Η ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΑΕΚ

19:13 15/12/2013 - Πηγή: AEK365

Ηλίας Βούρας 6

Το μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα είχε απλά τον ρόλο του... παρατηρητή, καθώς επί της ουσίας η εστία του δεν απειλήθηκε ούτε στιγμή από τον Αστέρα Βάρης. Ωστόσο, ήταν σταθερός όσες φορές η μπάλα γύρισε σε αυτόν, ενώ προσπαθούσε να παίζει γρήγορα.

Νίκος Αργυρίου 5

Στο ανασταλτικό κομμάτι δεν αντιμετώπισε πρόβλημα, όμως στο επιθετικό άργησε πάρα πολύ να βρει πατήματα. Στο πρώτο ημίχρονο είχε μόνο μια σέντρα για τον Ντακόλ (στο 32'). Μετά το 60' ανέβηκε κάπως και τελικά θα μπορούσε να πιστωθεί μια ασίστ στον Πεταυράκη, αν ο επόπτης δεν έβλεπε από του πουθενά

οφσάιντ στο 78'.

Βασίλης Ρόβας 5

Τα αμυντικά χαφ πήγαν καλά στο ανασταλτικό κομμάτι και δεν έπεσε πάνω του μεγάλη πίεση, ενώ στις φάσεις που χρειάστηκε, σε γενικές γραμμές, αντέδρασε καλά. Ωστόσο, για ακόμη μια φορά έκανε αρκετά λάθη με τη μπάλα στα πόδια, κάτι που δεν δικαιολογείται για έναν αμυντικό χαφ που παίζει ως στόπερ.

Κώστας Τσούπρος 6

Επέστρεψε στην ενδεκάδα και έδειξε μεγάλη μαχητικότητα στις φάσεις που χρειάστηκε να επέμβει, όμως κάποιες φορές ήταν κοντά στο όριο του φάουλ. Κάτι που θα πρέπει να προσέξει. Προσπάθησε και τρεις φορές να απειλήσει το αντίπαλο τέρμα, αλλά δεν τα κατάφερε ούτε στις δύο κεφαλιές (στο 48' και το 65'), ούτε στο πλασέ του στο 79'.

Σταύρος Πεταυράκης 6

Κι αυτός (όπως ο Αργυρίου) δεν είχε πρόβλημα ανασταλτικά, αλλά άργησε πάρα πολύ να «μπει» δυνατά στο παιχνίδι, όσον αφορά το επιθετικό κομμάτι. Για την ακρίβεια το έκανε μετά την πρώτη ώρα αγώνα. Όμως τελικά είχε ένα καλό σουτ στο 85', ενώ κακώς δεν χρήστηκε σκόρερ στο 78', καθώς καλυπτόταν.

Μιγκέλ Κορδέρο 6

Δεν ήταν στα υψηλά στάνταρ απόδοσής του, όσον αφορά την κυκλοφορία και την προώθηση της μπάλας, όμως ήταν αποτελεσματικός στο πρέσινγκ και την επανάκτηση της. Το σημαντικότερο, όμως, ήταν ότι στην φάση του γκολ συνδυάστηκε καταπληκτικά με τον Μπρέσεβιτς, στρώνοντάς του τη μπάλα για το 1-0.

Νίκος Γεωργέας 6

Και η δική του απόδοση είχε προβλήματα, όσον αφορά την κυκλοφορία και την προώθηση της μπάλας (έκανε αρκετά λάθη), όμως ανασταλτικά ήταν αποτελεσματικός και -όπως πάντα- μαχητικός. Έβγαλε και την σέντρα από την οποία προήλθε το μοναδικό γκολ της ομάδας.

Δημήτρης Γροντής 6

Ξεκίνησε ως επιτελικός, που θεωρητικά είναι η φυσική του θέση, όμως στον συγκεκριμένο ρόλο έδειξε να μην μπορεί να ανταποκριθεί. Στο 28' ο Δέλλας τον τράβηξε στο αριστερό άκρο και τον βοήθησε να ανεβάσει την απόδοσή του. Στο 33' είχε ένα καλό διαγώνιο σουτ, στο 45' έκανε καλή πάσα στον Ντακόλ και είχε και μια κάθετη για τον Πεταυράκη στο 51'.

Ζντράβκο Πόποβιτς 4

Έμεινε για ακόμη μια φορά μακριά από τον καλό εαυτό του, τον οποίο έχουμε καιρό να δούμε και δεν εκμεταλλεύτηκε την επιστροφή του στην ενδεκάδα. Πλην μιας καλής σέντρας στο 37' για τον Πλατέλλα, δεν είχε να παρουσιάσει κάτι άλλο ουσιαστικό. Επίσης, «εκβίασε» κάποιες προσπάθειες, ενώ δεν του... έβγαινε.

