Η ''βόμβα'' με Κουρμπέλη και η ΑΕΚ που το προσπαθεί

09:27 29/7/2013 - Πηγή: AEK365

ΩΡΑ ΤΩΝ ΣΠΟΡ

"Τι παίζει με Κουρμπέλη", γράφει η ΩΡΑ των Σπορ και εξηγεί:
"Δεδομένα ενδιαφέρεται η ΑΕΚ, όπως και για κάθε ταλέντο υψηλού επιπέδου από Ελλάδα. Έκανε πίσω λόγω της συμφωνίας Αστέρας - Φούλαμ που προϋπήρχε, σεβόμενη και την ευκαιρία στον παίκτη για Πρέμιερ Λιγκ, αλλά αν τελικά δεν προχωρήσει το ενδιαφέρον θα εκδηλωθεί

και πάλι".

SPORTDAY

Το όνομα του Κουρμπέλη παίζει και στο ρεπορτάζ της ΑΕΚ στη SportDay με την εφημερίδα να γράφει: "Μία ακόμη σημαντική κίνηση με προοπτική... Σούπερ Λίγκας ετοιμάζεται να κάνει η ΑΕΚ, που διεκδικεί τον Δημήτρη Κουρμπέλη. Η «Ένωση» θέλει τον 20χρονο αμυντικό του Αστέρα Τρίπολης, προκειμένου να ενταχθεί στην ομάδα από την επόμενη σεζόν και να τη βοηθήσει να επιστρέψει στη Σούπερ Λίγκα.

Τα πράγματα δεν είναι, ωστόσο, τόσο απλά... Το φλερτ του παίκτη με τη Φούλαμ δεν έχει ναυαγήσει οριστικά, παρά την αλλαγή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς της αγγλικής ομάδας. Και αν οι Λονδρέζοι αποφασίσουν τελικά να προχωρήσουν, δεν θα υπάρξει δίλημμα για τον παίκτη μεταξύ Premier League και Γ' Εθνικής. Αν η Φούλαμ δεν αποκτήσει τον Κουρμπέλη, θα πρέπει η ΑΕΚ να τα βρει με τον Αστέρα Τρίπολης. Οι Αρκάδες επρόκειτο να εισπράξουν 900.000 ευρώ από τη Φούλαμ για την πώληση του Κουρμπέλη, συνεπώς ανάλογο ποσό θα αξίωναν και από την ΑΕΚ. Το παρήγορο για τους «κιτρινόμαυρους» είναι πως ο παίκτης δεν έχει αντίρρηση να παίξει σε χαμηλότερη κατηγορία αφού έχει πειστεί για την προοπτική που υπάρχει πλέον στο σύλλογο.

Η υπόθεση πιθανότατα δεν θα κλείσει άμεσα. Όμως δείχνει την πρόθεση του Δημήτρη Μελισσανίδη να στελεχώσει την ΑΕΚ με ό,τι καλύτερο υπάρχει από νεαρούς και εξελίξιμους Έλληνες παίκτες".

LIVE SPORT

Για την ΑΕΚ που "παλεύει να... ψήσει τον Αστέρα" για τον Κουρμπέλη γράφει και η LIVE SPORT: "Ο Μελισσανίδης θέλει να κλείσει τον 20χρονο αμυντικό α λα... Μάνταλος", προσθέτει η εφημερίδα η οποία σημειώνει πως ο Καϋμενάκης υποστηρίζει πως ο παίκτης θα πάει στο εξωτερικό.

GOAL

Και το Goal γράφει για τον Κουρμπέλη: " Πριν από περίπου ένα μήνα η ΑΕΚ είχε ρίξει μία πρώτη ματιά στον Δημήτρη Κουρμπέλη. Τότε, όμως, ο νεαρός στόπερ διαπραγματευόταν τη μεταγραφή του στην αγγλική Φούλαμ, με αποτέλεσμα οι «κιτρινόμαυροι» να κάνουν πίσω. Τα νέα από το νησί τελικά δεν ήταν ευχάριστα, καθώς δύο εβδομάδες πριν οι εξελίξεις στο ιδιοκτησιακό καθεστώς της Φούλαμ με την αλλαγή μεγαλομετόχων τρέναραν τη μεταγραφή του. Στην Ενωση ενημερώθηκαν για τα νέα δεδομένα και έκαναν νέο «ντου» προκειμένου να φέρουν τον νεαρό στόπερ στην ομάδα από την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΑΕΚ έχει ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με τη διοίκηση των Αρκάδων και οι πρώτες επαφές είναι θετικές. Ο Δημήτρης Μελισσανίδης επικοινώνησε με τους Μπάκο-Καϋμενάκη, με σκοπό να βολιδοσκοπήσει τΙς προθέσεις τους για ενδεχόμενη πώληση του Κουρμπέλη. Ο «Τίγρης» φαίνεται πως πήρε θετική απάντηση και πιθανότατα μέσα στις επόμενες μέρες να υπάρξουν άμεσες εξελίξεις.

Η όποια συμφωνία θα είναι ανάλογη με αυτή που έκανε η ΑΕΚ με την Ξάνθη για τον Μάνταλο. Δηλαδή, ο ποδοσφαιριστής να ενταχθεί στο ρόστερ της Ενωσης από τη νέα σεζόν, όταν η ομάδα ανέβει στη Football League.

Οσον αφορά το ποσό που θα κληθεί η ΑΕΚ να καταβάλει, αυτό πιθανότατα να ξεπερνάει τις 500.000 ευρώ. Η Φούλαμ είχε προσφέρει στον Αστέρα Τρίπολης 800.000 ευρώ και ποσοστό μεταπώλησης 20%, ενώ ο τεχνικός της Μάρτιν Γιολ έχει εισηγηθεί την απόκτηση του νεαρού παίκτη και δεν αποκλείεται οι Αγγλοι να επανέλθουν. Σχετικά με τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή, προφανώς και προτιμάει τη λύση του εξωτερικού, αλλά το δέλεαρ της ΑΕΚ της νέας εποχής μπορεί να τον πείσει".

Keywords
Τυχαία Θέματα