Η ταπείνωση από το… μηδέν

23:30 1/12/2011 - Πηγή: AEK365

Το μηδέν και τα... παιχνίδια

Του Ηλία Τομαρά, αρχισυντάκτη του aek365.gr

Πέμπτο παιχνίδι και το μηδέν παρέμεινε. Λογικό επακόλουθο βέβαια καθώς όταν με την πρώτη σου ομάδα δεν ανταποκρίνεσαι στις απαιτήσεις του θεσμού δεν μπορείς να έχεις μεγάλες προσδοκίες όταν ξεκινάς με τα «δεύτερα». Το προβληματικό ρόστερ δεν είναι κάποια καινούργια ανακάλυψη ούτε ότι το Europa League έπεσε πολύ βαρύ στην ΑΕΚ.

Πλέον το μοναδικό ζητούμενο, στην ολοκλήρωση της εφιαλτικής αυτής πορείας, είναι η Ένωση να μην φύγει με άδεια χέρια και από το Γκρατς γιατί αυτό το «μηδέν» δεν της αρμόζει.

Είναι αλήθεια ότι η εικόνα της ομάδας και η διαχείριση του ματς από τον πάγκο δικαιολογεί γκρίνια αλλά είναι το τελευταίο που χρειάζεται η ΑΕΚ. Αυτό που πρέπει να κρατήσει κανείς απ' ό,τι είδαμε αυτό το κρύο βράδυ στο ΟΑΚΑ είναι πως ο Ρότζερ έδειξε (και πάλι) ότι μπορεί να προσφέρει πολλά στο οργανωτικό κομμάτι. Με αυτό το ρόστερ είναι ακατανόητο να αντιμετωπίζεται σαν αόρατος. Γεμάτη εμφάνιση και από τον Σιαλμά που «έχει» τη θέση και στην κορυφή μπορεί να αποτελέσει αξιόπιστη λύση.

Πλέον έχουμε μπροστά μας ένα βράδυ από εκείνα που θέλεις να περάσουν μέσα σε δευτερόλεπτα. Το μυαλό είναι κολλημένο στην αυριανή συνέλευση. Το ζητούμενο είναι μια καθαρή και άμεση λύση. Όλοι πρέπει να ανοίξουν τα χαρτιά τους και να βάλουν την ομάδα πάνω απ' όλα. Η ΑΕΚ δεν αντέχει ούτε άλλα παιχνίδια ούτε άλλες αναβολές.

Όχι άλλη ταπείνωση

Του Αλέξανδρου Λυμπέρη, ρεπόρτερ ΑΕΚ του aek365.gr

Ομολογώ πως στο ανάγνωσμα της ενδεκάδας που παρέταξε ο Νίκος Κωστένογλου, απέναντι στους βασικότατους παίκτες της Άντερλεχτ, μόνο ένα πράγμα που ήρθε στο μυαλό. Να κάνω τον σταυρό μου για το που μπορεί να σταματήσει το σκορ. Αυτό πιστεύω ότι σκέφτηκαν και πολλοί ακόμα, βλέποντας πλέον τον προπονητή της ΑΕΚ να θέλει «κομπάρσο» την ομάδα στην Ευρώπη. Όχι μόνο φέτος, αλλά και τα επόμενα χρόνια. Γνωρίζω ότι πρέπει να γίνει σωστή διαχείριση του ρόστερ, προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα. Όταν όμως επιλέγεις να κάνεις κάτι τέτοιο, ένα λίφτινγκ με κίνδυνο ένα βαρύ σκορ, τότε δεν βάζεις τον Λεονάρντο, τον Βάργκας και τον Μπέλεκ στο ημίχρονο. Ή τους ξεκουράζεις εντελώς ή τους βάζεις στην αρχή και στη συνέχεια, ανάλογα με την πορεία του αγώνα, τους περνάς στον πάγκο. Αυτό που κάνει ο Κωστένογλου, όπως συνέβη και στα προηγούμενα ευρωπαϊκά ματς, χρήζει ιδιαίτερης ανάλυσης. Και (δυστυχώς) ως «δικαίωση» των παραπάνω, ήρθε ο τραυματισμός του Κολομβιανού για να δείξει τον λάθος χειρισμό του προπονητή.

Η ΑΕΚ δεν είναι ούτε Πανιώνιος, ούτε Ατρόμητος, ούτε καν ΠΑΟΚ και Άρης για να παλεύει όλη τη χρονιά στην Ελλάδα, προκειμένου να βρεθεί στους ομίλους του Europa League. Το φετινό, όπως και αρκετών χρόνων πίσω, πλάνο της ομάδας, είναι αδικαιολόγητο. Ή φτιάχνεις μία ομάδα που θα πάρει το πρωτάθλημα στην Ελλάδα και «παρατάς» την Ευρώπη ή παίζεις στα ίσα σε όλες τις διοργανώσεις και όπου βγάλει. Στην ΑΕΚ δεν συμβαίνει ούτε το ένα, ούτε το άλλο και η φετινή σεζ

Keywords
Τυχαία Θέματα