Η αυτοκριτική του Μαρτίνο και οι συμβουλές στην Εθνική Ελλάδας

12:30 22/5/2014 - Πηγή: AEK365

Ρεαλιστή και όχι ευθυνόφοβο χαρακτηρίζει τον εαυτό του ο Τάτα Μαρτίνο ο οποίος υπογράμμισε πως βασικός υπεύθυνος για την κακή εικόνα που έδειξε φέτος η Μπαρτσελόνα είναι ο ίδιος.
Σε δηλώσεις του στην ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ, ο Αργεντινός πρώην προπονητής της Μπαρτσελόνα τόνισε: "Αυτός είμαι: Ρεαλιστής όχι ευθυνόφοβος... Εννοώ ότι έκανα και εγώ λάθη. Όχι μόνο εγώ, γιατί είμαστε μια ομάδα συνεργατών μέσα και έξω από το γήπεδο, αλλά και γιατί είναι αρχή μου και το λέω, πριν και μετά τη συνεργασία

με όλες τις ομάδες που έχω δουλέψει: Εγώ, ο προπονητής είμαι υπεύθυνος για τα λάθη της ομάδας μου!
Κύριος υπεύθυνος για τα δικά μου λάθη, που κοστίζουν όσο και για τα λάθη άλλων που βρίσκονται γύρω μου, στα γραφεία και στο γήπεδο".
Στην συνέχεια, ο Μαρτίνο δήλωσε: "Είναι χρέος μου από την ιδιότητα του προπονητή, με ένστικτο και γρήγορα αντανακλαστικά, να διορθώνω ή να μετριάζω τα δικά τους λάθη, όταν τα βλέπω ικανά να χαλάσουν την εικόνα της ομάδας...
Βασικός υπεύθυνος της εικόνας είμαι εγώ! Πάνω μου, λοιπόν, η ευθύνη για τη φετινή κακή εικόνα της αγαπημένης Μπάρτσα".
Για το ενδεχόμενο επιστροφής του στην Μπαρτσελόνα, είπε: "Που ξέρεις... Ίσως ξαναγυρίσω μια μέρα στον πάγκο της Μπαρτσελόνα. Όχι δεν θα πω συνηθισμένες εκφράσεις όπως... κάτι χρωστάω... και άλλα τέτοια. Αυτά είναι για μικρότερες ομάδες. Όχι πάντως για την Μπαρτσελόνα! Αυτή η ομάδα είναι ένας ολόκληρος κόσμος και όχι ένα οποιοδήποτε κλαμπ, άρα οφείλω να ξέρω τι και πώς να το εκφράσω. Οι δυσκολίες, πόσο μάλλον οι σύνθετες δυσκολίες που έκαναν περίπλοκη τη συνεργασία, είναι... ευκαιρίες και όχι εμπόδια για τον προπονητή της Μπαρτσελόνα. Δεν μιλάω για άλλη ομάδα, αλλά για τη Μπαρτσελόνα".
Ο Τάτα Μαρτίνο απάντησε και στο ερώτημα αν η Εθνική Ελλάδας μπορεί να διακριθεί στο Μουντιάλ της Βραζιλίας: "Δεν είναι πάλη ή μποξ. Ποδόσφαιρο είναι. Αλλά όπως θυμάστε, πολλές ικανές ομάδες και παίκτες με ταλέντο έχουν αποτύχει σε όλες τις εποχές, γιατί δεν είχαν πίστη! Η Ελλάδα θα εξαντλήσει την τακτική για να τα καταφέρει. Το ξέρω. Και είναι λογικό να κινηθεί έτσι στο γήπεδο. Αν όμως αυτό δεν γίνει με θάρρος που θα κλέβει την ανάσα των αντιπάλων σας, ας μην τρέφετε όνειρα. Τώρα δεν ξέρω αν μπορείτε να φτάσετε σε κάτι ανάλογο, αλλά επιβάλλεται να πείτε... ξέρω πως μπορώ να τα καταφέρω..., για να καλύψετε τις διαφορές από τους αντιπάλους".

Keywords
Τυχαία Θέματα