Γοδίν ο λυτρωτής…

21:01 24/6/2014 - Πηγή: AEK365

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ 2014-4ος ΟΜΙΛΟΣ-3η ΑΓΩΝ ΙΣΤΙΚΗ

ΙΤΑΛΙΑ-ΟΥΡΟΓΟΥΑΗ: 0-1
Γήπεδο: Estadio das Dunas

Ο άνθρωπος των «τελικών» είναι φέτος ο Ντιέγκο Γοδίν... Γκολ στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ (έστω κι αν δεν έδωσε τη νίκη), γκολ στο ντέρμπι με την

Μπαρτσελόνα (πήρε τον τίτλο η Ατλέτικο), γκολ και στο κρίσιμο ματς της Ουρουγουάης με την Ιταλία. Η «σελέστε» κέρδισε έτσι, τους «Ατζούρι» με 1-0 και πήρε την πρόκριση για τη φάση των «16» κι έστειλε σπίτι της την Ιταλία. Παράπονα της Ιταλίας για την αποβολή του Μαρκίζιο και για τη μη αποβολή του Σουάρες.

Τα ματς ξεκίνησε με πολύ πάθος και στο 12ο λεπτό ο Πίρλο εκτέλεσε καταπληκτικά το φάουλ από πολύ μακριά και ανάγκασε τον Μουσλέρα σε πολύ δύσκολη επέμβαση, ενώ στο 29' ο Ντε Σίλιο έβγαλε από αριστερά τη σέντρα, ο Ιμόμπιλε έπιασε το πλασέ μέσα από την περιοχή αλλά η μπάλα πέρασε πολύ άουτ. Γενικότερα το ματς δεν ήταν καλό και είχε πολλά σκληρά μαρκαρίσματα, με την Ιταλία α έχει κλείσε όλους τους χώρους και να κυκλοφορεί την μπάλα. Η Ουρουγουάη απείλησε για πρώτη φορά στο 32ο λεπτό. Ο Σουάρες έπαιξε το ένα-δύο με τον Περέιρα κι έκανε το πλασέ από αριστερά, με τον Μπουφόν να διώχνει. Στην επαναφορά ο Λοδέιρο το γυριστό σουτ με τον Ιταλό πορτιέρο να ξαναδιώχνει εντυπωσιακά.

Στο 59ο λεπτό, οι Σουάρες και Ροντρίγκες έπαιξαν πανέμορφο το ένα-δύο, ο δεύτερος μπήκε στην περιοχή από αριστερά κι έκανε το διαγώνιο σουτ, χωρίς όμως να βρει στόχο, ενώ στο 59' ο Μαρκίζιο έκανε σκληρό φάουλ στον Αρέβαλο και ο Μάρκο Ροντρίγκες του έβγαλε απ' ευθείας κόκκινη κάρτα (αρκετά αυστηρή). Η Ουρουγουάη πίεσε από εκεί και περά και στο 66ο λεπτό ο Σουάρες μπήκε μέσα στην περιοχή και με το μυτάκι πλάσαρε, αλλά ο Μπουφόν έπεσε κι έδιωξε καταπληκτικά, ενώ στο 80' ο Σουάρες έπρεπε να αποβληθεί καθώς δάγκωσε τον Κιελίνι. Και τελικά στο 81ο λεπτό ο Ραμίρες εκτέλεσε το κόρνερ και ο Γοδίν έπιασε κάτι σαν κεφαλιά κι έκανε το 1-0. Στο 84' ο Πίρλο εκτέλεσε απ' ευθείας το φάουλ, η μπάλα κόντραρε και πέρασε κόρνερ.

ΙΤΑΛΙΑ: Mπουφόν, Ντε Σίλιο, Κιελίνι, Νταρμιάν, Μαρκίζιο, Μπαλοτέλι (46' Παρόλο), Μπαρτζάλι, Ιμόμπιλε (71' Κασάνο), Μπονούτσι, Πίρλο, Βεράτι (75' Μότα).

ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ: Μουσλέρα, Γοδίν, Άλβαρο Περέιρα (63' Στουάνι), Ροντρίγκες (78' Ραμίρες), Σουάρες, Χιμένες, Λοδέιρο (46' Μάξι Περέιρα), Αρέβαλο, Γκονζάλες, Κάσερες, Καβάνι.

Keywords
Τυχαία Θέματα