Γύρισε από το θάνατο (ΦΩΤΟ)

01:36 23/12/2011 - Πηγή: AEK365

Μια.... μέρα πριν το θάνατο έφτασε στην κυριολεξία ο νεαρός φοιτητής Σαμ Σμίντ, ο οποίος είχε πέσει σε κώμα μετά από ένα σοβαρό αυτοκινητιστικό ατύχημα.

Ο 21χρονος, που ασχολιόταν με το σνόουμπορντ και το μπάσκετ, είχε χτυπήσει πάρα πολύ σοβαρά όταν τράκαρε με το αυτοκίνητό του τον Οκτώβριο. Το χτύπημα του προκάλεσε ένα σοβαρό τραύμα στον εγκέφαλο καθώς και αιμορραγία, ανεύρυσμα και ένα εγκεφαλικό στην πλευρά του ανευρύσματος. Ο Σαμ λίγο μετά έπεσε σε κώμα χωρίς καμία επαφή με το περιβάλλον.

Καθώς οι μέρες περνούσαν χωρίς να δίνει κανένα σημάδι ανάκαμψης, οι γιατροί άρχισαν να

σκέφτονται ότι δεν υπήρχε πια καμία ελπίδα και προσπαθούσαν να πουν στους γονείς ότι ο Σαμ ήταν εγκεφαλικά νεκρός.

Οι γονείς του είχαν αρχίσει να σκέφτονται ακόμα και το ενδεχόμενο της δωρεάς οργάνων. Ωστόσο, ο νευροχειρούργος Ρόμπερτ Σπέτζλερ, μια μέρα πριν αποσυνδέσουν τον Σαμ από τη μηχανική υποστήριξη, σκέφτηκε να του κάνει ακόμα μια τομογραφία στον εγκέφαλο καθώς το εγκεφαλικό που είχε πάθει ο Σαμ δεν ήταν τόσο μεγάλης έκτασης, ούτε είχε δημιουργηθεί μεγάλο θρόμβος αίματος στον εγκέφαλο. Τα αποτελέσματα ήταν θετικά.

Την ίδια μέρα, ο Σαμ χωρίς να το περιμένει κανείς ανταποκρίθηκε στις εντολές του γιατρού και κούνησε τα δυο του δάχτυλα! Αυτό έδειχνε ότι ο εγκέφαλός του είχε πια ξυπνήσει. Για μια εβδομάδα μπήκε στη μονάδα αποκατάστασης και στο τέλος είχε πλέον συνέλθει εντελώς. Ο Σαμ σήμερα μπορεί και περπατάει με βοήθεια, ενώ έχει αρχίσει τις προσπάθειες για να βελτιώσει την ομιλία του.

Οι γιατροί, που κι αυτοί τα έχουν χαμένα με αυτό το θαύμα, είναι αισιόδοξοι και πιστεύουν ότι θα γίνει τελείως καλά. Μάλιστα, όπως λένε θα τον αφήσουν να βγει μια μέρα εκτός νοσοκομείου για τα Χριστούγεννα.

Η μητέρα του Σούζαν λέει ότι αυτό είναι το καλύτερο δώρο που θα μπορούσε να πάρει ποτέ για τα Χριστούγεννα.

Ο Σαμ ακόμα μιλάει αργά, αλλά καταλαβαίνει απόλυτα τους γύρω του. Πιθανότατα η καλή του σωματική κατάσταση ως αθλητής βοήθησε πολύ στην τόσο γρήγορη ανάκαμψη.

«Κατά ένα τρόπο η ανάκαμψή του ήταν πραγματικά σαν θαύμα. Είναι μια υπέροχη χριστουγεννιάτικη ιστορία», λέει ο γιατρός Ρόμπερτ Σπέτζλερ.

Keywords
Τυχαία Θέματα