Η φανέλα του Λούκατς και μια ιστορία ανθρωπιάς από τη Σερβία

18:52 30/4/2014 - Πηγή: AEK365

Ο 23χρονος Γιόβαν Σίμιτς έχει πάθος με τη συλλογή αυθεντικών εμφανίσεων. Μέσα από τα ταξίδια του σε όλο τον κόσμο αλλά και μέσω αγορών από το διαδίκτυο κατάφερε να δημιουργήσει μια εκπληκτική συλλογή με σπάνιες εμφανίσεις. Έχει καταφέρει να αποκτήσει εμφανίσεις με τις οποίες έχουν παίξει τεράστια ονόματα όπως ο Μπέκαμ, ο Βίντιτς, ο Στάνκοβιτς και ο Ιμπραΐμοβιτς ενώ έχει φανέλες από σχεδόν όλους τους Σέρβους που παίζουν στο εξωτερικό.

Όταν έμαθε την ιστορία της Νάντια Νοβάκονιτς ο Σίμιτς δεν το σκέφτηκε πολύ και πήρε την απόφαση να βγάλει όλα του τα αποκτήματα σε δημοπρασία. Η 9χρονη

Νάντια πάσχει από μια σπάνια ασθένεια και χρειάζεται 300.000 ευρώ για να εγχειριστεί με τον νεαρό συλλέκτη να θέλει να βοηθήσει στη συγκέντρωση αυτού του ποσού.

Ανακοίνωσε λοιπόν πως θα βγάλει στο σφυρί τις φανέλες του και άμεσα ανταποκρίθηκαν μεγάλοι σύλλογοι της Σερβίας αλλά και Σέρβοι παίκτες που παίζουν εκτός των συνόρων της χώρας. Του έστειλαν εμφανίσεις για να τις πουλήσει μαζί με τις δικές του και να μαζέψει όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα.

Τελικά από τη δημοπρασία κατάφερε να συγκεντρώσει περίπου 60,000 ευρώ ενώ η κίνηση του ενεργοποίησε γνωστούς Σέρβους αθλητές που προσέφεραν χρήματα για τη Νάντια. Μεταξύ των αγοραστών ήταν και η κορυφαία σερβική εφημερίδα Blic όπου πήρε έντεκα φανέλες και τις έκανε δώρο στους συντάκτες της. Μια από αυτές ήταν και η φανέλα της ΑΕΚ που φορούσε ο Μίλαν Λούκατς. Ο Σέρβος γκολκίπερ που ανήκε στην Ένωση αλλά δεν κατάφερε να αγωνιστεί σε επίσημο ματς και πλέον παίζει στην Παρτιζάν. Αυτός έδωσε στον Σίμιτς την εμφάνιση του που είχε από την ΑΕΚ.

Με αυτή την κίνηση και με τη βοήθεια αρκετών ανθρώπων τα χρήματα που χρειάζεται η μικρή Νάντια έχουν συγκεντρωθεί και η μικρή θα κάνει την επέμβαση. Μια συλλογή από φανέλες έγινε το... όχημα για να σωθεί μια ζωή και ένας 23χρονος έδωσε μάθημα ανθρωπιάς σε όλους μας.

Keywords
Τυχαία Θέματα