Γράφει ιστορία η Ισπανία

00:37 28/6/2012 - Πηγή: AEK365

EURO 2012 ΗΜΙΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ- ΙΣΠΑΝΙΑ: 0-0 (2-4 πεν.)
ΓΗΠΕΔΟ: Ντονμπάς Αρένα
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κουνιέτ Τσακίρ

Η συνήθεια που έγινε λατρεία τα τελευταία 4 χρόνια... Ότι κι αν γίνει, όπως κι αν έρθουν τα πράγματα, οι Ισπανοί κερδίζουν και πηγαίνουν στον τελικό μεγάλης διοργάνωσης. Τρίτης συνεχόμενης για την ακρίβεια, κάτι που δεν έχει ξαναγίνει.
Η αρμάδα

του Ντελ Μπόσκε έκανε μέτριο ματς κόντρα στην Πορτογαλία του Κριστιάνο Ρονάλντο, έμεινε στο 0-0 στα 120 λεπτά, αλλά στα πέναλτι, λίγο η τύχη και λίγο ο Ίκερ, ήταν ικανά να την στείλουν στον μεγάλο τελικό.
Η Ισπανία μπήκε πολύ δυνατά από τα πρώτα λεπτά, επέβαλε το ρυθμό της και έχασε μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ στο 9ο λεπτό.
Ο Ινιέστα έκανε το ένα-δύο με τον Τσάβι, μπήκε στην περιοχή και κόπηκε από τον Άλβες, με την μπάλα όμως να πηγαίνει στο πέναλτι. Ο Αρμπελόα έκανε το πλασέ, με την μπάλα να φεύγει μόλις άουτ.
Ένα λεπτό αργότερα ο Ινιέστα ξεμαρκαρίστηκε όμορφο έξω από την περιοχή, αλλά το σουτ που επιχείρησε δεν ήταν καλό και δε βρήκε στόχο.
Στη συνέχεια ωστόσο ο ρυθμός έπεσε αισθητά και οι Ισπανοί δεν μπόρεσαν να πρεσάρουν και να κάνουν το γνωστό τους πάσινγκ γκέιμ.
Οι Πορτογάλοι προσπάθησαν να απειλήσουν με τον Ρονάλντο, αλλά το φάουλ του στο 17' και το σουτ του στο 23' δε βρήκαν στόχο. Ωστόσο κατάφεραν να περιορίσουν τους Ισπανούς στο κέντρο που δεν μπορούσαν να απειλήσουν ουσιαστικά
Οι Ισπανοί κατάφεραν αλλάξουν υπέροχα για πρώτη φορά στο ματς στο 29' και παραλίγο να ανοίξουν το σκορ. Η μπάλα χάθηκα, ο Τσάβι έστρωσε στον Ινιέστα, το σουτ του οποίου πέρασε εκατοστά πάνω από τα δοκάρια του Ρουί Πατρίσιο. Όμως και πάλι αυτή ήταν μια αναλαμπή και τίποτα παραπάνω.
Οι Μεϊρέλες, Βελόσο και Μουτίνιο έκαναν πολύ καλή δουλειά στο κέντρο και οι παίκτες του Ντελ Μποσκε δυσκολεύονταν να αναπτυχθούν.
Τρία λεπτά αργότερα ο Κριστιάνο Ρονάλντο δοκίμασε ένα σουτ έξω από την περιοχή, αλλά και πάλι η μπάλα έφυγε λίγο άουτ κι όσο κι αν μοιάζει απίστευτο, αυτή ήταν και η τελευταία καλή φάση του πρώτου μέρους.
Το ίδιο σκηνικό και στην επανάληψη με τους Πορτογάλους να πατούν καλύτερα και να έχουν δύο απειλητικά σουτ με τον Αλμειδα στο 57ο και στο 58ο λεπτό.
Από της μεριά τους οι Ισπανοί έκαναν πολλά λάθη, ασυνήθιστο γι' αυτούς και δεν μπορούσαν να πιέσουν όταν έχαναν την μπάλα.
Ο Ντελ Μπόσκε έριξε στο ματς και τον Φάμπρεγκας με τον Νάβας, αλλά η αμυντική λειτουργία της Πορτογαλίας συνέχισε να αναχαιτίζει όλες τις προσπάθειες των «φούριας ρόχας».
Στο 67' το σουτ του Τσάβι δεν ανησύχησε τον Πατρίσιο, όπως και κείνο του Αλμέιδα στο επόμενο λεπτό, τον Κασίγιας.
Στο 72' ο Ρονάλντο εκτέλεσε απ' ευθείας ένα φάουλ, με την μπάλα να φεύγει λίγο άουτ, ενώ στο 78' την ίδια κατάληξη είχε και το σουτ του Φάμπρεγκας έξω από την περιοχή.
Ο Ρονάλντο είχε ακόμη μια ευκαιρία στο 84' με φάουλ από καλή θέση να ανοίξει το σκορ, αλλά ξανά έστειλε την μπάλα πολύ άουτ.
Ο σταρ της Ρεάλ σπατάλησε ακόμη μια τερ
Keywords
Τυχαία Θέματα