Καφφάτος: Πεισμώσαμε μετά τον αποκλεισμό στην Ευρώπη

18:46 6/3/2013 - Πηγή: AEK365

Συνέντευξη στην εφημερίδα «Goal» και τον Νίκο Μαχαίρα παραχώρησαν ο Δημήτρης Καφφάτος και η σύζυγος του Φανή Γότση λίγες ώρες μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου από την ΑΕΚ.

Αναλυτικά:

Την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου ο Δημήτρης Καφφάτος και η Φανή Γότση ανέβηκαν τα σκαλιά της εκκλησίας. Τους ενώνουν ο έρωτας, η αγάπη και το χάντμπολ. Γι' αυτό και μια εβδομάδα μετά το νιόπαντρο ζευγάρι είχε ακόμα έναν λόγο να γιορτάσει. Ο Δημήτρης επέστρεφε από την Κέρκυρα

μαζί με την ΑΕΚ ως Κυπελλούχος Ελλάδας. Ενας τίτλος που του έλειπε και φρόντισε να συμβάλει τα μέγιστα ώστε η Ενωση να κατακτήσει για δεύτερη φορά στην ιστορία της (μετά το 2009) το τρόπαιο. Η Φανή ήξερε μόλις είχαν σβήσει τα φώτα την Κυριακή που παντρεύτηκε πως μπροστά της δεν είχε τον μήνα του μέλιτος, αλλά την εβδομάδα του Κυπέλλου. Πλέον, με το ένα άγχος να έχει φύγει από τη ζωή τους (μένει και το πρωτάθλημα που βρίσκεται σε εξέλιξη), έχουν τη δυνατότητα να ηρεμήσουν και να απολαύσουν τις στιγμές. Εκτός βέβαια από το αδιάκριτο «Goal» που θέλησε να παρουσιάσει και τη ζωή ενός αθλητή πίσω από τις κουρτίνες. Εκεί όπου μια γυναίκα φροντίζει ώστε, εκτός από τις συνηθισμένες καθημερινές συνήθειες ενός ζευγαριού, να στηρίζει το χόμπι που ο άντρας της έχει φέρει μέσα στο σπίτι.
Η Φανή έζησε από κοντά τη θέληση τόσο του Δημήτρη Καφφάτου όσο και των υπόλοιπων παικτών να πάρουν το κύπελλο: «Θέλαμε το κύπελλο για πολλούς λόγους. Το βασικό είναι πως ο Δημήτρης δεν είχε πάρει κύπελλο και το ήθελε πάρα πολύ. Για εμάς ήταν σαν το είχε πάρει ήδη η ΑΕΚ. Απλά ήρθε η επιβεβαίωση. Το πίστευαν όλοι πάρα πολύ. Θεωρώ πολύ τυχερό τον Δημήτρη που ξέρει τι θέλει να κάνει στη ζωή. Ο ρόλος μου είναι να τον στηρίζω. Και φέτος βρέθηκε ξανά με τον Σπύρο Μπαλωμένο και τον Αλέξη Αλβανό, ξανάζησαν στιγμές που είχαν περάσει στους Ολυμπιακούς του 2004. Ηταν μια παρέα κι η ΑΕΚ είναι πολύ τυχερή που έχει τόσο καλά παιδιά. Και οι μικρότεροι. Τους σέβονται, τους εκτιμούν, τους ακούν».
Το έτερο ήμισυ, ο Δημήτρης, συμπληρώνει: «Η Φανή με έχει βοηθήσει πολύ. Ψυχολογικά. Οταν ένας άνθρωπος είναι δίπλα σου κι είναι θετικός, δεν θέλεις πολλά. Δεν με έχει πιέσει σε ό,τι έχει να κάνει με το χάντμπολ. Καταλαβαίνει πως είναι η καψούρα μου κι έχει συμβιβαστεί με αυτό».
Ο πορτιέρε της ΑΕΚ εξήγησε και τους λόγους που η ομάδα ήθελε τόσο πολύ το κύπελλο: «Πεισμώσαμε πολύ μετά την ήττα από τον Διομήδη στην Ευρώπη. Επεσαν πάνω όλοι μας. Προσπάθησαν να εκμηδενίσουν ό,τι έχουν κάνει όλα αυτά τα παιδιά. Δεν μπορείς να λες τελειωμένο ούτε τον Σπύρο ούτε τον Αλέξη. Ούτε να λες πως κολλάνε τα τελευταία ένσημα. Πρέπει να σέβονται όλοι την προσπάθεια που έχουν κάνει γιατί αυτοί ανέδειξαν το άθλημα στο εξωτερικό, ότι υπάρχει το άθλημα στην Ελλάδα. Την Κυριακή ο Αλβανός πήρε τον λόγο στα αποδυτήρια και είπε σε όλους μας: "Δεν τελειώνει το παιχνίδι αν δεν βγούμε νικητές από εδώ!". Κι αυτό το βιώσαμε όλοι μας».
Κι επειδή, καλώς ή κακώς, η γυναίκα πρέπει να έχει τον τελευταίο λόγο, οι ευχαριστίες της Φανής ήταν προς τους συμπαίκτες του που τον ανέχονται: «Θα πρέπει να ευχαριστήσω τους συμπαίκτες του που ανέχονται τα νεύρα του, τις φωνές του κι ο Δημήτρης έρχεται στο σπίτι ήρεμος».
Γυναικεία κερκίδα
Συνήθως οι σύντροφοι και οι σύζυγοι των παικτών της ΑΕΚ βρίσκονται στο πλευρό τους σε κάθε εντός έδρας παιχνίδι -δημιουργώντας τη δική τους γυναικεία κερκίδα-, αλλά και σε ματς όπου κρίνεται τίτλος. Αυτή τη φορά δεν ταξίδεψαν στην Κέρκυρα. «Κάναμε τη δική μας κερκίδα στο σπίτι της Φένιας (σ.σ. συζύγου του Φάνη Τσαούση). Είχε παλμό, άγχος! Σαν να ήμασταν εκεί! Με το τέλος του αγώνα οι μισές χειροκροτούσαν, οι άλλες μισές έκλαιγαν. Ήταν μια δικαίωση».

Keywords
Τυχαία Θέματα