Συνεχίζονται οι απεργίες στην ΕΡΤ

23:51 22/12/2011 - Πηγή: AEK365

Παρά την προσφυγή της διοίκησης της ΕΡΤ στο Πρωτοδικείο για να κριθεί παράνομη η απεργία των εργαζομένων της δημόσιας τηλεόρασης, το δικαστήριο απέρριψε την προσφυγή. Έτσι, οι απεργίες μπορούν να συνεχιστούν κανονικά. Η ΠΟΣΠΕΡΤ έχει αποφασίσει επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες

απ' τις 7 Ιανουαρίου, σε περίπτωση που δεν αλλάξει κάτι. Μάλιστα με ανακοίνωσή της επιτέθηκε στη διοίκηση της ΕΡΤ:

«Φαίνεται ότι στην ΕΡΤ ισχύει το «όποιος έχει το όνομα έχει και τη χάρη». Για μια ακόμα φορά λοιπόν ο Ταγματάρχης της ΕΡΤ, πιστός στο «αποφασίζουμε και διατάζουμε», παρακάμπτοντας κάθε νόμιμη διαδικασία, προσπάθησε να ακυρώσει τον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων προσφεύγοντας στη δικαιοσύνη.

Λογάριασε όμως χωρίς τον «ξενοδόχο» εισπράττοντας μια απόφαση κόλαφο για τις αυθαίρετες και παράτυπες ενέργειές του : το δικαστήριο αποφάσισε ότι η αγωγή εναντίον της ΠΟΣΠΕΡΤ «πρέπει να απορριφθεί λόγω έλλειψης ενεργητικής νομιμοποίησης».

Ο δίκαιος αγώνας μας συνεχίζεται και δεν πρόκειται να μας πτοήσουν αυθαιρεσίες και νομικά τερτίπια κάθε επίδοξου Ταγματάρχη.

Θέλουμε να πούμε στον Διευθύνοντα Σύμβουλο, που έχει εκχωρήσει τις αρμοδιότητές του στη Νομική Υπηρεσία, να μην παρασύρει και τον κ. Καψή νέο Υπουργό Επικρατείας και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, σε κρίσεις για τον αγώνα μας, πόσο μάλλον όταν αυτός γίνεται για τη διασφάλιση της δημόσιας ΕΡΤ και επιχειρούμε να γλιτώσουμε την ολοκληρωτική καταστροφή και όχι να εξαιρεθούμε από τις απαραίτητες θυσίες τις οποίες έχουμε υποστεί από το 2010 πολύ νωρίτερα από όλους τους άλλους που θα τις υποστούν την επόμενη τριετία.

Κύριε Υπουργέ, τη δημόσια τηλεόραση την απαξιώνουν οι ενέργειες της Κυβέρνησης η οποία ενέταξε την ΕΡΤ σε ένα λαβύρινθο νόμων (οριζόντιες νομοθετήσεις) που την πλήττουν καίρια και σκοπό έχουν να την αποτελειώσουν και βασικό ρόλο σ' αυτό έχει ο Διευθύνων Σύμβουλος που είναι ορισμένος και συνολικά της Διοίκησης.

Εμείς οι εργαζόμενοι περιμένουμε ακόμα να προσκληθούμε από την Κυβέρνηση όπως μας έχουν υποσχεθεί και ειδικότερα από τον κ. Καψή και τον κ. Βενιζέλο. Πιστεύουμε ότι μόνον έτσι θα δοθούν οι απαραίτητες εξηγήσεις και θα γίνει πλήρης ενημέρωση για όλα τα θέματα που απασχολούν την ΕΡΤ και έχουν να κάνουν με την απρόσκοπτη λειτουργία της αλλά και με τις παραλείψεις και ενέργειες της Διοίκησης και ιδιαίτερα του Διευθύνοντος Συμβούλου που πριν λίγες μέρες δήλωνε ψευδώς στη Βουλή - άρα παραπλανούσε συνειδητά - ότι τα στούντιο της ΕΡΤ για εσωτερικές παραγωγές είναι καλυμμένα κατά 100%.

Πρέπει να πούμε ότι η χθεσινή ανακοίνωση της Διοίκησης της ΕΡΤ, ότι δηλαδή στο ΔΣ της εταιρίας ψηφίστηκε το πρώτο θέμα της ημερήσιας διάταξης, είναι πέρα για πέρα ψευδής. Υπάρχουν αδιάψευστοι μάρτυρες ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στο ΔΣ της εταιρίας και 250 εργαζόμενοι που μπορούν ενόρκως να καταθέσουν περί του αντιθέτου.

Η αναφορά αυτή στο πρώτο θέμα της Ημερησίας Διάταξης στην ανακοίνωση, θέλει να προκαταλάβει μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και τους εργαζόμενους που αντιδρ

Keywords
Τυχαία Θέματα