Γιούνκερ: Δεν πρόκειται να διαγράψουμε το ελληνικό χρέος

23:47 28/1/2015 - Πηγή: AEK365

Ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ μίλησε στη γαλλική εφημερίδα «Le Figaro, όπου δήλωσε ότι «Δεν υπάρχει κανένα θέμα. Δεν πρόκειται να διαγράψουμε το ελληνικό χρέος».

Στο απόσπασμα της συνέντευξης Γιούνκερ που δημοσιεύει μέσω της ιστοσελίδα της η εφημερίδα ο κ. Γιούνκερ διαβεβαιώνει πως «τα μέλη της ευρωζώνης δεν θα δεχθούν αυτή την απαίτηση της Αθήνας», τονίζοντας πως δεν υπάρχει καμία περίπτωση να διαγραφεί το ελληνικό χρέος.

Αντιμέτωπος με τη νέα πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα -όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το δημοσίευμα της «Le Figaro», ο Γιούνκερ υπογραμμίζει πως το «σημείο εκκίνησης, είναι οι κανόνες που καθορίζονται με βάση μια κοινή συμφωνία, ανάμεσα στην Ελλάδα και την ΕΕ».

Παράλληλα, ο Γιούνκερ δηλώνει «ανοικτός στον διάλογο», ενώ μιλάει στην εφημερίδα για την τηλεφωνική συνομιλία που είχε τη Δευτέρα με τον νέο πρωθυπουργό της Ελλάδας.

«Μου είπε ότι δεν βλέπει τον εαυτό του ως έναν κίνδυνο για την Ευρώπη, αλλά ως μια πρόκληση και του απάντησα ότι η Ευρώπη δεν είναι ένας κίνδυνος για την Ελλάδα, αλλά μια πρόκληση», είπε ο πρόεδρος της Κομισιόν.

Keywords
Τυχαία Θέματα