Ηχηρό «μπαμ» από την Κρίσταλ

00:32 1/12/2011 - Πηγή: AEK365

ΑΓΓΛΙΑ ΚΑΡΛΙΝΓΚ ΚΑΠ-ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ
ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ-ΚΡΙΣΤΑΛ ΠΑΛΑΣ: 1-2 (πάρ.)
ΓΗΠΕΔΟ: «Ολντ Τράφορντ»
Τεράστια έκπληξη πραγματοποίησε η Κρίσταλ Πάλας για τα προημιτελικά του Αγγλικού Κάρλινγκ Καπ, αφού νίκησε με 2-1 την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο «Ολντ Τράφορντ» στην παράταση, περνώντας στα ημιτελικά της διοργάνωσης. Η Γιουνάιτεντ άγγιξε το γκολ στο 20' όταν Μακέντα και Βαλέντσια συνδυάστηκαν άψογα και ο πρώτος τροφοδότησε τον

Μπερμπάτοφ, ο οποίος σούταρε άουτ από το ύψος του πέναλτι. Οι πρωταθλητές Αγγλίας απείλησαν στο 27' με τον Ντιούφ να σουτάρει από την μεγάλη περιοχή και τον Πράις να διώχνει σε κόρνερ, ενώ στο 34' η Κρίσταλ Πάλας απάντησε με τον Ο' Κίφι να σουτάρει άουτ από την μικρή περιοχή. Η Γιουνάιτεντ «φλέρταρε» με το προβάδισμα στο 43' όταν ο Παρκ τροφοδότησε τον Μπερμπάτοφ που βρέθηκε τετ α τετ με τον Πράις, αλλά σούταρε άστοχα. Οι γηπεδούχοι απείλησαν στο 52' με τον Μακέντα να αστοχεί σε κεφαλιά, ενώ στο 60' ο Βαλέντσια νικήθηκε σε τετ α τετ από τον Πράις. Η Πάλας πήρε προβάδισμα στο 65' όταν ο Γκάρντνερ πάσαρε στον Άμπροουζ, ο οποίος με δεξί σουτ από τα 25 μέτρα άφησε «άγαλμα» τον Άμος. Η Γιουνάιτεντ απάντησε άμεσα αφού στο 69' όταν ο Μακέντα κέρδισε πέναλτι από τον Μακάρθι, το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο ίδιος ισοφαρίζοντας σε 1-1. Έτσι η αναμέτρηση οδηγήθηκε στην παράταση, όπου στο 98' η Κρίσταλ Πάλας πήρε την πρόκριση όταν ο Άρμπροουζ σέντραρε από τα δεξιά για τον Μάρει, ο οποίος με κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό 1-2 υπέρ των Λονδρέζων.
ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ Γ.: Άμος, Ράφαελ (64' Πογκμπά), Έβανς, Σμόλινγκ, Φάμπιο (37' λτρ Φράιερ), Γκίμπσον, Παρκ, Βαλέντσια, Ντιούφ, Μπερμπάτοφ (46' Μόρισον), Μακέντα.
KΡΙΣΤΑΛ ΠΑΛΑΣ: Πράις, Κλάιν, Ράιτ, Μακ Κάρθι, Γκάρντνερ, Νιγκατσόϊ, Σκάνελ (46' Άμπροουζ), Ζάχα, Ίστερ (74' Μάρει), Μόχει (46' Παρκ), Ο' Κίφι.
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ (ΜΕ ΜΑΥΡΟ ΧΡΩΜΑ ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΑΝ ΣΤΑ ΗΜΙΤΕΛΙΚΑ):
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Κρίσταλ Πάλας 1-2 (πάρ.) (69΄ πέν. Μακέντα/ 65΄ Άρμπροουζ, 98΄ Μάρει)
Άρσεναλ-Μάντσεστερ Σίτι 0-1 (84΄ Αγκουέρο)
Τσέλσι-Λίβερπουλ 0-2 (58΄ Μάξι Ροντρίγκες, 63΄ Κέλι)
Κάρντιφ-Μπλάκμπερν 2-0 (19΄ Μίλερ, 50΄ Τζέραρντ)

Keywords
Τυχαία Θέματα