Έστηναν ματς στο Τσάμπιονς Λιγκ

13:05 4/2/2013 - Πηγή: AEK365

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην Χάγη, ο διευθυντής της Europol, Ρομπ Γουέινραϊτ, αποκάλυψε πως έπειτα από έρευνα προέκυψαν στοιχεία για πλήθος ύποπτων προς χειραγώγηση αγώνων.
Σύμφωνα με τα στοιχεία, πρόκειται για 380 παιχνίδια για τα οποία υπάρχουν υποψίες στησίματος, ενώ εμπλέκονται 425 διαιτητές, παράγοντες ομάδων, ποδοσφαιριστές και άλλα άτομα από 15 χώρες ενώ ήδη έχουν πραγματοποιηθεί 50 συλλήψεις. Πάντως για την ώρα δεν υπάρχει καμία αναφορά για την Ελλάδα.

Βάσει στοιχείων πρόκειται για παιχνίδια του Τσάμπιονς Λιγκ και προκριματικά των EURO και Μουντιάλ.
Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Europol, Ρόμπ Γουέινραϊτ: "Έχουμε αποκαλύψει ένα εκτεταμένο δίκτυο παρανομίας. Πρόκειται για δουλειά ενός συνδικάτου του οργανωμένου εγκλήματος από την Ασία που λειτουργεί σε συνεργασία με άλλα κέντρα σε ολόκληρη την Ευρώπη. Μιλάμε για την μεγαλύτερη έρευνα που έχει γίνει στην Ευρώπη πάνω στα στημένα παιχνίδια και έχει αναφέρει πολύ σημαντικά αποτελέσματα. Πιστεύουμε πως αποκαλύψαμε ένα μεγάλο πρόβλημα για την αξιοπιστία του ποδοσφαίρου στην Ευρώπη, αλλά φοβόμαστε πως είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου".
Η έρευνα της Europol έγινε σε συνεργασία με πέντε ευρωπαϊκές χώρες και κράτησε πέντε μήνες και βάσει των στοιχείων το κύκλωμα έβγαλε κέρδη 8.5 εκατομμυρίων ευρώ από τα στημένα παιχνίδια ενώ 140.000 ευρώ ήταν το υψηλότερο κέρδος από στημένο ματς.
Τα ονόματα των υπόπτων ή φερόμενων ως εμπλεκόμενων δεν θα ανακοινωθούν μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα.

Keywords
Τυχαία Θέματα