Η ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΑΕΚ

21:23 5/10/2013 - Πηγή: AEK365

Βούρας 6
Είναι το πρώτο παιχνίδι, στα όσα έχει δώσει μέχρι στιγμής η ΑΕΚ, που ο τερματοφύλακας ήταν... θεατής σε όλη τη διάρκεια του ματς. Δεν χρειάστηκε πουθενά να επέμβει και ζήτημα αν ακούμπησε 3-4 φορές τη μπάλα με τα χέρια. Στη μόνη στιγμή που πρωταγωνίστησε, ήταν στο 74' σε μία λάθος συνεννόηση με τον Ρόβα, που έδιωξε τελικά σε πλάγιο άουτ.

Τσιρίλο 6
Ξεκίνησε αρκετά μουδιασμένα, λόγω της έλλειψης επίσημων αγώνων. Έκανε 3 λάθη μέχρι το 25' (τα διόρθωσε ο ίδιος), αλλά στη συνέχεια ανέβασε αισθητά την

απόδοσή του. Είχε αναλάβει μαν του μαν τον μοναδικό επιθετικό του Περιστερίου, τον οποίο και κέρδισε σε όλες τις μονομαχίες, όσες φορές του δόθηκε η δυνατότητα να ανέβει και να βοηθήσει το έκανε, ενώ είχε και δύο γεμίσματα... ακριβείας, σε Πλατέλλα και Τσουμάγκα, όπου δημιουργήθηκαν φάσεις στα αντίπαλα καρέ.

Ρόβας 5
Στα περισσότερα παιχνίδια η ΑΕΚ θα δέχεται ελάχιστη πίεση στην άμυνα και σε αυτές τις περιπτώσεις ο Ρόβας θα πρέπει να βοηθάει και στο δημιουργικό κομμάτι. Στο παιχνίδι με το Περιστέρι δεν το έκανε, με αποτέλεσμα η ομάδα να... χάσει έναν παίκτη. Αμυντικά δεν αντιμετώπισε προβλήματα, όμως δεν έδωσε και την απαιτούμενη σιγουριά στους συμπαίκτες του, με αρκετές βεβιασμένες ενέργειες και λανθασμένα διωξίματα.

Τσουκαλάς 4
Ανασταλτικά δεν αντιμετώπισε κάποιο πρόβλημα γιατί δεν δέχθηκε πίεση. Βρήκε χώρους και ανέβηκε από την πλευρά του, προσπαθώντας να βοηθήσει στην ανάπτυξη. Ωστόσο δεν τα κατάφερε. Είχε πολλές λάθος επιλογές, ενώ όσες σέντρες επιχείρησε, δεν βρήκαν ποτέ στόχο. Αντικαταστάθηκε στο 65' από τον Αργυρίου.

Τσουμάγκας 4
Έχει κάνει ένα από τα χειρότερα παιχνίδια του από τότε που ήρθε στην ΑΕΚ. Ο αριστερός μπακ της Ένωσης ήταν σε κακή μέρα και έπεφτε εύκολα στο λάθος, κάτι που έδειχνε να τον επηρεάζει και ψυχολογικά. Κακές σέντρες και πολλά λάθη σε μεταβιβάσεις. Μοναδική καλή του στιγμή η σέντρα στο 31', ‘όταν ο Πόποβιτς δεν πρόλαβε να μπει στη φάση.

Γεωργέας 7
Ξεκίνησε με τον ρόλο του... κόφτη. Τελικά έκανε τα πάντα μέσα στο γήπεδο. Πίεζε από τον αντίπαλο τερματοφύλακα μέχρι τα άκρα της άμυνας, στην εστία του Βούρα. Παράλληλα, ανταπεξήλθε και δημιουργικά. Είναι χαρακτηριστικό πως στο πρώτο 20λεπτο η ΑΕΚ έχει κάνει δύο φάσεις (στο 1' με τον Πλατέλλα και στο 20' με τον Κορδέρο) που ξεκίνησαν από δικές του ασίστ. Όσο περνούσαν όμως τα λεπτά, η κούραση έκανε αισθητή την παρουσία της. Ολοκλήρωσε το παιχνίδι ως στόπερ, αντί του Ρόβα που αντικαταστάθηκε.

Πόποβιτς 5
Προσπαθεί ακόμα να παίξει με την... εμπειρία του, χωρίς όμως να είναι ακόμα έτοιμος. Η κλάση του τον βοήθησε να βρίσκεται μέσα στις περισσότερες φάσεις που δημιούργησε η ΑΕΚ, αλλά όλες είχαν κοινό παρονομαστή. Άσχημα τελειώματα. Μοναδική εξαίρεση η στιγμή του γκολ που πέτυχε, το οποίο ακυρώθηκε λανθασμένα ως οφσάιντ.

