Η ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΑΕΚ

20:17 16/2/2014 - Πηγή: AEK365

Ηλίας Βούρας 6

Επέστρεψε στο βασικό σχήμα μετά από 9 παιχνίδια (τελευταία συμμετοχή στο παιχνίδι με την Κηφισιά στις 21/12) και έδειξε πως δεν έμεινε «κρύος» από την αποχή του. Στο γκολ που δέχεται δεν φέρει ευθύνη, ενώ σε όλο το ματς έχει κάνει μόλις ένα λάθος στο 18' όπου παραλίγο να χάσει τη μπάλα σε γύρισμα του Ρόβα, στο οποίο όμως έχει σημαντικότατο μερίδιο ευθύνης ο κεντρικός αμυντικός της ΑΕΚ.

Κατά τα άλλα τόσο στο 6' σε σουτ του Μπέλη, τόσο στο 16' σε σουτ του Χρόνη, αλλά και όσες φορές κλήθηκε να παίξει έξω από την εστία του, έδειξε να είναι σε εγρήγορση και αντέδρασε σωστά.

Σωκράτης Τσουκαλάς 7

Ήταν ο ακραίος μπακ που είχε τη μεγαλύτερη συμμετοχή στο επιθετικό παιχνίδι. Ανέβηκε πολλές φορές και αν τις περισσότερες από αυτές είχε καθαρό μυαλό στην τελική του επιλογή η ΑΕΚ θα είχε πετύχει περισσότερα τέρματα, ενώ θα είχε χριστεί και αυτός σκόρερ, όπως στο 4' που φάτσα με το τέρμα επέλεξε να «σπάσει» τη μπάλα στον Ντακόλ, που έχασε μεγάλη ευκαιρία. Από τα δικά του πόδια ξεκίνησε και το 7ο γκολ της Ένωσης.

Σταύρος Πεταυράκης 7

Ξεκινάει ιδανικά το παιχνίδι αφού είναι ο παίκτης που με εξαιρετική σέντρα βρίσκει τον Μπρέσεβιτς στο κεφάλι και η ΑΕΚ ανοίγει το σκορ. Ωστόσο, χωρίς να έχει κακή παρουσία, σε αντίθεση με τα άλλα παιχνίδια δεν έπιασε την ίδια απόδοση. Περιόρισε αρκετά τα ανεβάσματά του, ενώ δεν πατούσε περιοχή όπως άλλες φορές, παρότι είχε όλη την πλευρά ελεύθερη.

Βασίλης Ρόβας 6

Έπαιξε και πάλι στα στόπερ αλλά με την παρουσία του δεν ενέπνεε τη σιγουριά που θα ήθελαν οι συμπαίκτες του. Έχει κάνει τρία σημαντικά λάθη στο πρώτο μέρος και όσο οι φιλοξενούμενοι είχαν αντοχές να πιέσουν πολύ ψηλά. Στο 6' αφήνει τον Μπέλη να σουτάρει ανενόχλητος, στο 16' κάνει το ίδιο με τον Χρόνη και στο 18' κάνει λάθος γύρισμα στον Βούρα, ενώ πιεζόταν από αντιπάλους. Στο δεύτερο ημίχρονο βελτίωσε κάπως την εικόνα του.

Νίκος Γεωργέας 6

Για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι έπαιξε στο κέντρο της άμυνας και ήταν ο παίκτης που πήρε το βάθος, δίνοντας το δικαίωμα στους υπόλοιπους της άμυνας να ανεβαίνουν περισσότερο. Στο διάστημα που αγωνίστηκε (αντικαταστάθηκε στο 65') έκανε ένα λάθος στο 48' όταν εκτίμησε λάθος μία ψηλή μπαλιά και έδωσε το δικαίωμα στον Συράκο να τελειώσει μία επικίνδυνη φάση για τα καρέ της ΑΕΚ.

