Η Γκλάντμπαχ «πάτησε» τη Ντόρτμουντ

18:56 11/4/2015 - Πηγή: AEK365

BUNDESLIGA- 28η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΓΚΛΑΝΤΜΠΑΧ-ΜΠΟΡΟΥΣΙΑ ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ 3-1
ΓΗΠΕΔΟ: BORUSSIA PARK
Σε παράσταση για ένα ρόλο εκτυλίχθηκε η αναμέτρηση στο Borussia Park με τη Γκλάντμπαχ να επικρατεί άνετα της Μπορούσια Ντόρτμουντ με 3-1 και να διατηρεί το προβάδισμα για τη3η θέση που οδηγεί στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.
Η καλή μέρα για τους γηπεδούχους φάνηκε από το... 30ο δευτερόλεπτο όταν άνοιξαν το σκορ. Ο Χέρμαν έπαιξε το 1-2 με τον Ράφαελ, μπήκε στη μεγάλη περιοχή, γύρισε

στον Τζόνσον που σούταρε, ο Βαϊντενφέλερ απέκρουσε και στην επαναφορά, ο Όσκαρ Βεντ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.
Η Ντόρτμουντ πήρε την κατοχή μετά το γκολ που δέχτηκε αλλά δεν υπήρξε απειλητική και με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα δέχτηκε και δεύτερο τέρμα. Ο Πάτρικ Χέρμαν πήρε την μπάλα λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή της Γκλάντμπαχ, πέρασε όποιον παίκτη της Ντόρτμουντ προσπάθησε να τον σταματήσει, βρέθηκε απέναντι από τον Βαϊντενφέλερ και την κατάλληλη στιγμή γύρισε στον Ράφαελ με τον Βραζιλιάνο να κάνει το 2-0 σκοράροντας για 9η φορά στο πρωτάθλημα. Για τον Χέρμαν, ήταν η 10η ασίστ φέτος στη Bundesliga.
Οι φιλοξενούμενοι δεν βρήκαν το δρόμο προς τα δίχτυα στη καλύτερη ευκαιρία τους στο παιχνίδι με τον Καγκάουα και στο 67ο λεπτό τα πάντα τελείωσαν. Από εκτέλεση κόρνερ, ο Κελ έπιασε την κεφαλιά, η μπάλα βρήκε στην πλάτη του Άντριαν Ράμος και στρώθηκε στον ξεμαρκάριστο Νορντβάιντ που έκανε το 3-0.
Το μόνο που μπόρεσε να κάνει η Ντόρτμουντ μέχρι το σφύριγμα της λήξης ήταν να μειώσει με τον Γκουντογκάν στο 77ο λεπτό.
Η Γκλάντμπαχ έφτασε τις επτά συνεχόμενες νίκες εντός έδρας και παρέμεινε στην 3η θέση που την οδηγεί στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Δεύτερη συνεχόμενη ήττα για τη Ντόρτμουντ που απομακρύνεται από τις θέσεις που οδηγούν στο Europa League.

ΓΚΛΑΝΤΜΠΑΧ: Ζόμερ, Γιάντσκε, Μπρόουερς, Ντομίνγκεζ, Βεντ, Νορντβάιντ, Σάκα, Χέρμαν (93' Νταχούντ, Τζόνσον (77' Αζάρ), Κρούζε, Ράφαελ (89' Χαν)
ΜΠΟΡΟΥΣΙΑ ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ: Βαϊντενφέλερ, Παπασταθόπουλος, Σούμποτιτς, Χούμελς, Σμέλτζερ (70' Ντουντζιακ), Γκουντογκάν, Κελ, Μπλαστσικόφσκι, Μκιταριάν, Καγκάουα (63' Ράμος), Ομπαμεγιάνγκ (77' Ιμόμπιλε)


ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ-ΑΪΝΤΡΑΧΤ ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗΣ 3-0
ΓΗΠΕΔΟ: ALLIANZ ARENA
Έτοιμη για τη πρώτη μάχη με τη Πόρτο, για τα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, έδειξε η Μπάγερν Μονάχου που επικράτησε εύκολα με 3-0 της Άιντραχτ Φρανκφούρτης με δυο γκολ του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι.
Η Μπάγερν Μονάχου αγωνίστηκε χωρίς Ρόμπεν, Ριμπερί και με τη συμπλήρωση 15 λεπτών, ο Μίλερ με κεφαλιά από το ύψος της μεγάλης περιοχής βρήκε τον Λεβαντόφσκι και ο Πολωνός έπειτα από εξαιρετικό κοντρόλ, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα με ένα φανταστικό σουτ για το 1-0.
Στο 20' ο Τραπ έδιωξε με τα πόδια προσπάθεια του Λεβαντόφσκι και στο 62ο λεπτό ο Γκέτσε σημάδεψε το δοκάρι.
Οι νταμπλούχοι Γερμανίας διπλασίασαν τα τέρματα τους στο 66ο λεπτό όταν ο Μίλερ έδωσε στον Γκέτσε, ο οποίος σούταρε με τον Χασέμπε να διώχνει στη γραμμή και τον Λεβαντόφσκι με κεφαλιά να σπρώχνει τη μπάλα στα δίχτυα για το 16ο γκολ του στο πρωτάθλημα.
Το... κερασάκι στην τούρτα έβαλε στο 82ο λεπτό ο Τόμας Μίλερ. Ο Βάισερ τσίμπησε την μπάλα προ του τερματοφύλακα, η μπάλα έφευγε άουτ αλλά ο Μίλερ την πρόλαβε και από δύσκολη γωνία την έστειλε στα δίχτυα για το τελικό 3-0.

ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ: Ρέινα, Ραφίνια (84' Μπάντστουμπερ), Ντάντε, Μπερνάτ, Τσάμπι Αλόνσο, Βάισερ, Λαμ (78' Γκαουντίνο), Τιάγκο Αλκάνταρα (70' Ρόντε), Γκέτσε, Μίλερ, Λεβαντόφσκι
ΑΪΝΤΡΑΧΤ ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗΣ: Τραπ, Τσάντλερ, Μάντλουνγκ, Άντερσον (73' Ιγκνόφσκι), Οσίπκα, Στεντέρα, Χασέμπε, Άιγκνερ (71' Ινούι), Κίτελ, Σεφέροβιτς, Βαλντέζ (71' Πιαζόν)

ΜΑΪΝΤΣ-ΜΠΑΓΕΡ ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ 2-3
ΓΗΠΕΔΟ: COFACE ARENA
Νίκη που της εξασφαλίζει, ουσιαστικά, τη τέταρτη θέση και τη συμμετοχή στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ πέτυχε η Μπάγερ Λεβερκούζεν που επικράτησε με 3-2 στην έδρα της Μάιντς.
Στο 15' ο Μιν Σον με πλασέ στη κίνηση, έπειτα από πάσα του Τσαλχάνογλου, άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενους με τον Γκάις να χάνει τη καλύτερη ευκαιρία της Μάιντς στο πρώτο μέρος στο 32ο λεπτό.
Στην επανάληψη, η Λεβερκούζεν μπήκε το ίδιο δυνατά και αφού έχασε ευκαιρίες με Τσαλχάνογλου και Κάστρο, έφτασε στο 0-2 στο 59' με τον Χίλμπερτ να βρίσκει με βαθιά μπαλιά τον Κίσλινγκ και εκείνος να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα.
Ο δείκτης του σκορ ανέβηκε στο 0-3 όταν ο Τσαλχάνογλου βρήκε στόχο έπειτα από εκτέλεση φάουλ στο 73ο λεπτό. Παρόλα αυτά, η Μάιντς δεν τα παράτησε και στο 78' μείωσε σε 1-3 με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Για Κο. Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, ξανά ο Κο με νέο χτύπημα πέναλτι διαμόρφωσε το τελικό 2-3. Η Μάιντς συμπλήρωσε τρεις αγωνιστικές χωρίς νίκη και απέχει τέσσερις βαθμούς από την 16η θέση που οδηγεί σε μπαράζ παραμονής.

ΜΑΪΝΤΣ: Κάριους, Μπροσίνσκι, Μπελ, Ντίαζ, Χο Παρκ, Μπαουμγκάρτλινγκερ (81' Σαμπέριο), Γκάις, Για Κο, Ντε Μπλάσις (66' Σότο), Μάλι (89' Μπένγκτσον), Οκαζάκι
ΜΠΑΓΕΡ ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ: Λένο, Χίλμπερτ, Γεντβάζ, Τοπράκ, Γουέντελ, Μπέντερ, Τσαλχάνογλου (86' Μπραντ), Μπελαραμπί (46' Ρόλφες), Μιν Σον, Κάστρο, Κίσλινγκ (79' Ντρμιτς)

