Ποιος είναι ο Κιμ Γιονγκ-Ουν

23:31 22/12/2011 - Πηγή: AEK365

Οι συμφοιτητές του διαδόχου του Κιμ Γιονγκ-Ιλ, Κιμ Γιονγκ-Ουν, που τον γνώρισαν ενώ σπούδαζε στην Ελβετία σκιαγράφησαν το πορτρέτο του νέου ηγέτη της Βόρειας Κορέας.

Ο 28χρονος σήμερα Κιμ Γιονγκ-Ουν στα 15 του μπήκε σε ένα ιδιωτικό σχολείο της Ελβετίας, όπου συστήθηκε ως Ουν Πακ, γιος ενός Βορειοκορεάτη διπλωμάτη. Κάθισε μαζί με τον γιο ενός Πορτογάλου διπλωμάτη, του Ζοάο Μικαέλο, με τον οποίο έγιναν φίλοι.

Ο Ζοάο λέει σήμερα: «Δεν ήμασταν οι πιο έξυπνοι αλλά ούτε και οι πιο χαζοί

της τάξης. Ήμασταν πάντα στο δεύτερο επίπεδο» και συνεχίζει: « Ο Ουν δεν ήξερε καλά γερμανικά κι έτσι δυσκολευόταν να εκφραστεί. Όταν ο δάσκαλος του έβαλε ένα πρόβλημα δεν μπορούσε να το λύσει και μετά τον άφησαν στην ησυχία του. Ο Ουν δεν έδωσε καθόλου εξετάσεις. Τον ενδιέφερε περισσότερο το μπάσκετ κα το ποδόσφαιρο, παρά τα μαθήματα». Μάλιστα ο Ουν ήταν μεγάλος λάτρης του Μάικλ Τζόρνταν.

Οι υπόλοιποι συμμαθητές του θυμούνται ότι όταν πήγε στο σχολείο τα αγγλικά του ήταν πολύ άσχημα και τα γερμανικά του απλά ικανοποιητικά. Στα μαθηματικά ήταν καλός, αλλά στα υπόλοιπα μαθήματα ήταν κάτω του μετρίου.

Ξαφνικά, μια μέρα ο Ουν δεν πήγε ξανά στο σχολείο. Πηγές από το σχολείο λένε ότι ο πατέρας του βαρέθηκε να πληρώνει χωρίς λόγο, αν και κάποιοι υποστηρίζουν ότι οι αναφορές που έστελνε η Βορειοκορεάτικη πρεσβεία στην Πιονγιάνγκ έλεγαν ότι ο Ουν είχε αρχίσει να επηρεάζεται από τον δυτικό τρόπο ζωής εξαιτίας της παρέας με τους συμμαθητές του.

«Σχεδόν κάθε μέρα περνούσαμε το απόγευμα μαζί», λέει ο Ζοάο. «Πηγαίναμε συχνά σπίτι του να φάμε, όπου είχε ιδιωτικό σεφ όπου μαγείρευε ό, τι θέλαμε. Στο σπίτι του είχε τα καλύτερα γκάτζετ που εμείς οι υπόλοιποι δεν μπορούσαμε να έχουμε: τηλεοράσεις, βίντεο, πλέι στέισον. Είχε επίσης ιδιωτικό μάγειρα, οδηγό και δάσκαλο».

Όπως λέει ο Ζοάο έβλεπαν πολλές ταινίες με τον Τσάκι Τσαν, τον οποίο ο Ουν λάτρευε και άκουγαν μόνο μουσική από τη Β. Κορέα, ενώ είχαν ακούσει χιλιάδες φορές τουλάχιστον μαζί τον ύμνο της χώρας του. Συζητούσαν για κορίτσια και πήγαιναν συχνά σε πάρτι που ο Ουν δεν έπινε ποτέ, αλλά ούτε και μιλούσε ιδιαίτερα με κορίτσια.

Keywords
Τυχαία Θέματα