Μιγκέλ Κορδέρο 8

Ήταν ουσιαστικά ο μοναδικός αμυντικός μέσος της ΑΕΚ, ενώ παράλληλα -και λόγω της όχι πολύ καλής εικόνας του Ανάκογλου- προσπαθούσε να βοηθήσει και στην ανάπτυξη. Ήταν ο παίκτης που έπαιρνε πρώτος τη μπάλα από την άμυνα και αρκετά πιο πίσω από όσο συνηθίζει και κυρίως στο πρώτο μέρος με τις δικές του πάσες γινόντουσαν προσπάθειες να σπάσει το τεχνικό οφσάιντ (από τα πόδια του ξεκίνησαν οι φάσεις των πρώτο δύο γκολ), ενώ πολλές φορές βρέθηκε να πατάει και στην αντίπαλη περιοχή. Αντικαταστάθηκε στο 78' λόγω κούρασης

Ζντράβκο Πόποβιτς 7

Έδειξε μεγαλύτερη διάθεση από τα προηγούμενα παιχνίδια. Έτρεξε περισσότερο, βοήθησε ανασταλτικά όσες φορές χρειάστηκε ενώ χρίστηκε και σκόρερ. Δεν είναι ακόμα στα επίπεδα που επιθυμούν στην ΑΕΚ και που μπορεί να αγωνιστεί βάσει της αξίας του, κάνοντας αρκετά επιπόλαια λάθη, ωστόσο παρουσίασε βελτίωση και ίσως η συνεχόμενη συμμετοχή του να τον βοηθήσει να ανέβει ακόμα περισσότερο.

Άλεξ Ντακόλ 8

«Γεμάτη» εμφάνιση μετά από πολύ καιρό για τον Βραζιλιάνο, ο οποίος εκτός από τα δύο γκολ που πέτυχε, είχε ένα δοκάρι, μία ασίστ-έτοιμο γκολ στον Μπρέσεβιτς (ενώ θα μπορούσε να σκοράρει ο ίδιος) και 3 πολύ καλές ευκαιρίες στο ματς. Ο Δέλλας επέμενει να τον κρατάει μέσα στο ματς, ακόμα και σε παιχνίδια που δεν ήταν καλός, προκειμένου να αρχίσει να... ρολάρει. Ο ίδιος, με τη σημερινή του εμφάνιση, έδειξε σημάδια επανάκαμψης.

Ιβάν Μπρέσεβιτς 8

Δεν σταματάει να σκοράρει ο Κροάτης στράικερ που πρόσθεσε δύο ακόμα τέρματα στον λογαριασμό του. Παρότι έφτασε πολύ κοντά σε τρίτο συνεχόμενο χατ τρικ, βάζοντας μάλιστα δυο γκολ σε 11 λεπτά, έδειξε πνεύμα ομαδικότητας, που φάνηκε στη μεγάλη ευκαιρία του Πόποβιτς, όταν μπορούσε να σκοράρει ο ίδιος, αλλά προτίμησε το... εύκολο, με το γκολ όμως να μην έρχεται. Έκανε πολλή δουλειά, βγαίνοντας πολλές φορές και στα άκρα προκειμένου να «σπάσει» την άμυνα των αντιπάλων, που έπαιζαν πολύ ψηλά. Το γεγονός ότι αποχώρησε στεναχωρημένος, έχοντας κάνει τόση δουλειά, δείχνει πόσο ψηλά έχει βάλει και ο ίδιος τον πήχη για τον εαυτό του.

Δημήτρης Ανάκογλου 6

Ερχόταν από ένα καλό σερί καλών εμφανίσεων αλλά μάλλον η διακοπή τον επηρέασε. Ο νεαρός άσος της ΑΕΚ, χωρίς να πραγματοποιήσει κακή εμφάνιση, δεν έπιασε τα στάνταρ απόδοσης που είχε το προηγούμενο διάστημα. Σε αυτό ίσως να έπαιξε ρόλο και ο τρόπος άμυνας των αντιπάλων, που έπαιξαν ψηλά τη ζώνη και δεν έδιναν τη δυνατότητα στον Ανάκογλου να φτιάξει το παιχνίδι από τον άξονα, αλλά οι επιθέσεις έβγαιναν από τα πλάγια (για να αποφευχθεί το οφσάιντ).

