Ινιέστα: Γιατί έτσι μας αρέσει

14:03 10/11/2012 - Πηγή: AEK365

Η Μπαρτσελόνα και η Εθνική Ισπανίας παίζουν με τον τρόπο που παίζουν γιατί αυτός είναι ο καλύτερος για τις δυο ομάδες όπως υπογράμμισε ο Αντρές Ινιέστα ο οποίος ξεκαθάρισε πως αυτός και οι συμπαίκτες του παίζουν με αυτόν τον τρόπο γιατί έτσι τους αρέσει υπογραμμίζοντας ωστόσο πως δεν είναι καθόλου εύκολος.

Σε δηλώσεις του στην βρετανική εφημερίδα "Guardian", ο διεθνής μέσος αναφερόμενος στην φιλοσοφία της Μπαρτσελόνα και της Εθνικής Ισπανίας τόνισε: "Δεν το λέμε τώρα ότι το ποδόσφαιρο είναι μια επιστήμη και όταν παίζεις με αυτό τον τρόπο θα κερδίζεις πάντα. Παίζουμε

με αυτό τον τρόπο, επειδή έτσι είναι καλύτερο για εμάς. Δεν έχουμε τους ποδοσφαιριστές για να παίξουμε διαφορετικά. Οι άνθρωποι μιλούν για ρεαλιστικό ποδόσφαιρο και για εμάς έτσι είναι. Έτσι μας αρέσει να παίζουμε και αυτός είναι ο τρόπος που πιστεύουμε ότι έχουμε τις ευκαιρίες να νικήσουμε. Ωστόσο, το ποδόσφαιρο που παίζει η Μπαρτσελόνα και η Εθνική Ισπανίας δεν είναι το μόνο είδος ποδοσφαίρου. Οι αντεπιθέσεις για παράδειγμα έχουν εξίσου μεγάλη σημασία. Ο τρόπος που παίζει η Μπαρτσελόνα και η Εθνική Ισπανίας δεν είναι ο μοναδικός τρόπος. Υπάρχουν διαφορετικά συστήματα σε αυτό το άθλημα. Αυτό που κάνουμε δεν είναι εύκολο και δεν θα γίνει ποτέ".
Για την εμφάνιση της Εθνικής Ισπανίας στον τελικό του EURO 2012 όταν και συνέτριψε με 4-0 την Εθνική Ιταλίας, ο Αντρές Ινιέστα δήλωσε: "Το χρειαζόμασταν αυτό. Ήταν το πιο ολοκληρωμένο ματς που παίξαμε. Κυκλοφορήσαμε γρήγορα την μπάλα, είχαμε ταχύτητα και είχαμε την επιθετικότητα που έπρεπε. Κρινόμαστε σύμφωνα με την απόδοση που είναι κάτι που δεν μπορεί να εκτιμηθεί. Ωστόσο, κερδίσαμε το δικαίωμα να κρινόμαστε για τον τρόπο που παίζουμε. Είναι δίκοπο μαχαίρι, όμως περιμένεις από τον καλύτερο να παίζει καλύτερο όλη την ώρα. Όταν δεν συμβαίνει αυτό, ο κόσμος αρχίζει να κάνει ερωτήσεις. Δεν διαμαρτυρόμαστε, θέλουμε τα πράγματα να πηγαίνουν καλά για τα επόμενα πενήντα χρόνια επειδή οι προσδοκίες θα παραμείνουν υψηλές. Ωστόσο, οι άνθρωποι δεν μπορούν μερικές φορές να εκτιμήσουν τις δυσκολίες".

Keywords
Τυχαία Θέματα