Θανατοποινίτης υπέφερε για 40 λεπτά από πειραματικό κοκτέιλ

17:51 30/4/2014 - Πηγή: AEK365

Για σαράντα λεπτά υπέφερε ο καταδικασμένος σε θάνατο Κλέιτον Λόκετ πριν τελικά πεθάνει από ανακοπή καρδιάς όταν όλα πήγαν στραβά κατά την εκτέλεση του. Συγκεκριμένα η πολιτεία της Οκλαχόμα αποφάσισε να προχωρήσει στην πρώτη διπλή εκτέλεση κρατουμένων εδώ και σχεδόν 80 χρόνια (1937 η τελευταία) χρησιμοποιώντας έναν νέο πειραματικό μείγμα θανατηφόρας ένεσης. Το κοκτέιλ δεν λειτούργησε και ο Λόκετ πέθανε αργά και βασανιστικά με τη δεύτερη εκτέλεση (του κατάδικου Τσαρλς Γουόρνερ) να αναβάλλεται.

«Πιστεύουμε ότι μια φλέβα έσπασε και το κοκτέιλ των φαρμάκων δεν λειτούργησε όπως ήταν σχεδιασμένο

να λειτουργήσει. Ο διευθυντής διέταξε να σταματήσει η εκτέλεση» είπε ο εκπρόσωπος του πολιτειακού σωφρονιστικού συστήματος Τζέρι Μάσι.

Η εκτέλεση ξεκίνησε στις 18.23 τοπική ώρα όταν οι υπεύθυνοι άρχισαν να χορηγούν την πρώτη δόση και ένας γιατρός διαπίστωσε στις 18.33 ότι ο θανατοποινίτης είχε χάσει τις αισθήσεις του.

Ωστόσο, τρία λεπτά αργότερα ο Λόκετ άρχισε να αναπνέει βαριά, σφαδάζοντας πάνω στο κρεβάτι της εκτέλεσης και σφίγγοντας τα δόντια του, ενώ προσπάθησε, τεντώνοντας τον λαιμό του, να σηκώσει, μάταια, το κεφάλι του από το μαξιλάρι.

Αμέσως, ο γιατρός τράβηξε το σεντόνι με το οποίο ήταν καλυμμένος ο Λόκετ για να ελέγξει τη διαδικασία χορήγησης του θανατηφόρου μίγματος.

«Εκείνη τη στιγμή ανησυχήσαμε μήπως δεν είχε το φάρμακο την απαιτούμενη επίδραση αλλά ο γιατρός ανέφερε ότι υπήρχε πρόβλημα στην παροχέτευσή του» είπε ο Πέιτον, προσθέτοντας ότι είχε προκληθεί ρήξη της φλέβας.

Μετά από αυτό, ένας από τους υπευθύνους που βρισκόταν μέσα στο θάλαμο εκτέλεσης κατέβασε τις κουρτίνες αποτρέποντας όσους παρακολουθούσαν από διπλανό δωμάτιο την εκτέλεση να δουν όσα συνέβαιναν.

Ο Πέιτον είπε ότι έγιναν μια σειρά από τηλεφωνικές επικοινωνίες και αποφασίστηκε να σταματήσει η διαδικασία της εκτέλεσης. Ο Κλέιτον Λόκετ καταδικάστηκε σε θάνατο το 2000 για το βιασμό και τη δολοφονία μιας νεαρής γυναίκας την οποία απήγαγε, ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου και την έθαψε ζωντανή. Ο Τσάρλς Ουόρνερ είχε καταδικαστεί το 1997 για το βιασμό και τη δολοφονία μιας κοπέλας.

Keywords
Τυχαία Θέματα