Ο... δρόμος για την «Αγιά Σοφιά»

17:05 11/4/2015 - Πηγή: AEK365

Το πρότζεκτ της κατασκευής του γηπέδου της ΑΕΚ ήταν εξ αρχής ένα πολύπλοκο παζλ, με εκατοντάδες «κομμάτια»... ατάκτως ερριμμένα στο τραπέζι. Γραφειοκρατία, νομοθετικό πλαίσιο, Δήμος, Κυβέρνηση, κάτοικοι, τεχνικά δεδομένα, ιδιομορφίες έκτασης και τόσα άλλα. Η συναρμολόγηση αποδείχθηκε δύσκολη και χρονοβόρα.

Όμως, πλέον φαίνεται ότι όλα τα «κομμάτια» έχουν αρχίσει να μπαίνουν στη θέση τους. Κάτι που επεσήμανε στις δηλώσεις του και ο πρότζεκτ μάνατζερ του έργου Δημήτρης

Ανδριόπουλος, ο οποίος τόνισε ότι «βρισκόμαστε στο καλύτερο σημείο από ποτέ».

Η θετική (για την ΑΕΚ) απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, η διάθεση του Δήμου να ρίξει τους τόνους της αντιπαράθεσης, η στάση του ΥΠΕΚΑ και η ξεκάθαρη τοποθέτηση του Υφυπουργού Αθλητισμού Σταύρου Κοντονή ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι θα πρέπει να σεβαστούν την απόφαση του ανωτάτου δικαστηρίου, είναι εξελίξεις που οδηγούν στο συμπέρασμα ότι τα πράγματα έχουν πλέον πάρει τον δρόμο τους.

Επειδή, όμως, με τόσα... επεισόδια είναι λογικό πολλοί να... χάθηκαν στη διαδρομή, το SDNA καταγράφει σε ποιο σημείο βρίσκεται η προσπάθεια της ΑΕΚ σήμερα και ποιες είναι οι τελικές εξελίξεις που περιμένει το αμέσως επόμενο διάστημα, ώστε να φτάσουμε στο μεγάλο ζητούμενο: να δούμε την πρώτη... μπουλντόζα στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Στόχος η... κατανόηση

Το ένα μέτωπο στο οποίο αναμένονται εξελίξεις τις επόμενες ημέρες, είναι αυτό που αφορά τις σχέσεις της ΑΕΚ με τον Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας. Η Δημοτική Αρχή, από την μέρα της εκλογής της, βγήκε στο... αντάρτικο όσον αφορά την αντιμετώπιση του πρότζεκτ και τελικά έφτασε την αντιπαράθεση στα άκρα, καταθέτοντας την προσφυγή κατά του γηπέδου στο ΣτΕ. Όμως, η απόφαση του ανωτάτου δικαστηρίου και οι παραινέσεις του ΥΠΕΚΑ οδήγησαν τελικά μετά από τόσους μήνες σε μια εξέλιξη που θα έπρεπε να θεωρείται αυτονόητο: να καθίσουν οι δύο πλευρές στο ίδιο τραπέζι και -παρά τις αντιθέσεις τους- να συζητήσουν.

Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ

Keywords
Τυχαία Θέματα