Το νέο ευρωπαϊκό πρόσωπο της ΑΕΚ

22:40 30/11/2011 - Πηγή: AEK365

Είναι γεγονός πως η φετινή ευρωπαϊκή πορεία της ΑΕΚ δεν ήταν αυτή που θα άρμοζε στην ιστορία της. Είναι γεγονός, επίσης, πως εξ αρχής τα πράγματα θα ήταν δύσκολα στην Ελλάδα, πόσο δε στην Ευρώπη, παρότι τα ονόματα που είχε να αντιμετωπίσει στον όμιλο, μόνο φόβο δεν προκαλούσαν. Τα παιχνίδια με τη Λοκομοτίβ έβαλαν «ταφόπλακα» στις ελπίδες πρόκρισης και πλέον η ΑΕΚ καλείται να

δώσει δύο αγώνες ακόμα, άνευ -βαθμολογικής- ουσίας. Όμως εκτός από τους βαθμούς, η Ένωση έχει κίνητρο και κυρίως κάποιοι παίκτες της. Όπως συνέβη στο περασμένο παιχνίδι με τους Ρώσους, σε ακόμα μεγαλύτερο βαθμό θα συμβεί απόψε.

Ο Νίκος Κωστένογλου προτίθεται να κάνει αρκετές αλλαγές στο βασικό σχήμα και να δώσει ευκαιρία σε παίκτες που ακόμα δεν είχαν φορέσει τη φανέλα της πρώτης ομάδας. Θα δώσει το «βάπτισμα του πυρός» σε αρκετούς νέους παίκτες, καθώς τέτοιες... συγκυρίες (έστω και δυσάρεστες), δεν συμβαίνουν κάθε χρόνο. Αυτό από μόνο του θα πρέπει να αποτελέσει μεγάλο κίνητρο για όσους χρησιμοποιηθούν και να δικαιώσουν τον προπονητή τους, αλλά και τον κόσμο που θέλει κάποια στιγμή να δει παιδιά να έρχονται από πίσω. Παράλληλα, υπάρχει και το γόητρο. Η ΑΕΚ βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο «κλειστό» κλαμπ των ελάχιστων ομάδων που ακόμα δεν έχουν κερδίσει στην διοργάνωση. Είναι υποχρέωση λοιπόν, αυτή η κατάσταση να αλλάξει και να συνεχιστεί αυτό το μικρό σερί που ξεκίνησε από τους αγώνες στο ελληνικό πρωτάθλημα και μπορεί να συνεχιστεί και στα επόμενα παιχνίδια εντός συνόρων που ακολουθούν.

Keywords
Τυχαία Θέματα