Βαγγέλης Πλατέλλας 7

Ξεκίνησε στο δεξιό άκρο της επίθεσης, όπου ήταν κινητικός και δημιουργούσε προβλήματα, όμως για μεγάλο διάστημα έπαιξε ως επιτελικός, έναν ρόλο που δεν του ταίριαζε και έδειχνε να... ψάχνεται για να βρει τρόπο να ανταποκριθεί. Ωστόσο, ήταν συνολικά μέσα στις φάσεις. Στο 33' έκανε πολύ ωραία κάθετη στον Γροντή, στο 37' είχε σημαντική ευκαιρία να σκοράρει, ενώ στο δεύτερο μέρος έκανε ακόμη δύο κάθετες για τον Πεταυράκη και τον Μπρέσεβιτς.

Αλεξάντερ Ντακόλ 5

Δεν βρέθηκε σε καλή μέρα και δεν είχε καν αυτό που τον διακρίνει πάντα, να είναι μέσα στις φάσεις. Αγωνίστηκε ως φορ, όμως το γεγονός ότι υπήρξε πρόβλημα στην τροφοδοσία του τον ώθησε στο να βγαίνει στο πλάι ή πίσω για να πάρει μπάλα. Κάτι που άφηνε «άδεια» την περιοχή. Την φάση του 45' την τελείωσε άσχημα, ενώ επί της ουσίας είχε μόνο μια καλή εκτέλεση φάουλ στο 90'.

ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ

Ιβάν Μπρέσεβιτς 8

Σε κάποια παιχνίδια κάνει τη... δουλειά, σε άλλα το κάτι παραπάνω και σε ορισμένα η παρουσία του δεν γίνεται εμφανής. Όμως, κατά έναν παράξενο τρόπο, όταν δεν παίζει, γίνεται ακόμη πιο εμφανής η... απουσία του, καθώς η ομάδα δείχνει να μην έχει ένα σημείο αναφοράς στην επίθεση. Αυτό ακριβώς το πρόβλημα έλυσε με την είσοδό του στο ματς. Πέτυχε το γκολ της νίκης και είχε άλλες δύο καλές ευκαιρίες να σκοράρει.

Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ

Τραϊανός Δέλλας 6

Ξεκίνησε ένα σχήμα που έκρυβε μικροεκπλήξεις, αλλά στη... θεωρία είχε λογική. Στην πράξη όμως δεν βγήκε. Ο Πόποβιτς δεν «έπιασε» την ευκαιρία της επιστροφής του στην ενδεκάδα, ο Γροντής έδειχνε να «ασφυκτιούσε» ως επιτελικός, ο Ντακόλ προσπαθούσε να βοηθήσει στην δημιουργία παιχνιδιού και επί της ουσίας η περιοχή δεν είχε φορ. Στο 28' προσπάθησε να αλλάξει τα πράγματα τραβώντας τον Γροντή στο πλάι και φέρνοντας τον Πλατέλλα στον άξονα. Ο πρώτος πήρε ένα... κλικ σε απόδοση, όμως η ομάδα «έχασε» από τον δεύτερο, ο οποίος δεν μπορούσε να προσαρμοστεί σε αυτή τη θέση. Με την έναρξη του δευτέρου μέρους άλλαξε θέσεις στον Πλατέλλα και τον Πόποβιτς, όμως ούτε αυτός ανταποκρίθηκε ως επιτελικός και σε λιγότερο από 10 λεπτά τους επανέφερε στις αρχικές τους θέσεις. Τελικά, βλέποντας τις εσωτερικές αλλαγές να μην αποδίδουν, στη μία ώρα αγώνα έλυσε το θέμα από τον πάγκο, με την είσοδο του Μπρέσεβιτς. Ο Κροάτης γέμισε την περιοχή, ο Ντακόλ στάθηκε καλύτερα ως επιτελικός, και με τους Γροντή, Πλατέλλα στα άκρα είχε και στις δύο πλευρές παίκτες που μπορούσαν να βοηθήσουν. Πέραν του αποτελέσματος, στα θετικά ήταν ότι, έπειτα από τρία διαδοχικά ματς στα οποία η ΑΕΚ δέχθηκε γκολ, σήμερα ο αντίπαλος δεν έκανε υποψία ευκαιρίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα