Πήγε να κάνει την έκπληξη η Σέφιλντ

23:41 28/1/2015 - Πηγή: AEK365

ΛΙΓΚ ΚΑΠ ΑΓΓΛΙΑΣ-ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ

ΣΕΦΙΛΝΤ Γ.-ΤΟΤΕΝΑΜ: 2-2 (0-1)
Γήπεδο: Μπράμαλ Λέιν

Στα ίσα το πάλεψε η Σέφιλντ που κέρδισε ως το 88' με 2-1 την Τότεναμ και ήθελε ένα γκολ για να περάσει, αλλά με το τελικό 2-2 η Τότεναμ πήρε την πρόκριση στον τελικό του Λιγκ Καπ.

Παρά το κρύο και το χιόνι, η ατμόσφαιρα στο «Bramall Lane» θύμισε μεγάλο παιχνίδι της Πρέμιερ Λιγκ. Οι οπαδοί της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ ήταν αισιόδοξοι για την ομάδα τους μετά την αντίσταση που προέβαλαν στο πρώτο ματς

στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν» και η εικόνα που παρουσίασε το σύνολο του Νάιτζελ Κλαφ ήταν αξιοπρεπέστατη. Μάλιστα, στο 10ο λεπτό έφτασε κοντά στο γκολ με το οποίο θα ισοφάριζε το σκορ του πρώτου αγώνα, αλλά ο Κάιλ Γουόκερ απομάκρυνε πάνω στη γραμμή από την προσπάθεια του Μέρφι. Το παιχνίδι είχε πολύ καλό ρυθμό, με τον Έρικσεον ωστόσο να σκοράρει με καταπληκτική εκτέλεση φάουλ στο 27' και να σιγουρεύει την πρόκριση για την Τότεναμ.

Με την άνεση του σκορ πλέον, τα «σπιρούνια» έπαιξαν πιο ελεύθερα και με την έναρξη του δευτέρου μέρους λίγο έλειψε να πετύχει το δεύτερο γκολ της ομάδας του ο Χάρι Κέιν με σουτ που έφυγε λίγο έξω από την αντίπαλη εστία. Το κρύο γινόταν πιο τσουχτερό, το χιόνι έπεφτε με μεγαλύτερη συχνότητα και ο ρυθμός του παιχνιδιού πάγωνε όλο και περισσότερο, όπως και οι ποδοσφαιριστές στον αγωνιστικό χώρο. Ο Κέιν έδειχνε να θέλει απεγνωσμένα να σκοράρει αναλαμβάνοντας από κάποιο σημείο κι έπειτα ακόμα και τις στημένες φάσεις, όμως το τελευταίο δεκάλεπτο ήταν γεμάτο άγχος για την Τότεναμ! Ο Άνταμς που είχε περάσει με αλλαγή στο ματς στο 74', πέτυχε δύο γκολ σε δύο λεπτά και τρέλανε το «Bramall Lane» με το 2-1!

Πρώτα πλάσαρε εύστοχα από το δεύτερο δοκάρι έπειτα από σέντρα του Φλικ κι εν συνεχεία είδε το σουτ που επιχείρησε μέσα απ' την περιοχή να κοντράρει και να νικάει τον Βορμ, ανατρέποντας ολοκληρωτικά την κατάσταση και παίρνοντας τον τίτλο του ήρωα! Όση δόξα κι αν κέρδισε, όμως, το βράδυ θα ήταν πικρό για εκείνον και χαρούμενο για την Τότεναμ που με το χαμηλό πλασέ του Έρικσεν στο 88' έπειτα από εξαιρετική κάθετη πάσα του Χάρι Κέιν, διαμορφώθηκε το τελικό 2-2, αποφεύχθηκε η παράταση για τα «σπιρούνια» και θα δώσουν το «παρών» σε τελικό στο «Γουέμπλεϊ» για πρώτη φορά έπειτα από έξι χρόνια.

Σέφιλντ Γιουνάιτεντ: Χάουαρντ, Χάρις, Μπάσαμ, Φλιν, Ντόιλ (65' Ριντ), Μέρφι, Σκουγκάλ, Μπάξτερ, ΜακΝόλτι (74' Χίγκντον), ΜακΈβελεϊ, Κάμπελ - Ράις (74' Άνταμς)

Τότεναμ: Βορμ, Γουόκερ, Βερτόνχεν, Λαμέλα (74' Τάουνσεντ), Ντάιερ, Κέιν, Ντεμπελέ (66' Παουλίνιο), Έρικσεν, Σταμπούλι, Ντέιβις, Μέισον (90' + 1' Ρόους)

Keywords
Τυχαία Θέματα