Βαγγέλης Πλατέλλας 9

Είχε καιρό να κάνει... όργια στο γήπεδο και το έκανε με το Περιστέρι. Αρχικά ξεκίνησε από αριστερά και είχε... μόλις μία ασίστ. Στο 20λεπτο ο Δέλλας τον πέρασε από τη δεξιά πλευρά και εκεί βρήκε τον χώρο να κάνει τα πάντα. Πέτυχε χατ τρικ, έβγαλε δυο έτοιμα γκολ, ενώ ξεσήκωσε τους ελάχιστους που βρισκόντουσαν στο γήπεδο, με κάποιες θεαματικές ενέργειές του. Άλλωστε, τόσο το ένα από τα τέρματά του, όσο και η ασίστ στον Ντακόλ, είναι δείγμα της εξαιρετικής τεχνικής κατάρτισης που διαθέτει ο Πλατέλλας.

ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ

Δημήτρης Γροντής 6

Πήρε τη θέση του Μπρέσεβιτς στο 72' και αμέσως έκανε μία εξαιρετική ενέργεια και η ΑΕΚ σκόραρε το 8ο τέρμα της. Με προσωπική ενέργεια και έτοιμο γκολ στον Πλατέλλα, ο Γροντής έκανε δυναμική είσοδο. Ωστόσο, στα υπόλοιπα λεπτά που αγωνίστηκε, δεν πήρε άλλες προσπάθειες.

Βασίλης Τσεβάς 6

Μπήκε στο 78' στη θέση του Κορδέρο. Έπαιξε πίσω από τον Ντακόλ και πολλές φορές βρέθηκε σε οριακή θέση για να βγει στην πλάτη της άμυνας των αντιπάλων, αλλά σε καμία από αυτές δεν τροφοδοτήθηκε. Ήταν κινητικός, αλλά δεν του δόθηκε η ευκαιρία για να απειλήσει.

Σταύρος Σταθακης 6

Επανεμφάνιση μετά τον τραυματισμό του για τον κεντρικό αμυντικό της ΑΕΚ. Μπήκε στη θέση του Γεωργέα στο 65' όταν όλα όμως είχαν πάρει τον... δρόμο τους. Οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν κουράγια να επιτεθούν, όπως στο πρώτο μέρος και η πίεση που αισθάνθηκε ο στόπερ της Ένωσης, ήταν ελάχιστη.

Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ

ΤΡΑΪΑΝΟΣ ΔΕΛΛΑΣ 8

Παρέταξε την ομάδα όπως ακριβώς και στο ματς με τον Μανδραϊκό και οι ποδοσφαιριστές του πέτυχαν ισάριθμα γκολ. Μέσα στο παιχνίδι δεν χρειάστηκε να κάνει πολλά και μοναδική κίνηση-ματ, όπως αποδείχθηκε, ήταν η μόνιμη μετατόπιση του Πλατέλλα από τα δεξιά στα αριστερά, όπου τον απελευθέρωσε και έτσι ήρθε η μεγάλη έκταση στο σκορ. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια του ματς μπορεί να μην χρειάστηκε να κάνει διορθωτικές κινήσεις, όμως πλέον η δουλειά στις προπονήσεις φαίνεται και στο γήπεδο, με την ΑΕΚ να παίζει πλέον ελκυστικό ποδόσφαιρο. Παρουσιάστηκε απολύτως διαβασμένος για το σημερινό παιχνίδι, όπου ο αντίπαλος έπαιξε τόσο ψηλά την άμυνά του, όσο καμία άλλη ομάδα στο πρωτάθλημα. Και αντί να αιφνιδιαστεί η ΑΕΚ, η ομάδα παρατάχθηκε απολύτως προετοιμασμένη και στο πρώτο 15λεπτο του ματς είχε «καθαρίσει» το αποτέλεσμα, έχοντας «σπάσει» πολλές φορές το τεχνητό οφσάιντ, πετυχαίνοντας 2 τέρματα και έχοντας άλλες τόσες σημαντικές ευκαιρίες.

Keywords
Τυχαία Θέματα