Η ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΑΕΚ

08:10 13/1/2013 - Πηγή: AEK365

Δημήτρης Κωνσταντόπουλος 7
Ήταν για ακόμη μια φορά σταθερός και ψύχραιμος με τη μπάλα στα πόδια. Έδινε σωστές κατευθύνσεις στην άμυνα, ενώ με την εμπειρία του ήξερε πότε να παίξει γρήγορα και πότε να προσπαθήσει να... ροκανίσει τον χρόνο.

Βαλεντίνος Βλάχος 7
Αμυντικά ήταν άψογος. Έτρεξε πολύ, έκλεινε σωστά τους χώρους, ενώ βγήκε νικητής στις περισσότερες από τις προσωπικές μονομαχίες που έδωσε. Επίσης, προσέφερε μεγάλη βοήθεια και επιθετικά με τις προωθήσεις του, ενώ είχε και τρεις καλές σέντρες.

Γιώργος Κουτρουμπής 7
Με μια προπόνηση σε φουλ ρυθμό βρέθηκε στην

ενδεκάδα και δικαίωσε πλήρως τον προπονητή του, όντας για ακόμη μια φορά άριστος. Έδωσε πολλές μάχες και τις κέρδισε σχεδόν όλες. Στον αέρα ήταν ανίκητος, ενώ προσέφερε και βοήθειες στα άκρα όποτε χρειάστηκε.

Μαυρουδής Μπουγαϊδης 7
Επέστρεψε μετά από καιρό στην ενδεκάδα στη φυσική του θέση, αυτή του στόπερ και έκανε ένα πολύ καλό παιχνίδι. Σε όλο το ματς έκανε μόλις ένα λάθος στο τέλος (που ευτυχώς δεν στοίχισε), ενώ αποδείχθηκε επικίνδυνος επιθετικά, στα στημένα, με μια κεφαλιά ( 57' ) και ένα σουτ ( 60' ).

Τάσος Τσουμάγκας 7
Το ντεμπούτο του με τη φανέλα της ΑΕΚ ήταν σε γενικές γραμμές θετικό. Στο αμυντικό κομμάτι έκανε ένα δυο λάθη και αντιμετώπισε κάποια προβλήματα, ωστόσο κέρδισε πολλές μονομαχίες, ενώ επιθετικά είχε μια καλή σέντρα στο 9' και τη σέντρα στο γκολ.

Παύλος Μητρόπουλος 8
Είχε τον ρόλο του μοναδικού κόφτη στον «ρόμβο» και ήταν άριστος. Έτρεχε ασταμάτητα, πίεζε παντού και έκοβε με... κάθε τρόπο. Το ακόμη πιο σημαντικό ήταν η ωριμότητα που έδειχνε με τη μπάλα στα πόδια και η αποφυγή λαθών. Είχε και ένα καλό σουτ στο 40'.

Αντώνης Ρίκκα 7
Η... δυναμική του επιστροφή είναι σίγουρα για μεγάλη έκπληξη. Ήταν πολύ καλός ως εσωτερικός χαφ, τόσο στο ανασταλτικό κομμάτι, όσο και στο δημιουργικό. Έβγαλε τσαμπουκά στο παιχνίδι του και δεν έκανε λάθη. Επίσης, είχε πολύ καλές εκτελέσεις στα στημένα, φτάνοντας κοντά στο γκολ στο 45' και το 80' (δοκάρι)!

Μιγκέλ Άνχελ Κορδέρο 7
Στο ανασταλτικό κομμάτι ήταν άριστος σε όλο το παιχνίδι. Στο δημιουργικό, δεν «μπήκε» τόσο πολύ στο ματς στο πρώτο ημίχρονο, κάνοντας απλώς τα προβλεπόμενα. Στο δεύτερο ανέβηκε, πήρε περισσότερες μπάλες και βοήθησε στο να αυξηθεί σε διάρκεια η πίεση στον αντίπαλο.

Ρότζερ Γκερέιρο 7
Ήταν «μέσα» σε όλο το παιχνίδι, όμως στο πρώτο ημίχρονο έκανε κάποια λάθη (ορισμένες φορές ψάχνοντας το περιττό) και σε κάποιες περιπτώσεις καθυστερούσε την ανάπτυξη. Στο δεύτερο μέρος ανέβηκε πολύ, έπαιξε με τη μια, έκανε κάποιες καλές σέντρες, ενώ είχε ένα καλό σουτ στο 63' .

Ταξιάρχης Φούντας 8
Μετά από καιρό έκανε ένα καταπληκτικό παιχνίδι, αντάξιο του ταλέντου του. Έβαλε το γκολ που ακυρώθηκε, έκανε τρομερή ασίστ στη χαμένη ευκαιρία του Πετρόπουλου στο 50' , έκανε μια καλή κεφαλιά στο 55' και ένα ωραίο σουτ στο 81' .

Αντώνης Πετρόπουλος 9
Ήταν απλά... συγκλονιστικός και έδειξε ότι επιτέλους η ΑΕΚ έχει φορ. Έκανε τα πάντα. Έπαιζε με πλάτη, κρατούσε μπάλα, μοίραζε σωστά και ήταν μέσα σε όλες τις φάσεις. Είχε δύο καλές κεφαλιές στο 10' και το 30' , έχασε μεγάλες ευκαιρίες στο 50' και το 52' και τελικά έβαλε ένα καταπληκτικό γκολ που έφερε τη νίκη.

ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ

Μιχάλης Παυλής -
Είχε τον γνωστό του δυναμισμό, ο οποίος στο χρονικό σημείο του αγώνα που μπήκε ήταν απαραίτητος.

Φώντας Φέτσης -
Αγωνίστηκε λίγο για να κριθεί.

Ανδρέας Σταματής -
Αγωνίστηκε λίγο για να κριθεί.

Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ

Έβαλντ Λίνεν 7
Η επιλογή της αλλαγής συστήματος και η χρησιμοποίηση του «ρόμβου» τον δικαίωσε απόλυτα (σε βαθμό που... ελέγχεται ακόμη περισσότερο για το γεγονός ότι δεν το είχε δοκιμάσει μέχρι χθες). Το ίδιο και η επιλογή του Μπουγαϊδη για το κέντρο της άμυνας, αντί του Γιάγκο. Από εκεί και πέρα, η ομάδα του μπήκε στο γήπεδο δείχνοντας από το πρώτο λεπτό ότι είναι αποφασισμένη να πάρει τη νίκη και έδειξε ωριμότητα στη διαχείριση του ματς, κάνοντας το καλύτερο φετινό της παιχνίδι...

Keywords
Τυχαία Θέματα