Γιατί σκέφτεται τον ρόμβο

19:46 9/1/2013 - Πηγή: AEK365

Στη σημερινή προπόνηση ο Έβαλντ Λίνεν δοκίμασε για πρώτη φορά ένα σύστημα 4-4-2 με διάταξη ρόμβου στη μεσαία γραμμή, απόφαση που παραξένεψε πολλούς, μιας και ο Γερμανός έδειχνε πως προτιμά η ομάδα του να αναπτύσσεται από τα άκρα, έχοντας παράλληλα έναν επιθετικό στην περιοχή.

Η αλήθεια είναι πως αυτή τη σκέψη για την αλλαγή συστήματος ο Λίνεν την «δούλευε» στο μυαλό του όλες αυτές τις μέρες, καθώς ήταν ιδιαίτερα προβληματισμένος από την εικόνα της ομάδας στην Τρίπολη και αναζητά τρόπους για να τη διορθώσει. Ο Γερμανός πιστεύει πως με το συγκεκριμένο

σύστημα μπορεί να «θωρακίσει» τον άξονα και να κλείσει τους διαδρόμους στον αντίπαλο, τοποθετώντας έναν ακόμα παίκτη στο κέντρο.

Ένα άλλο θέμα που απασχολεί τον προπονητή της ΑΕΚ είναι και η αξιοποίηση παικτών όπως ο Φούντας, ο οποίος δείχνει πως μπορεί να προσφέρει και να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις για τον αντίπαλο, μόνο όμως όταν βρίσκεται κοντά στην περιοχή. Στη σημερινή δοκιμή ο Γερμανός τοποθέτησε τον 17χρονο στην επίθεση, δίνοντάς του εντολή να κινείται περιφερειακά και να αγωνίζεται ουσιαστικά σαν δεύτερος επιθετικός.

Ο Φούντας πήγε καλά σήμερα και μάλιστα πέτυχε και το μοναδικό τέρμα που σημειώθηκε στο προπονητικό δίτερμα, ενώ σωστή ήταν και η λειτουργία της μεσαίας γραμμής, με τους παίκτες που αγωνίστηκαν στο κέντρο να κάνουν αυτό που τους ζήτησε ο Λίνεν και να κλείνουν συνεχώς χώρους, δίνοντας παράλληλα βοήθεια στα πλάγια μπακ, όποτε χρειαζόταν.

Πάντως, η σημερινή δοκιμή και το γεγονός πως ο Λίνεν έμεινε ικανοποιημένος από τα όσα είδε δεν σημαίνουν πως ο Γερμανός έχει αποφασίσει να παρατάξει έτσι την ομάδα το Σάββατο, καθώς υπάρχουν ακόμα τρεις μέρες και δεν αποκλείεται να δούμε τον τεχνικό της ΑΕΚ να δοκιμάζει κι άλλα πράγματα, μιας και πλέον υπάρχει στο ρόστερ και ένας κλασικός ακραίος, όπως ο Καραλής.

Keywords
Τυχαία Θέματα