Ικανοποίηση για το μέλλον

16:42 5/3/2013 - Πηγή: AEK365

Μετάλλιο μπορεί να μην έφεραν μαζί τους, όμως, σίγουρα έφεραν έντονες νότες αισιοδοξίες και την ελπίδα, πως το μέλλον του ελληνικού στίβου παραμένει ευοίωνο.
Τα μέλη της ελληνικής αποστολής που αγωνίστηκαν στο 32ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Γκέτεμποργκ, επέστρεψαν το βράδυ της Δευτέρας στην Ελλάδα και παρά την ταλαιπωρία του ταξιδιού εμφανίστηκαν στο αεροδρόμιο ευδιάθετα και χαμογελαστά.

Μαζί με την ομάδα ταξίδεψε ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Κώστας Παναγόπουλος

και ο αντιπρόεδρος Παναγιώτης Δημάκος, όχι όμως και ο Κώστας Φιλιππίδης, ο οποίος μετέβη απευθείας στη Γερμανία προκειμένου να πάρει μέρος σε μίτινγκ.

«Ήταν πολύ ωραίος και δυνατός αγώνας. Τον ευχαριστήθηκα. Νομίζω πως τόσο τα άλματα στα 2,31 μ., όσο και στο 2,33 μ. ήταν καλά και δεν απέχουν από τις δυνατότητες μου. Ένιωθα πως μπορώ να τα κάνω». Με την εμφάνιση στο Γκέτεμποργκ, ο Μάστορας έχει αλλάξει ...πίστα. Το αγωνιστικό του επίπεδο του επιτρέπει να διεκδικήσει καλά πλασαρίσματα σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις. «Τώρα είμαι σε άλλο επίπεδο. Είναι ωραίο να είμαι εκεί. Δεν με αγχώνει», είπε εμφανώς χαρούμενος ο αθλητής, που πριν από ένα χρόνο σκεφτόταν να εγκαταλείψει τον αθλητισμό. «Την τελευταία χρονιά έγιναν διάφορα. Βρέθηκα κοντά στο να εγκαταλείψω τον αθλητισμό. Τελικά αποφάσισα πως θέλω να συνεχίσω να κάνω αυτό το πράγμα. Είμαι εδώ και θα προσπαθήσω για το καλύτερο». Ο 22χρονος αναφέρθηκε και στη νέα αρχή που κάνει εδώ και λίγες μέρες με προπονητή τον Γιώργο Πομάσκι. «Σε μία εβδομάδα θα μετακομίσω Αθήνα, προκειμένου να ξεκινήσουμε κανονικά την προπόνηση μου. Πιστεύω πως όλα θα πάνε καλά».

Με περίσσια θετική διάθεση εμφανίστηκε στο αεροδρόμιο ο Λούης Τσάτουμας, ο οποίος στο Γκέτεμποργκ, κατάφερε να βρει τον εαυτό του και να διεκδικήσει και πάλι ένα μετάλλιο σε μεγάλη διοργάνωση.«Αυτόν τον αγώνα τον χάρηκα με την ψυχή μου. Τον χάρηκα όχι μόνο γιατί πήγε καλά, αλλά διότι εγώ ήμουν όπως έπρεπε. Δεν είχα στα πόδια μου προπόνηση, λόγω των προβλημάτων. Τώρα κοιτάζουμε μπροστά. Υπάρχει χρόνος να δουλέψουμε και υπάρχουν πολλές διοργανώσεις στις οποίες μπορώ να στοχεύσω», είπε ο αθλητής του Δημήτρη Βασιλικού.

Κάτι παραπάνω από αποδοτική ήταν η παρουσία του Κώστα Δουβαλίδη, ο οποίος έφτασε στην έβδομη θέση του τελικού των εμποδίων. «Είμαι πολύ χαρούμενος που ύστερα από αρκετά προβλήματα στη διάρκεια της σεζόν κατάφερα να τρέξω τόσο γρήγορα και να αγωνιστώ στον πρώτο τελικό της καριέρας μου σε διοργάνωση κλειστού στίβου. Τώρα θα γυρίσω πίσω και άμεσα θα ξεκινήσω την προετοιμασία μου για τον ανοιχτό στίβο. Ο προπονητής μου (σ.σ Μπάμπης Σδρόλας) έμεινε απόλυτα ικανοποιημένος από την εμφάνιση μου. Δεν περίμενε ότι μέσα σε ένα απόγευμα θα τρέξω δύο φορές τόσο γρήγορα», ο Δουβαλίδης αναφέρθηκε και στον εθνικό προπονητή, Δημήτρη Ευαγγελόπουλο, ο οποίος είχε αναλάβει την τεχνική καθοδήγηση του αθλητή στη διάρκεια των αγώνων: «Ο Ευαγγελόπουλος εκτός από καλός προπονητής εμποδίων είναι και καλός ψυχολόγος», είπε.

Η τύχη δεν ήταν με το μέρος του Κώστα Μπανιώτη, που παρά το γεγονός ότι είχε φέτος στα πόδια του 2,30 μ., αγωνίστηκε στον τελικό του ύψους με πυρετό και υπέστη και διάστρεμμα. «Καλά έλεγα να μην μπω καθόλου στους αγώνες κλειστού στίβου», είπε γελώντας ο Μπανιώτης που έχει ως πρώτο μέλημα να ξεπεράσει το πρόβλημα τραυματισμού στο πόδι. «Ημουν αρκετά εξαντλημένος από τον πυρετό, ήμουν νωθρός και πάνω στο πάτημα γύρισα το πόδι μου. Από εκεί και πέρα έκανα ό,τι μπορούσα. Δεν είχα πολλά περιθώρια να κυνηγήσω κάτι καλύτερο. Τις επόμενες μέρες θα φάνει πόσο σοβαρός είναι ο τραυματισμός και πώς θα χρειαστεί να τον αντιμετωπίσω.

Η Νικόλ Κυριακοπούλου έχει αφήσει ήδη πίσω της την διοργάνωση του Γκέτεμποργκ και κάνει σχέδια για τους αγώνες που θα ακολουθήσουν. «Χρειάζομαι ξεκούραση. Νομίζω πως θα μου κάνει καλό να βρεθώ για λίγο μακριά από τα σταδία. Από εκεί και πέρα θα ξεκινήσει η προετοιμασία για τον ανοιχτό στίβο. Γενικώς δεν αγχώνομαι. Η εμφάνιση στο Γκέτεμποργκ εννοείται και δεν ήταν καλή. Όλα για κάποιο λόγο γίνονται. Ο τραυματισμός στη μέση φάνηκε πως με επηρέασε αρκετά. Μπήκα στον αγώνα και πονούσα και τα πόδια μου δεν πήγαιναν καθόλου».

Στα λάθη που έκανε στη διάρκεια των αγώνων αναφέρθηκε ο Γιώργος Τσάκωνας, ο οποίος δεν προκρίθηκε στον τελικό του μήκους. «Εκανα αρκετά λάθη τα οποία τα πλήρωσα. Σίγουρα ήθελα να έχω καλύτερη παρουσία στη διοργάνωση όμως αυτό τώρα πέρασε. Συνεχίζουμε για το καλύτερο δυνατό», είπε ο αθλητής του Δημήτρη Χατζόπουλου.

Keywords
Τυχαία Θέματα