«Γλιτώσαμε στην Αθήνα»

12:35 19/10/2011 - Πηγή: AEK365

Ο Τσερεφτσένκο, όπως και ο εν ενεργεία, 37χρονος αρχηγός της Λοκομοτίβ, και ρέκορντμαν συμμετοχών, Ντμίτρι Λοσκόφ, είναι οι συνδετικοί κρίκοι των δραματικών αναμετρήσεων του 1998, ανάμεσα στις δύο ομάδες.

«Με την ώθηση των οπαδών της, η ΑΕΚ στον αγώνα της Αθήνας, ενώ εμείς έπρεπε να υπερασπιστούμε την άμυνά μας. Θυμάμαι ότι μας είχε σώσει σε 2-3 περιπτώσεις ο τερματοφύλακάς μας, Ρουσλάν Νιγκματούλιν.

Είχαμε πετύχει, πολύ δύσκολα, το στόχο μας, με τη λευκή ισοπαλία και η ΑΕΚ είχε τελειώσει με 9 παίκτες. Στον επαναληπτικό προηγηθήκαμε με τον Χαρλάτσεφ και η ΑΕΚ ισοφάρισε με πέναλτι (Κοπιτσής). Πίστευα ότι ο Νιγκματούλιν θα το έπιανε κι αυτό... Μετά βγήκαμε στην επίθεση, αλλά κινδυνέψαμε πολύ από την ΑΕΚ. Όταν ο Τσουγκαϊνοφ έκανε το 2-1, οι μισοί από τους οπαδούς μας είχαν φύγει από το γήπεδο και γύρισαν από τις φωνές, όσων είχαν απομείνει! Επί μέρες μας αποθέωναν στο δρόμο. Οικονομικά δεν κερδίσαμε κάτι από αυτή την πρόκριση».

Ο Τσερεφτσένκο μίλησε και για τη σημερινή ΑΕΚ: «Τότε ήταν η καλύτερη ομάδα της Ελλάδας! Σήμερα, γνωρίζω ότι έχει αρκετά προβλήματα, περνά δύσκολες στιγμές, αλλά είναι σημαντικός σύλλογος. Γνωρίζουμε ότι πρόσφατα λύθηκε η συνεργασία με τον Χιμένεθ, αλλά και ότι τραυματίστηκε σοβαρά, ο Έϊντουρ Γκούντγιονσεν».

Keywords
Τυχαία Θέματα