Η Ευρώπη κατακλύζεται από «μαϊμού» προφυλακτικά

20:54 7/1/2013 - Πηγή: AEK365

Τεράστιες ποσότητες «μαϊμού» προφυλακτικών εισάγονται λαθραία από τρίτες χώρες στην Ευρώπη σε σημείο που παίρνει ανησυχητικές διαστάσεις. Οι βρετανικές αρχές ήδη προχώρησαν σε κατάσχεση τεράστιων ποσοτήτων σε αεροδρόμια, ενώ οι έλεγχοι έδειξαν ότι οι απομιμήσεις είναι σχεδόν πανομοιότυπες με τα πρωτότυπα, σπάνε όμως πολύ πιο εύκολα. Μάλιστα έχουν αντιγραφεί τόσο πιστά ώστε μόνο ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά μπορούν να τα αναγνωρίσουν. (Στη φώτο αριστερά τα μαϊμού, δεξιά τα πρωτότυπα).

«Τα προϊόντα αυτά παράγονται στην Άπω Ανατολή. [Οι κατασκευαστές] μειώνουν το κόστος χρησιμοποιώντας φθηνότερες πρώτες ύλες» δήλωσε ο Ντάντι Λι-Φροστ, επικεφαλής των ελέγχων για λογαριασμό της βρετανικής Ρυθμιστικής Αρχής Φαρμάκων και Προϊόντων Υγείας.

Η Αρχή ανακοίνωσε ότι τους τελευταίους δεκαοκτώ μήνες έχουν κατασχεθεί «εκατομμύρια» προφυλακτικά, τα οποία πωλούνται σε συνοικιακά καταστήματα, ψιλικατζίδικα και ανοιχτές αγορές. Τον Αύγουστο κατασχέθηκαν στο αεροδρόμιο του Χίθροου παρτίδες αξίας 1,5 εκατ. λιρών, ενώ ανάλογη υπόθεση είχε απασχολήσει το αεροδρόμιο του Γιόρκσαϊρ.

«Είναι σημαντικό να αγοράζει ο κόσμος προφυλακτικά από έμπιστα καταστήματα και φαρμακεία» είπε ο Λι-Φροστ.

Keywords
Τυχαία Θέματα