«Ιστορική μέρα για την Μπιλμπάο»

15:50 19/10/2011 - Πηγή: AEK365

Η Μπιλμπάο αντιμετωπίζει τον Ολυμπιακό στην παρθενική της συμμετοχή στην Ευρωλίγκα. Ο προπονητής της ισπανικής ομάδας , Φώτης Κατσικάρης , μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης , έκανε λόγο για ιστορική ημέρα της ομάδα του, ενώ τόνισε ότι για να νικήσει τους «ερυθρόλευκους» η Μπιλμπάο θα πρέπει να επιβάλει τον ρυθμό της.

«Είναι μια ιστορική μέρα για το σύλλογο, τους φιλάθλους και την πόλη. Είναι η πρώτη μας

εμφάνιση στην Ευρωλίγκα, κάτι που κερδίσαμε μέσω τεράστιας συλλογικής προσπάθειας. Είναι πλέον ώρα να αρχίσουμε εμείς, αλλά και οι οπαδοί, να απολαμβάνουμε αυτό που πετύχαμε την περασμένη σεζόν. Ελπίζω το γήπεδο να είναι κατάμεστο», δήλωσε ο τεχνικός των Βάσκων.

Όσο για τον ερχόμενο αγώνα, είπε: «Συμμετέχουμε σε έναν δύσκολο όμιλο και αρχίζουμε τις υποχρεώσεις μας απέναντι σε μια ομάδα με μεγάλη παράδοση, τίτλους και παρουσίες σε Final 4. Ο Ολυμπιακός είναι νέα ομάδα με αρκετές αλλαγές. Έχουν παίκτες-σημεία αναφοράς τον Σπανούλη, τον Χάινς, τον Παπαδόπουλο και τον Γκετσεβίτσιους, καθώς και κάποιους νεαρούς με σημαντικούς ρόλους. Το rotation που χρησιμοποιεί ο Ολυμπιακός μού θυμίζει κολεγιακές ομάδες και κάθε παίκτης έχει ξεκάθαρο ρόλο στο παιχνίδι. Μπορούν να γίνουν πολύ επικίνδυνοι και αποτελεσματικοί, ειδικά στην άμυνα. Έχουν τις απαντήσεις για καθετί που θα αντιμετωπίσουν στον αγώνα. Εμείς θα πρέπει να προσπαθήσουμε να επιβάλουμε το ρυθμό μας, γιατί το πρώτο που θα κάνουν υποθέτω πως είναι να προσπαθήσουν να μας περιορίσουν και να μας οδηγήσουν σε χαμηλό τέμπο».

Keywords
Τυχαία Θέματα