Η πιο σκληρή δοκιμασία του Εϊντούρ

01:10 18/10/2011 - Πηγή: AEK365

Το συντριπτικό κάταγμα κνήμης περόνης είναι μαζί με τη ρήξη χιαστών ό,τι χειρότερο μπορεί να συμβεί σε έναν ποδοσφαιριστή. Το γεγονός ότι και στους δύο αυτούς σοβαρούς τραυματισμούς η αποθεραπεία είναι πολύμηνη αναγκάζει τον αθλητή να μένει πάρα πολύ πίσω από άποψης φυσικής κατάστασης. Το θέμα είναι να δείξεις δύναμη ψυχική και αποφασιστικότητα να πατήσεις γερά στα πόδια σου.

Για να γίνει κατανοητό το μέγεθος του προβλήματος και το σημείο, να πούμε απλώς ότι η κνήμη βρίσκεται δίπλα στην περόνη και ακριβός πάνω από τον αστράγαλο, με τον Γκούντγιονσεν

να έχει σπάσει αυτά δύο κόκαλα! Ευτυχώς η επέμβαση από τον γιατρό Λάκη Νικολάου και τον Άλκη Καλιακμάνη ήταν πετυχημένη και τώρα ξεκινά το δύσκολο δρόμο της επιστροφής για τον Εϊντούρ Γκούντγιονσεν.

Είναι η πρώτη φορά στην καριέρα του που θα μπει σε αυτή τη διαδικασία, αν και στο παρελθόν είχε αντιμετωπίσει τραυματισμούς, ποτέ όμως ανάλογο. Στα 19 του μάλιστα, όταν επιχείρησε να αφήσει την Ισλανδία για την Αϊντχόβεν ένας τραυματισμός δεν τον άφησε να δείξει αυτό που μπορούσε και αναγκαστικά επέστρεψε στο Ρέικιαβικ. Δεν το έβαλε κάτω όμως. Το πάλεψε, σηκώθηκε γερά στα πόδια και έφυγε για την Αγγλία και την Μπόλτον.

Εξαιτίας επίσης ενός τραυματισμού δεν πήρε μεταγραφή, το 2007 και μετά από χρόνο παραμονής στη Βαρκελώνη, από τη Μπαρτσελόνα, σε κάποια από τις πολλές ομάδες που ενδιαφέρθηκαν να τον αποκτήσουν. Τελικά έμεινε στη Μπάρτσα, το πάλεψε και πήρε και χρόνο συμμετοχής. Τα δύσκολα είναι τώρα για τον Εϊντούρ... Έχει δίπλα του όμως την οικογένειά του, την ΑΕΚ, έχει «ψυχρό» αίμα και η κουλτούρα των Ισλανδών θα τον βοηθήσει να αντιμετωπίσει τις καταστάσεις...

Keywords
Τυχαία Θέματα