται για θέαμα όπως υποστήριξε ο Ορέστης Καρνέζης ο οποίος σημείωσε πως σε αναμετρήσεις όπως αυτές που θα δώσει η Ελλάδα κόντρα στην Ρουμανία εκείνο που μένει στο τέλος είναι η πρόκριση στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο τερματοφύλακας της Εθνικής Ελλάδας στον ΟΠΑΠ

TV για
- Το πώς προετοιμάζεται η ομάδα για το πρώτο ματς με τους Ρουμάνους: "Για μας είναι ένας τελικός με δυο ημίχρονα, αρχής γενομένης από το αποψινό παιχνίδι. Θέλουμε όλοι πάρα πολύ να περάσουμε στο Μουντιάλ και θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για αυτό".
- Τη σημασία που έχει να κρατήσει η Ελλάδα το "0" στην άμυνα ειδικά για τον ίδιο που αγωνίζεται στη θέση του τερματοφύλακα:
"Είναι σημαντικό να μην δεχθούμε γκολ στο πρώτο παιχνίδι. Ωστόσο, δεν είναι το παν αυτό. Το παν είναι να σημειώσουμε και τέρματα και με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο να προκριθούμε στο Μουντιάλ. Αυτά τα παιχνίδια δεν είναι για να προσφέρεις θέαμα, ούτε κάτι άλλο. Το μόνο που μένει σε αυτά τα παιχνίδια είναι η πρόκριση. Κι αυτό πρέπει να κάνουμε κι εμείς".
- Το πώς πιστεύει ότι θα κυλήσουν αυτές οι δύο αναμετρήσεις κι αν θεωρεί ότι θα δούμε την ομάδα που είδαμε στα προκριματικά ή ένα τελείως διαφορετικό σύνολο, ως προς την τακτική:
"Το θέμα είναι να περάσουμε. Τώρα ποια εθνική θα δούμε. Το θέμα είναι να περάσουμε. Έχω πολύ μεγάλη εμπιστοσύνη στην ομάδα μου, στο προπονητικό τιμ. Είμαστε μια ομάδα με μεγάλη εμπειρία σε αυτά τα παιχνίδια. Πιο έμπειρη από την ομάδα της Ρουμανίας. Είμαστε μια πλήρης ομάδα, με παίκτες υψηλού επιπέδου και νομίζω ότι όλοι αναγνωρίζουμε την κρισιμότητα των παιχνιδιών αυτών και πως ο καθένας προσωπικά θα προετοιμαστεί και ξέρει πώς να διαχειριστεί τέτοιου είδους παιχνίδια".
- Το αν σκέφτεται κατά τη διάρκεια του ματς τη συμμετοχή του σε ένα Μουντιάλ:
"Για κάθε ποδοσφαιριστή όταν μπαίνει μέσα στον αγωνιστικό χώρο πρέπει να μένει συγκεντρωμένος στο παιχνίδι του, στο τι πρέπει να κάνει και πως μπορεί να βοηθήσει την ομάδα του ούτως ώστε να φτάσει στη νίκη. Από κει και πέρα για να είμαστε εδώ σημαίνει ότι έχουμε συνειδητοποιήσει που βρισκόμαστε, την κρισιμότητα των παιχνιδιών, το τι σημαίνουν αυτά τα παιχνίδια και τη σημασία στο να περάσει η εθνική ομάδα σε ένα Μουντιάλ".
- Το πώς "ακτινογραφεί" την γραμμή κρούσης της Ρουμανίας:
"Είναι μια ομάδα που από τη μέση και μπροστά έχει κάποιους καλούς ποιοτικά παίκτες. Είναι μια αρκετά δυνατή ομάδα, για να βρίσκεται εδώ που βρίσκεται κάθε άλλο παρά τυχαία συμβαίνει αυτό. Από κει και πέρα όμως δεν πρέπει να σταθούμε στην ομάδα των Ρουμάνων, ούτε στα δυνατά τους σημεία, αυτό είναι κάτι που πρέπει να μας απασχολήσει μόνο την ώρα του παιχνιδιού, εμείς πρέπει να κοιτάξουμε τη δική μας ομάδα. Να προετοιμαστεί ο καθένας όσο γίνεται καλύτερα, ούτως ώστε να παρουσιαστούμε όλοι στην καλύτερη κατάσταση".
- Τις σκέψεις και τις εικόνες που βάζει στο μυαλό του τις επόμενες ώρες και μέχρι τη σέντρα της αναμέτρησης:
"Προσπαθώ να μείνω χαλαρός και σκέφτομαι το πώς θα είμαστε όσο το δυνατόν όλοι μαζί καλύτερα για το παιχνίδι".
- Το "κλειδί" που θα κρίνει την πρώτη αναμέτρηση στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης":
"Εμείς αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να ελέγξουμε το παιχνίδι από το πρώτο λεπτό, να μην δώσουμε πολύ χώρο στην αντίπαλη ομάδα, να κοντρολάρουμε όσο το δυνατόν περισσότερο γίνεται τους αντίπαλους επιθετικούς και να μη δεχθούμε γκολ".
- Τις οδηγίες που έχει πάρει ο ίδιος από τον προπονητή για αυτό το ματς:
"Είναι μία αναμέτρηση όπως όλες οι άλλες. Δεν έχουμε κάποιες συγκεκριμένες οδηγίες. Οι οδηγίες που παίρνουν όλοι οι τερματοφύλακες που αγωνίζονται στην εθνική ομάδα είναι να βγάζουν ηρεμία στο παιχνίδι τους, να καθοδηγούν την άμυνά τους και να αμύνονται όσο το δυνατόν καλύτερα".
- Την ατμόσφαιρα που περιμένει να ζήσει κι αν ο κόσμος θεωρεί ότι θα δώσει την ώθηση στην ομάδα:
"Ο κόσμος σε όλα τα εντός έδρας παιχνίδια έχει δείξει πόσο πολύ στηρίζει την εθνική ομάδα. Την αγαπάει, τη σέβεται και νομίζω ότι αυτό θα γίνει και στο πρώτο ματς με την Ρουμανία. Μας βοηθά και μας στηρίζει πάρα πολύ και νομίζω ότι θα είναι για μας μια έξτρα δύναμη ώστε ο αντίπαλος να νιώσει ότι δεν έχει καθόλου εύκολο έργο".
- Το αν θεωρεί ότι η πρόκριση είναι στο 50%-50% ή στο 60%-40% για να προκριθεί η Ελλάδα:
"Θέλω να πιστεύω 100% ότι θα περάσει η Ελλάδα".

Keywords
Τυχαία Θέματα