ΣΑΛΚΕ-ΦΡΑΪΜΠΟΥΡΓΚ 0-0
ΓΗΠΕΔΟ: VELTINS ARENA
Τέταρτο συνεχόμενο παιχνίδι χωρίς νίκη για τη Σάλκε που έμεινε στο 0-0 με τη Φράιμπουργκ και ουσιαστικά έχασε κάθε ελπίδα για την τέταρτη θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Αυτή τη στιγμή απέχει δέκα βαθμούς από την τέταρτη Μπάγερ Λεβερκούζεν.
Στο πρώτο μέρος η Σάλκε απείλησε με Μάιερ, Τσούπο Μότινγκ και Χούντελααρ αλλά δεν βρήκε στόχο ενώ στο δεύτερο ημίχρονο είχε την κατοχή, αλλά η Φράιμπουργκ είχε Μπούρκι.
Ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων έκανε πολύ καλές επεμβάσεις με πιο σημαντική αυτή του 51ου λεπτού σε κεφαλιά του Χούντελααρ.
Μάλιστα, η Φράιμπουργκ είχε τεράστια ευκαιρία για το 0-1 όταν κέρδισε πέναλτι, αλλά ο Σούστερ έστειλε τη μπάλα άουτ. Από εκεί και μετά, ο Μπούρκι χρειάστηκε να επέμβει άλλες δυο φορές σε προσπάθειες των Μάιερ και Ματίπ με τον τερματοφύλακα της Φράιμπουργκ να χαρίζει πολύτιμο βαθμό στην ομάδα του στη μάχη που δίνει για τη σωτηρία.

ΣΑΛΚΕ: Φέρμαν, Χέβεντες, Ματίπ, Νάστασιτς, Κολάσινατς, Αόγκο, Χόγκερ, Φαρφάν (87' Σαμ), Τσούπο Μότινγκ, Μάιερ (76' Ντράξλερ), Χούντελααρ
ΦΡΑΪΜΠΟΥΡΓΚ: Μπούρκι, Ρίτχερ, Κρμας, Μίτροβιτς, Γκούντερ, Σοργκ, Σούστερ, Γκέντε, Κλάους (69' Σμιντ), Φραντζ (79' Φίλιπ), Μεχμέντι (90' Πέτερσεν)

ΠΑΝΤΕΡΜΠΟΡΝ-ΑΟΥΓΚΣΜΠΟΥΡΓΚ 2-1
ΓΗΠΕΔΟ: BENTELER ARENA
Η Πάντερμπορν κατάφερε να σκοράρει μετά από έξι παιχνίδια και πέτυχε νίκη, 2-1 επί της Άουγκσμπουργκ, που της επιτρέπει να ελπίζει για παραμονή στη Bundesliga. Μάλιστα, αυτή είναι η πρώτη νίκη εντός έδρας μετά από επτά αποτυχημένες απόπειρες με την Πάντερμπορν να είναι πλέον εκτός της ζώνης του υποβιβασμού.
Η πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι ανήκε στην Άουγκσμπουργκ όταν ο Χάρτχερζ έσωσε πάνω στη γραμμή προσπάθεια του Μπομπαντίγια. Στο 32' ο Μπάκαλορζ σημάδεψε το δοκάρι γα λογαριασμό της Πάντερμπορν με τους φιλοξενούμενους να πετυχαίνουν γκολ στο 44' το οποίο όμως ακυρώθηκε για φάουλ του Χόμπιεργκ.
Τρία λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, η Πάντερμπορν άνοιξε το σκορ όταν ο Χάινλοτ γύρισε στον Κασούνγκα και εκείνος από κοντά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Τέσσερα λεπτά αργότερα, στο 52', η Άουγκσμπουργκ ισοφάρισε με τον Χόμπιεργκ αλλά με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, η Πάντερμπορν πήρε ξανά κεφάλι στο σκορ με τον Λάκιτς να κάνει το 2-1 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

ΠΑΝΤΕΡΜΠΟΡΝ: Κρούζε, Χάινλοτ, Ράφα, Χουνεμάιερ, Χάρτχερζ, Βράντσιτς, Μπάκαλορζ, Κοτς (71' Ρουπ), Ουάλι, Κασούνγκα (89' Στρόντιεκ(, Λάκιτς (77' Κούτσκε)
ΑΟΥΓΚΣΜΠΟΥΡΓΚ: Χιτζ, Βερχάεγκ, Χονγκ, Κλαβάν, Μπάμπα, Κορ (63' Εσβάιν), Μπάιερ, Μπομπαντίγια (76' Πάρκερ), Βέρνερ, Χόμπιεργκ, Καϊούμπι (40' Μάταβζ)

Keywords
Τυχαία Θέματα