NIKE T90 Laser IV: Σχεδιασμένο για το τέλειο σουτ

H Nike παρουσιάζει το T90 Laser, ένα εντελώς ανασχεδιασμένο υπόδημα για τον σύγχρονο σουτέρ που εκμεταλλεύεται κάθε μοναδική ευκαιρία που προκύπτει κατά τη διάρκεια του αγώνα για να καρφώσει τη μπάλα στα δίχτυα. Είτε πρόκειται για μακρινό σουτ είτε για προσπάθεια κοντά στο τέρμα ή για κάποια άψογη εκτέλεση φάουλ ή πέναλτι - κάθε λεπτομέρεια μετράει για τον σουτέρ που ζει και αναπνέει για να βάζει γκολ.

Το T90 Laser

IV εστιάζει στην προσαρμογή στις τεχνικές απαιτήσεις και στην κίνηση ενός ιδιαίτερα ευκίνητου σουτέρ. Είναι 20% πιο ελαφρύ από την προηγούμενη έκδοση και διαθέτει αεροδυναμικό περίγραμμα, για βελτιωμένη εφαρμογή και τέλεια αίσθηση όταν έρχεται σε επαφή με τη μπάλα. Στη μύτη του υποδήματος υπάρχει μια προσαρμοζόμενη θωράκιση με νέα διαμόρφωση ενώ το πάνω τμήμα από συνθετικό δέρμα υψηλής απόδοσης εξασφαλίζει μαλακή αίσθηση παραμένοντας σε στενή επαφή με το πέλμα.

Επιπλέον, οι αναδιαμορφωμένες ζώνες βολής και ελέγχου της μπάλας στο κουντεπιέ του υποδήματος έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε να λυγίζουν με φυσικό τρόπο καθώς το πέλμα έρχεται σε επαφή με τη μπάλα, ενισχύοντας τα φυσικά πλεονεκτήματα του πέλματος για ομαλό χτύπημα της μπάλας.

Οι κύριες ζώνες επαφής έχουν χωριστεί σε εύκαμπτες λωρίδες που βελτιώνουν τη φυσική δύναμη και ακρίβεια του πέλματος ενώ τα πτερύγια της ζώνης ελέγχου της μπάλας, τα οποία έχουν μειωμένο μέγεθος και ύψος, χαρίζουν μια αίσθηση στενότερης επαφής με τη μπάλα και παρέχουν την απαιτούμενη τριβή για τις φαλτσαριστές βολές. Τέλος, κατά μήκος της γλώσσας και του πάνω άκρου του υποδήματος, το αφρώδες υλικό διόρθωσης του σχήματος αυξάνει την ακρίβεια ελέγχου στην περιοχή του κουντεπιέ για άψογο χτύπημα της μπάλας.

Οι σουτέρ εκμεταλλεύονται στο έπακρο τα σημεία με περιορισμένη δυνατότητα κίνησης, τις απότομες αλλαγές κατεύθυνσης και τις προσποιήσεις για να προσπεράσουν τους αμυντικούς και το νέο T90 Laser IV διαθέτει ανασχεδιασμένα καρφιά που μεγιστοποιούν την ταχύτητα διείσδυσης και ελεύθερης κίνησης μέσα στο γήπεδο χωρίς να αυξάνουν την πίεση που ασκείται στο πέλμα του παίκτη.

Η πρόσφυση στην περιοχή της φτέρνας, της καμάρας και του άκρου των δαχτύλων σε συνδυασμό με ένα πιο εύκαμπτο έλασμα βελτιώνει επίσης την ευκινησία και μειώνει τις ολισθήσεις. Καθώς η ευκαμψία και η ελευθερία κίνησης είναι σημαντικές για την επιτυχία του σουτέρ, η βελτιωμένη ικανότητα συστροφής στο μέσον του πέλματος εξασφαλίζει τέλεια μετάδοση της δύναμης από τη φτέρνα έως τα δάχτυλα για να ξεφεύγει ο παίκτης εύκολα από τους αμυντικούς και να εκμεταλλεύεται τις ευκαιρίες να σκοράρει.

Ο 26χρονος επιθετικός της Manchester United Wayne Rooney σχολίασε πώς αισθάνονται οι ποδοσφαιριστές για τα υποδήματά τους:

Keywords
Τυχαία Θέματα