«Η ΑΕΚ απέδειξε ότι μπορεί να χτυπήσει και το πρωτάθλημα»

11:05 5/11/2011 - Πηγή: AEK365

Δηλώσεις στην εφημερίδα «Espresso» έκανε σήμερα ο Γιάννης Αϊβάζης. Ο γνωστός ηθοποιός και παίκτης της ομάδας χάντμπολ της ΑΕΚ, μίλησε για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, σημειώνοντας ότι δεν υπάρχει φαβορί σε αυτά τα ματς, ενώ όταν ρωτήθηκε για το αν η Ένωση των τόσων φετινών διοικητικών προβλημάτων μπορεί να διεκδικήσει το πρωτάθλημα, είπε πως το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και εκείνη η εικόνα της ομάδας τότε, απέδειξε πως πράγματι μπορεί να συμβεί κάτι

τέτοιο... Αναλυτικά τα όσα είπε ο Γιάννης Αϊβάζης στην «Espresso».

Πως το βλέπεις το ντέρμπι;

«Είναι αμφίρροπο το παιχνίδι. Δεν είναι στα καλύτερα τους και οι δύο ομάδες, άσχετα αν τα τελευταία αποτελέσματά τους, είναι θετικά. Πιστεύω πως δεν υπάρχει για κανέναν ξεκάθαρο πλεονέκτημα σε αυτή την αναμέτρηση. Και οι δύο οι ομάδες πάντως με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν διοικητικά, έχουν αποδείξει ότι δεν είναι τυχαίο εδώ που έχουν φτάσει. Δηλαδή ότι παραμένουν ανταγωνιστικές. Ο Παναθηναϊκός κέρδισε τον ΠΑΟΚ και αυτό λέει πολλά. Και η ΑΕΚ έχει κάνει ανάλογες σημαντικές νίκες».

Ποια είναι τα δυνατά σημεία των δύο αντιπάλων και πια τα αδύναμά τους;

«Το μεγάλο πλεονέκτημα για τον Παναθηναϊκό, είναι ο φορμαρισμένος Λέτο. Για την ΑΕΚ, το φορμάρισμα που υπάρχει στην μεσαία γραμμή και στην επίθεση. Όσο για το μειονέκτημα, είναι και για τους δύο, ο... κακός τους εαυτός».

Θα μπορούσες να κάνεις πρόβλεψη;

«Ένα ντέρμπι είναι πάντα 50-50. Ίσως ένα μικρό αβαντάζ να έχει ο Παναθηναϊκός λόγο έδρας, αλλά στην ουσία εκτιμώ πως δεν υπάρχει φαβορί».

Το γεγονός ότι στην ΑΕΚ υπάρχουν πολλά οικονομικά προβλήματα μπορεί να επηρεάσει την ομάδα;

«Στη συγκεκριμένη περίπτωση θεωρώ πως όχι. Καθόλου. Όταν θα μπούνε στο γήπεδο οι παίκτες θα τα ξεχάσουν όλα».

Γενικότερα η ΑΕΚ και ο Παναθηναϊκός εκτιμάς πως έχουν τις δυνατότητες φέτος να χτυπήσουν τον Ολυμπιακό που παρουσιάζεται φαβορί για τον τίτλο;

«Νομίζω ότι το παιχνίδι της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό το απέδειξε αυτό. Ο Ολυμπιακός είναι όντως η πιο φορμαρισμένη ομάδα αυτή την εποχή και με το μεγαλύτερο βάθος πάγκου, αλλά η ΑΕΚ αυτό που είχε να κάνει στο ματς το έκανε σωστά και παρά τα προβλήματά της, απέδειξε πως μπορεί να τον χτυπήσει στα ίσια και γενικότερα πως μπορεί να διεκδικήσει το πρωτάθλημα. Το ίδιο διαπιστώνω πως ισχύει και για τον Παναθηναϊκό, παρά και τα δικά του προβλήματα».

Keywords
Τυχαία Θέματα