Πέρασε πρώτη και μας περιμένει η Κόστα Ρίκα

20:54 24/6/2014 - Πηγή: AEK365

ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2014 4ος ΟΜΙΛΟΣ - 3η αγωνιστική

ΚΟΣΤΑ ΡΙΚΑ-ΑΓΓΛΙΑ: 0-0

ΓΗΠΕΔΟ: Μινεϊράο

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Τζαμέλ Χαϊμουντί (Αλγερία)

Σε ένα ματς που δεν διεκδίκησε ιδιαίτερες δάφνες ποιότητας η Κόστα Ρίκα πήρε λευκή ισοπαλία από την Αγγλία και προκρίθηκε πρώτη από τον 4ο όμιλο. Θα είναι αυτή που θα αντιμετωπίσει τον δεύτερο του ομίλου της εθνικής μας. Η Αγγλία είπε αντίο στον θεσμό

χωρίς νίκη.

Παρότι το πρώτο μέρος δεν είχε ρυθμό οι ομάδες "έβγαλαν" κάποιες φάσεις. Η Κόστα Ρίκα απείλησε μόλις στο 2ο λεπτό ενώ στο 11' ο Μπρένες βγήκε σε ιδανική θέση όμως ο επόπτης είχε σηκώσει λανθασμένα το σημαιάκι. Η Αγγλία απείλησε σχεδόν αποκλειστικά με τον Στάριτζ που είχε ένα καλό σουτ στο 12' και ένα ακόμα έξι λεπτά μετά. Στο 23' η Κόστα Ρίκα άγγιξε το γκολ όταν ο Μπόρχες εκτέλεσε φάουλ και έστειλε την μπάλα στο δοκάρι. Από εκεί και πέρα οι Άγγλοι ανέβηκαν. Στο 27' ο Στάριτζ πιεζόμενος δεν κατάφερε να εκτελέσει από κοντά με τα "λιοντάρια" να ζητούν πέναλτι και στο 35' δεν βρήκε στόχο με κεφαλιά μέσα από τη μικρή περιοχή.

Καλύτερη η Αγγλία στο δεύτερο μέρος με την Κόστα Ρίκα να περιμένει. Μόλις στο 49' ο Νάβας πρόλαβε τον Στάριτζ που έβγαινε μόνος του ενώ στο 65' και πάλι ο Στάριτζ βγήκε τετ α τετ με τον γκολκίπερ της Κόστα Ρίκα και πλάσαρε άουτ. Επόμενη αξιόλογη φάση αυτή στο 80' όταν ο Ρούνεϊ επιχείρησε χωρίς επιτυχία να "κρεμάσει" τον Νάβας.

ΚΟΣΤΑ ΡΙΚΑ: Νάβας, Γκονσάλες, Μπόρχες (77'Μπαράντες), Ντουάρτε, Κάμπελ (65'Ουρένια), Ρουίς, Μπρένες (59'Μπολάνιος), Ντίας, Γκαμπόα, Τεχέδα, Μίλερ.

ΑΓΓΛΙΑ: Φόστερ, Κέιχιλ, Σμόλινγκ, Τζόουνς, Σο, Μίλνερ (76'Ρούνεϊ), Γουίλσιρ (73'Τζέραρντ), Λάμπαρντ, Στάριτζ, Λαλάνα (62'Στέρλινγκ), Μπάρκλεϊ

Keywords
Τυχαία Θέματα