Κορδέρο 5
Μέτριο παιχνίδι από τον Ισπανό, που σήμερα φάνηκε να παίζει πιο ψηλά από τα προηγούμενα παιχνίδια. Έτρεξε και πάλι πολλά χιλιόμετρα, έδωσε μάχες, όμως δημιουργικά δεν βοήθησε καθόλου. Από την αρχή του αγώνα και μετά από 2-3 πάσες που δεν του βγήκαν, έδειχνε κάποιον εκνευρισμό και αυτό φάνηκε να τον επηρεάζει σε όλο το παιχνίδι. Ήταν και ένας από τους λόγους που η ΑΕΚ δεν κατάφερε να βγάλει πολλές φάσεις, όπως στα προηγούμενα παιχνίδια.

Πλατέλλας 5
Μπήκε και πάλι φουριόζος. Έχει μία καλή στιγμή στο 1' και στο 13' κάνει μία απίστευτη ενέργεια, με τον Ψύχο να διώχνει σε κόρνερ. Στο πρώτο μέρος ήταν και η μοναδική πηγή κινδύνου για τα αντίπαλα καρέ, κυρίως με προσωπικές ενέργειες. Ωστόσο, η απόδοσή του δεν θύμιζε τα προηγούμενα παιχνίδια. Στο δεύτερο μέρος έπαιξε και από τα αριστερά, ωστόσο ούτε από εκεί βρήκε χώρους για κάτι καλό.

Γροντής 5
Ανέλαβε τον δύσκολο ρόλο του... αντί-Ανάκογλου και δεν τα κατάφερε. Τοποθετήθηκε στην τριάδα της μεσαίας γραμμής και... χάθηκε, αφού η θέση του είναι πίσω από τον επιθετικό. Απέφυγε τα λάθη, επιχειρούσε τις κοντινές και σίγουρες πάσες, αλλά πάντα έκανε το... προβλέψιμο και πολλές φορές και... ανούσιο. Καλή στιγμή του η σέντρα του 35' όπου ο Ντακόλ έκανε την κεφαλιά, με τη μπάλα να πηγαίνει στο δοκάρι.

Ντακόλ 4
Μπήκε στην αποστολή τελευταία στιγμή, άρα και η συμμετοχή του στο βασικό σχήμα ήταν έκπληξη. Ο Βραζιλιάνος ήταν πρωταγωνιστής σε δύο μεγάλες ευκαιρίες, αυτή του 25' (κεφαλιά στο δοκάρι) και του 92' (κεφαλιά άουτ από τη μικρή περιοχή), αλλά συνολικά ήταν εκτός αγώνα. Δεν τροφοδοτήθηκε, αλλά και όσες φορές πήρε τη μπάλα στα πόδια του, ήταν ένα... κλικ πίσω από τους αντιπάλους του.

ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ

Αργυρίου 8
Ο «μικρός» πέρασε στο 65' στη θέση του Τσουκαλά και παρότι η πίεση ήταν μεγάλη, με το 0-0 αλλά και την ατμόσφαιρα που υπήρχε λόγω διαιτησίας, κατάφερε να κάνει σωστά τη δουλειά του. Αμυντικά δεν είχε πρόβλημα ενώ σε δύο προωθήσεις του, είχε μία εξαιρετική σέντρα στο 86' όπου πέρασε ανεκμετάλλευτη από Ντακόλ και Πόποβιτς, αλλά και μία παράλληλη μπαλιά στον Πόποβιτς, ένα λεπτό νωρίτερα, όπου ο Κροάτης σούταρε άουτ. Αν και αγωνίστηκε λίγο, ήταν ο κορυφαίος της ομάδας.

Καζβιρόπουλος -
Μπήκε στο 87' και δεν μπορεί να κριθεί

Τσεβάς-
Μπήκε στο 90' και δεν μπορεί να κριθεί

Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ

Τραϊανός Δέλλας 5

Κακό απόγευμα και για τον προπονητή της ΑΕΚ, με τις επιλογές του να μην του βγαίνουν. Επέλεξε να χρησιμοποιήσει τον Μπρούνο Τσιρίλο στο βασικό σχήμα και παρότι ο Ιταλός είχε θετική απόδοση, αποδείχθηκε πως δεν χρειαζόταν να... σπαταληθεί μία θέση ξένου, για αμυντικό παίκτη. Παράλληλα, όπως αποδείχθηκε ήταν λανθασμένη η επιλογή να ξεκινήσει ο ανέτοιμος Ντακόλ και μάλιστα τα παραπάνω συνδυάστηκαν και με την μη συμμετοχή του Μπρέσεβιτς στην αποστολή, με την ΑΕΚ να μένει χωρίς σέντερ φορ στον πάγκο. Παράλληλα, ήταν το πρώτο φετινό παιχνίδι που η ομάδα μπήκε στο γήπεδο και δεν έδειξε με το... καλημέρα ότι είναι η απόλυτη κυρίαρχος. Ναι, μεν είχε την κατοχή, αλλά χωρίς να επιβάλει εκείνη ρυθμό. Κάτι που φανερώνει τη μη σωστή προετοιμασία για το παιχνίδι.

Keywords
Τυχαία Θέματα